Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření rychlosti - moje práva?

Od: remhol* odpovědí: 22 změna:

jel jsem s autem přes obec a kamarád jel těsně za mnou na konci obce mě zastavil městský policajt a chtěl po mě pokutu že jsem jel 67 km ale kamaráda poslal pryč když jsem mu řekl že si nejsem vědom takové rychlosti a chtěl jsem vidět doklad který zdokumentoval mou rychlost tak jeho odpověd byla že není povinen mi nic ukazovat pak jsem chtěl vidět jejich homologaci radaru a taky že nejsou mi nic povinni ukazovat tak jsem nesouhlasil se zaplacením pokuty tak bych chtěl vědět mám nárok vydět doklad o rychlosti a doklad že radar má platnou zkoušku? jak často musí homologaci dělat děkuji KAREL

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

nic proti ale radar atest ma oni doklad taky a ze jezdis rychle v obci je tvuj problem a hloupost. Muzes se odvolat ale budes platit vic,

remhol*
hodnocení

nejsem si vědom takové rychlosti to teda mají policajti vždy pravdu i třeba když ji nemají? kde žijem

blackflamesiczi*

pokud te zmerily tak fotka je v radaru a oni s ni nemuzou manipulovat, znam dost policajtu a z radaarem si nikdo nelajzne manipulovat

nu*

pravdu bude mít přístroj, kalibrační protokol Vám bude předložen ve správním řízení, včetně všech dalších důkazů...Pokud jste jel 67 km v obci, budete to mít o něco dražší a ztratíte tím projednáváním zbytečně čas a možná i nervy..

celp*
hodnocení

0x

No ukázat vám kopii kalibračního protokolu mohli ale nemusí.Ověřování stanovených měřidel konkrétně rychloměrů se provádí jedenkrát ročně. Vyhláška č. 345/2002 Sb. ve znění vyhlášky 65/2006 Sb.Značka a číslo kalibrace je umístěna na měřiči a tuto jste měl žádat k nahlédnutí a zánamu.Neměl by to být problém.Dost pochybuji,že by policie používala přístroje bez ověření,protože by se vystavovala nebezpečí pokuty 1.000.000,-Kč.

hodnocení

0x

remhol, Karle,

Doporučil bych Vám aby jste se seznámil jak se projednává přestupek. Policista přestupek zadokumentoval, vy máte dvě možnosti, souhlasit, nebo nesouhlasit. Vybral jste si ten druhý důvod, takže dojde (pokud to ještě nezvrátíte) ke správnímu řízení a tam se můžete bránit všemi možnostmi. Třeba i nechat předvolat policistu, chtít záznam, fotky atd...

Vše je na Vášich znalostech a obratnosti.

Co myslíte měří s propadlou homologací?...aby je klidně někdo "umyl"? ...

deda43*
hodnocení

0x

čtěte si: dfens-cz.com/...

Nikdy neplaťte na silnici policajtovi.

dedo, proč ne?

aby to bylo dražší?

blackflamesiczi*

a proc ne udelam prestupek tak proc to neplatit da me utrzek a tim to hasne, hlavne toho vic okecam kdyz mam prachy hned(nemyslim uplatek)

buss
hodnocení

0x

Tak řekněme, že jste jel 62, o tom že byste nevěděl? Dokumentovali vás, ne kamoša. Ono je také otázka, jak jste o tu dokumentaci žádal, ... Tak že o něco dráže ve správním řízení.
Jezdím podle tacho 55 a to by mělo být povolených 50. Jistě že ne vždy a furt, jak kde...

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Remhol, kdybyste jel 55km/h, tak Vám uvěřím, že si takové rychlosti nejste vědom. Ale jet skoro 70 a s policií se hádat... Navíc do 70km/h v obci je to jen ten "menší" přestupek, takže bych se KÁLA, ZAPLATILA a měla pokoj.

Přítele minulý týden chytili nad barákem, naměřili 76km/h, měl to za 2500 + 3b, a pozor - v případě recidivy do 1 roku hrozí odebrání ŘP. Takže být Vámi bych to zaplatila, přece to nemůže být taková palba! A v řízení to bude mnohem víc.

stirecek*
hodnocení

0x

Karle - už vám to psal Milan - u správního řízení vám ukážou fotku i s rychlostí, tedy důkaz určitě uvidíte, je ale otázka, jestli vám to za těch cca 1500Kč navíc stojí. Jestli teda vím, že jsem jel rychle, zaplatím na místě - je to levnější. Nevím, kolik proměřuje tvůj tacho - mně cca 4km při padesátce, při stovce 6km, policice má v obci nastaveno na 54km/hod, takže dle mého tacho můžu jet 58km/hod v obci a jsem v limitu.

To jestli jel kamarád za tebou je diskutabilní, ale policie ho neměla jak přes tebe zdokumentovat, takže proti němu nemají důkaz, proto ho pustili. Mně se to už stalo na dálnici - ve dvoustovce brali toho prvního, mně ukazoval, ať jedu dál*smich*. Není důležité jet za každou cenu první*smich* V Německu by mi ale taky nafasovali - za nedodržení vzdálenosti.

