Nejste přihlášen/a.
musím koupit novou baterii.Ale nevím jakou.puvodní je tam 66ah se startovacim proudem 570 Ale někdo mi tvrdí ,že je to málo a někdo že je to moc.TAk uvažuji nad tim,že jak tam koupim třeba 70ah/680tak jestli altik bude stihat dobijet.
Budu rad za jokoukoliv radu
Dobry den.Je třeba zjistit jakou kapacitu muže alternator dibíjet.Jestliže tam date silnější baterii a alternator ji nebude zvladat dobíjet tak je zbytečne ji tam davat.Co se tyče velikosti baterie jak píše kolega tak na to take pozor
Čím má baterie větší kapacitu, tím lépe. Pokud tedy pominu limitování rozměrem schránky. Já osobně jsem si u většího nafťáku rozšířil schránku, abych tam mohl dát větší silnější baterku. A 2,5lt nafťák chytá i v zimě na první ťuk.
Není jediný rozumný důvod, proč by alternátor neměl zvládat dobijet větší baterii. Vždy se dobijí jen úbytek proudu který byl spotřebován na start, svícení nebo samovybijením.
Je to jako by někdo tvrdil, že musí být malý vodojem, protože je malý zdroj vody.
doplněno 08.11.11 16:48:Jen bych doplnil, že z opravdu dlouhodobých zkušeností se mi vždy vyplatila silnější baterka i přes větší pořizovací náklady. Pokud jsem koupil kvalitní baterku a ne nějaký kšunt a trochu se o ni staral, vždy vydržela dále než slabší která byla v zimě na hraně.
ono vcelku nezanedbatelný údaj je,odkud konkrétně jste-žijete-li na horách(ani byste takové dilema neřešil a rovnou dal silnější-mrazivá rána by vás vyškolila) ale jste-li někde ve větším městě,případně polabská nížina apod. a nebudete v zimě jezdit ráno pro rohlíky za roh do sámošky,tak stačí v poho 66Ah...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.