Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volná řadící páka Favorit

Od: somal odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer. Mám u Favorit nějak moc volnou kulisu, když je tam zařazená rychlost, strašně se kýve, v neutrálu je taktéž. Jde nějak dotáhnout? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mosik*
hodnocení

0x

jediná možnost koupit to nové aukro.cz/...

toto je felicie ALE to je to same

gumidek*

to mosik: To samé to rozhodně není. Tohle u Favorita nenajdete. Mrkněte na nákres. Asi jste to nikdy nedělal a uvažujete, že kompletně všechny díly z Felicie pasují na Favorita. Špatná rada... *stop*

gumidek*
hodnocení

0x

Ano, zrovna jsem to včera dělal. Pod řadící pákou (viditelné ze spodku auta) je čep. Je to šroub M8 (13klíč) ve kterém jsou dvě plastová pouzdra. Většinou je strašně povolená matice na tom čepu nebo tam vůbec není (sama vypadne). Musíte koupit samojistící matici M8, šroub toho čepu a dvě pozdra.

22 šroub (čep)

23 pozdra

25 a 26 pérová podložka M8 a matice nebo samojistící matice (pak nemusí být pérová podložka)

Nedotahujte moc, ať to není příliš tuhé.

Úskalí při demontáži je, že matici ukroutíte (je zarezlá). To vůbec nevadí, ale problémem číslo dvě bude vysunout ten čep s pouzder. Je tam dost na těsno. Já jsem ho lehce nahřál plamínkem svíčky a pak otáčel jeho hlavou tam a zpět za současného tlačení ven. Ja kouká větší kousek, místo tlačení a točení použít sikovky a je venku.

Tohle je nejčastější závada. Pak odchází kolík táhla řazení 30 a 7 (taková klec kolem koule té řadící tyče - kloubu). Začněte tím čepem a myslím, že bude hotovo. Držím palce, ať se Vám to povede jako mě *palec*

Volná řadící páka Favorit
gumidek*

Zde máte ten čep a pouzdra:*dril*

autotypautodily.cz/...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

bud je to pod radickou 2 pouzdra a nebo u pevodovky tak tam dejte matku se sroubem miisto perovky a je to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]