Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuju poradit. Po cca 6 letech potřebuji odhlásit auto, které již nemám a to zhruba 5 let.Bylo mi zrušeno i povinné ručení. Ted nevím co s tím, jednak jak auto odhlásit a samozřejmě i vyhnout se sankcím za neplacení povinného ručení. Auto bylo rozebráno, a díly, které si nikdo nevzal, nebo jsem si nenechal byly vyhozeny. Poradtě díky.
No co uz, oznamil bych uradu zanik vozidla nestandardnim zpusobem a pockal, co se bude dit Cokoli jineho nebude mit zpetnou platnost... (falesna ekolikvidace atp...)
díky, mám jen strach, že mě bude čekat ta sankce 70 kč, za každý den neplacení povinného ručení, když je auto pořád registrováno
No je to rada spis provokativni, zijeme v kocoukove vsech kocourkovu a problemy s tim urcite budou...
doplněno 09.11.11 19:20:Nejspolehlivejsi metodou je asi poprit vlastnictvi - nejaka kupni smlouva s vhodnym subjektem a je to.
doplněno 09.11.11 19:22:A jeste jedna vec me vzdycky napadne - prodej auta do druhotnych surovin je prece taky prodej - dal auto nevlastnim ...
napis si kupni smlouvu na joza cigana bydliste chanov a je to ale stary datum pred 1,1,2009 jinak budes platit
doplněno 09.11.11 19:36:jeste bych to mozna doplnil ze zaplati castku prevodem a kdyz tak to jde nahlasit jako kradez a mas i papir od policie
a kdo vi ze je mas? Ty a jeste ty. Doklady hori a spz nekam vyhod podle US registr vozidel neni registr vlatniku takze at otravuji cikany . Jeste jsem to chtel napsat na nejakeho ho cim na z vietnamu ale nevim jak je to z prodejem cizinci
doplněno 09.11.11 20:09:i kdyz v cizine jsem si auto koupil normalne tak nevim
chápu, jen spíš přemýšlím jestli by nestačilo udělat kupní smlouvu na nějaké díly aby bylo jasné že to auto nejezdilo
pokud chcete zaplatit CKP tak to udelejte jak chcete vy ale pocitejte ze vas to vyjde na nejakejch 80 000,- .
Tak uvidíme, jenom ještě jedna věc. Co v tomto případě musí být součástí té kupní smlouvy. tzn. Její náležitosti? diky
henry, zkuste mi, prosím, kdy musí být vozidlo pojištěno, a pak již jasně víte, že stačí napsat ČKP, že vozidlo nevlastníte i když je na vás v registru napsané...
ICQ 55180641
doplněno 09.11.11 21:38:víte proč jsem tam dal číslo ICQ,,,, páč mám zkušenosti s přesvědčováním laiků. Některým to trvá tak 10-15 minut psaní, nežli to pochopí, jiní vymýšlejí spekulace a trvá to klidne i 30 minut..
rekord drží tazatel 75 minut a pka ještě 20 minut telefonem...
dokonce si telefon připojuji k nabíječce...
zákon 168/1999 v §1 ods. 2 stanovuje, kdy musí být pojištěno vozidlo. Není tam určitě napsáno, pokud vozidlo nemáte tak plaťte...
Již je to lepší?
to jo ale neni snazsi z meho pohledu napsat nejakou smlouvu a tu jim poslat a mit klid a oni at si honi nekodo kdo neexistuje nez se s nima dohadovat o tom kde to auto stalo ci ze neexistuje?
nejsem si jist, zda by to nevedlo k dalšímu popotahování po státních institucích, že osoba, které jsme to " prodali " neexistuje
henry když nechceš pochopit, co ti napsal black... a milan, tak to prostě zaplať a máš klid.
doplněno 10.11.11 14:51:black... mohl by sis ten nick nějak zkrátit nebo zjednodušit
to uz jsem dlouho neslysel naposled me to vycitaly na srazu exu , mam ho dlouho asi 15let, a uz takhle bojuju z jmenama a heslama a shopech adminu googlu
black...nejjedondušší je použít všechny hesla stejná, pak je to pohoda Co se týká financí, tam samozřejmě jiná...
henry-krom velmi dobrých-a problém řešících rad od M.Cukráře a "blacka" jen poznámka-to zda ona osoba existuje či neexistuje nepřísluší kterékoli jiné osobě zkoumat-ze zákona tak ani činit nesmíš(ochrana os.údajů),nesmíš se pokoušet kohokoli jakkoli ztotožnit-čili ani třeba požadovat po někom jeho RČ-je to trošku v kolizi s praxí dopr.úřadů,kde na kupujícího auto v registru nepřevedou ,ale to jen tak na okraj...Mimochodem ztotožnění je problém i třeba v bance-i proto není až takový problém někomu "vybílit" účet...Takže to zda OP je dotyčného,případně zda data v ní uvedené jsou reálná, stejně fyz.osoba nemá (ofiko) šanci jakkoli ověřit...
Nechápu váš příspěvěk, jsem v tomto oboru nebo jak to nazvat laik. Můžete to nějak rozebrat díky
doplněno 09.11.11 21:51:Moc děkuju, určitě to prostuduju a snad to bude v pořádku. Popřípadě už mám vaše icq Díky
Dobrý den, mám obdobný problém, CKP mne obeslala a na registru mi potvrdili, že vozidlo je na mne skutčně psáno. Nicméně auto jsem prodal a nějak jsme snad sepisovali plne moci nebo tak něco kvůli přepisu. K tomu ale zřejmě nedošlo a teď řeším CKP (co jim poslat, že auto už není moje) a jak vozidlo odhlásit, když ale nemám žádné doklady od vozidla. Kupující mi sdělit, že se po smlouvě podívá, ale jak mluvil soudím, že smlouvu nenajde a říká, že neví co s vozem pak udělal. Podle jednoho jeho známého ho údajně někomu dal a ten ho snad nějak zlikvidoval (ale to je nepotvrzený údaj).
Jsme opravdu bezradný jak v tomhle případě postupovat...jednak co poslat CKP (tři roky placení jsou fakt hodně) a posléze jak vozidlo odhlásit když mám akorát smlouvu o ručení z roku 2007/8 kde je napsána akorát SPZ, VIN/EČV a číslo TP.
Měl by někdo radu, prosím?
Ze by na sebe dobrovolne ten clovek vzal povinnost platit ruceni? A i kdybych napsal fiktivní smlouvu - stačí mi k tomu ty údaje z ručení? Případně udělají mi kopii TP, kdyz nemám vůbec nic od auta?
Samozřejmě že pokud se nový majitel uvolí a smlouvu mi dá k okopírování, tak mám aspoň něco pro čkp, ale to se dozvím nejdříve zítra a stejně bych auto rád úplně odhlásil...ale právě nevim jak postupovat, na dopraváku mi řekly, že se mám pokusit to sehnat (doklady), což je touto dobou prakticky nemožný no...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.