S těmi 54km nemáte zcela pravdu. Kolega nedávno platil za 53km/h. Radary mají deklarovánu přesnost 3%, takže to při padesátce činí 1,5km.

promone, mýlíte se, nebo Vám kolega lže.

Není určeno 3%, ale 3km. Takže pokud jel 53 nemůže mu být udělana sankce, přesněji, byl by neznalý, pokud by s tím souhlasil...

stirecek*

Dle posledních info u nás na obchvatu nastavují 103, člověk tedy s odchylkou na tacho může jet cca 110 na devadesátce. Jinak řečeno - dávají rezervu nějaké "buzeraci" nebo případnému soudnímu sporu. V obci je ta rezerva samozřejmě nižší, ale ještě jsem se nesetkal s pokutou za 53 - to už je fakt buzerace.

hodnocení

0x

Jo, hochu, v obci musíš jezdit jak posranej! Tak se na tom usnesli naši posranci:))

blackflamesiczi*

no ta 50 me vubec nevadi, spise me vadi ti co litaj po meste jako hovada a to nemyslim nejakejch 60-70. 50 ma sva opodstatneni az vam vbehne pod kola dite primo z baraku na silnici tak budete radi ze to i 50 ubrzdite a to ze ve meste stravim o 1 munutu vic me nezabije

ridic

50 mezi barakama nebo u rady zaparkovanych aut je az moc rychle, tam jezdim i pomaleji. Vadi mi ale, ze ta 50 je casto i v mistech kde nejsou baraky a je videt 10m po obou stranach silnice = 70 je naprosto bezpecna rychlost. A nejvic mi vadi, ze policajty jsem nikdy nevidel merit mezi tema barakama kde je to potreba a vzdycky meri v mistech kde nachtaji nejvic lidi. O tom ze si na rovnej usek postavi nesmysnou ceduli a pak kasirujou ani nemluvim.

blackflamesiczi*

protoze maji receno kolik musi vybrat, a u prechodu nebudou mit takovou rejzi jako na konci obce kde kazdej prida. Neni to povera znam dost organu a rekly to vsichni co ke me jezdi na servis kdyz jsem jim to vycital ze stoji na nesmyslnych miste kde se nemuze nikomu nic stat a u skoly ci prechodu jsem je nikdy nevidel. Jinak misto pro mereni/kontrolu maji redepsany z vyssich mist a ne podle statistik nehod, u nas ne dost prechodu kde umrelo dost lidi a kdyz tam jsou policajti tak ne u prechodu ale 10m pred koncem mesta ci vesnice

doplněno 11.11.11 14:16:

jinak jen pro pobaveni i kdyz ne moc dobre, kdysi jsem v praze byl svedkem toho ze mezi autama v rade u jednoho obchodu vylezlo po 4 dite(batole nebo tak nejak se tomu rika kdyz neumi chodit) do 2proudove silnice , matka byla v obchode z oblecenim a nehlidala ho a majitelka obchodu zrovna pakkovala takze ho nastesti neprejela

hodnocení

0x

Dobry den, udelal jste jen a jen dobre. V tomto pripade je vetsina tady radicich trochu mimo. Na policii je, aby Vam dany prestupek dokazala a homologaci musi mit policista u sebe k nahlednuti jiz pri mereni.

Prectete si d-fens, jeak se tu doporucuje, treba dobry start je zde:

www.dfens-cz.com//...

pred projednan9m se zastavte pod9vat do slo6ky, at vite, na co se pripravit. Musi tam byt zcela zretelna spz, jasne identifikovatelna osoba (vy). I kdyz tam toto vsechno bude, jeste Vam budou muset dokazat materialni aspekt prestupku viz. rozhodnuti nejvyssiho soudu:
www.autoweb.cz/ma/...

cepagis*
hodnocení

0x

Nutno si ujasnit pojmy: homologace (atest) = laicky řečeno, oprávnění k používání, vystavuje se jednou při koupi (instalaci), platí pro celou dobu života přístroje. Naproti tomu kalibrace je nastavení s referenčními hodnotami (viz Zákon o metrologii), to se provádí v předem určených intervalech (obdobně jako třeba u měřičů objemu alkoholu). Policie (státní ani městská) nemá povinnost zdůvodňovat, koho zastaví a koho ne. Uznávám, je to smůla, na druhou stranu když Vám bylo naměřeno 67km/h, na tachometru jste mohl mít tak 75, což je v obci dost. Takže já bych nediskutoval a platil...

kahsa*
hodnocení

0x

Nejjednoduší řešení, a mám to odzkoušný. A sposta mích kolegu taky. Musím teda říct že je prasárna jezdit v obci rychle. Já jezdím z 90% v noci a po Praze. Takže když mne zastavěj že jsm jel o 15-20km rychleji, nesouhlasím. Tvrdím že tachometr mi ukazoval rychlost (která je v místě povolená) oni tvrdí že mají záznam já tvrdím že jsem jel podle předpisu. Takže jediné řešení je přestupkový řízení. A na něj vás musí předvolat, musí vám doručit obálku do vlastních rukou(prej snad už i stačí telefonické pozvání) dopis ve schránce nic neznamná, to platí jen u soudnich obsílek. Takže jednoduše nesmíš převzít obsílku, ze zkušenosti posílají pozvání dvakrát do roka. Po převzetí je to už těžký boj:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]