Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polopřevod prodej

Od: josef256 odpovědí: 30 změna:

Zdravim,

mám jen krátký dotaz, auto je na mě v polopřevodu, zítra ho budu prodávat. Stačí klasická kupní smlouva? Já už nemusím nic odhlašovat, jen nový majitel to přihlásí na sebe? Kolega mi říkal, že je ještě potřeba plná moc, že nemám v úmyslu auto, které je na mě v polopřevodu, přihlásit na sebe. Díky za odpověď.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

1x

ano, jen kupujicimu date planou moc k prihlaseni , staci do smlouvy napsat!tato kupni smlouva slouzi jako plna moc k prevodu

hodnocení

0x

Plná moc se dává když někdo někoho zastupuje a jedná na úřadu jeho jménem. Kupec plnou moc od prodávajícího nepotřebuje, protože auto bude přihlašovat svým jménem.

laybor*

Kapko nevíš a píšeš,

párkrát jsem přihlašoval vůz z polopřevodu a vždy chtěli plnou moc,

že by co úřad to jiný postup?

Jsem si jistá, že vím a pokud máte pochybnosti o mé radě, kterou jsem tazateli dala, přesvěčte o tom, že pravdu máte Vy, tazatele i mne.doplněno 07.11.11 21:09:Platí pro @laybor .

kapko, souhlasím a jako souhlas dávám bod.

laybor*

Pro kapku

mám to napsáno o něco níže

cyril*

Jak se řeší tato plná moc v případě, že osoba uvedená v odhlášce již neexistuje?

blackflamesiczi*

bude napsana v plnej moci a pro urednika existuje proc to komplikovat staci si napsat plnou moc sam a kupni smlouvu prispusobit a je to

cyril*

Ani já nemám vysoké mínění o inteligenci některých rádoby úředníků, ale za úplné voly bych je nepovažoval. Těžko si budu sám psát plnou moc např. za Frantu Mrázka, CK Fischer a podobně známé mediální hvězdy, o kterých celý národ ví, že již neexistují. Byla by to vcelku dobrá cesta k trestnímu oznámení pro podvod. Proto jsem vznesl dotaz v předchozím příspěvku.

blackflamesiczi*

takze jim prinesete plnou moc od pana 1 na pana 2 trebej ji da vam jako 3timu? To je pekne naserete

buss

A zeptal jste se, na základě čeho, jaké normy chtějí plnou moc, víte to vy? Ani kupní smlouva nemusí být písemná pokud to není v zákonu. Ano, každý úřad/úředník si něco vykládá po svém.

nu*
hodnocení

0x

já si nedělám iluze o inteligenci účastníků této diskuse, opakuji to tady už potřetí, než budu adminem zablokována moje IP adresa, že vůbec nechápete k čemu slouží plná moc. Auto v polopřevodu je již odhlášené, odhlášku odhlášky udělat nelze, protože je to nesmysl, v TP na to není kolonka a v systému funkce, následuje jen registrace...Ten, kdo bude auto provozovat , ten na sebe auto zaregistruje...ten jedná sám za sebe, proto nepotřebuje plnou moc, a pokud není nesvéprávným idiotem, tak ani opatrovníka, který by jednal jeho jménem...

Plnou moc budete potřebovat v případě, že auto prodáte, a následně se domluvíte s novým majitelem, že jeho jménem na základě plné moci kterou Vás zmocní , auto přihlásíte na jeho osobu...

Pokud auto v polopřevpdu prodáte do Tramtárie a bude si ho v Tranmtárii přihlašovat nový majitel nepotřebuje od Vás žádnou plnou moc, protože nebude jednat v Tramtárii Vaším jménem, ale sám za sebe...

Pokud se na nějaklém, úřadu skutečně najde idiot, ,který nechápe správní řád a vyžaduje od lidí něco, co mu zákon neukládá aa ani neumožňuje, a který nezná zákon kterým se má ve své práci za kterou je placen řídit, tak sem napište jeho celé jméno a úřad a oddělení, budeme to tady veřejně propírat a řešit...klidně tady a pak i s tím úřadem

nu, sice občas nesouhlasím s Vaším vyjádřováním, ale plně souhlasím s Vaším vyjádřením a názorem. Zvláště nevidím důvod "než budu adminem zablokována moje IP adresa"

Vážím si Vašich rad, i když někdy divně podaných. Respektuji ale váš názor a styl vyjadřování.

Milan

nu*

na ty lži a polopravdy, vyřčené kamarády z práce nebo známým policajtem, an které se odvolávají tazatelé někdy reaguji po svém, berte to jako směs nadsázky s ironií...někdy se tady dá i trochu pobavit*smich*

laybor*

nu R,

5 let se zabývám opravami a prodejem vozu,ale vždy u nás chtějí pokud je vůz odhlášen na X,přihlašuje si jej Y tak chtějí plnou moc od X,aby si jej mohl přihlásit Y,

Sám osobně jsem psal minimálně 2Ox plnou moc,holt u nás to úředníci vyžadují

doplněno 07.11.11 21:45:

Samozřejmě na úřadu chtějí kupní smlouvu a plnou moc,plnou moc si tam zakládají,to jsou mé zkušenosti

nu*

tazatel psal že má kupní smlouvu, pak nepotřebuje žádnou plnou moc.V době když se tvořil registr vozidel, tento archaický program připomínající textový editor T602 nikoho na ministerstvu vnitra asi nenapadlo, že se auta v polopřevodeu budou dál přeprodávat bez rgistrace,.a že by tedy bylo vhodné zapisovat další a další polopřevody...nikdo nezapracoval do zákoan č.56/2001 a navazujících vyhlášek postup, co vyžadovat, když se majitel auta rozhodne toto auto neregistrovat, ale dál prodat...Proto bych pochopil kdyby úuřad vyžadoval písemný souhlas člověka v polopřevodu, ale pak je tady otázka, zda vyžadovat ověřený pdopis nebo ne, a když ano, na zákadě jaké právní normy?

Také nidko neřešil, jak doložit koupi auta v polopřevodu, 3x přeprodaného dál a dál, a pokaždé na základě ústní kupní smlouvy...Občanský zákoník nevyžaduje písenou formu, ale ústní forma se blbě prokazuje...Kupní smlouva předložená na úřadu může být falešná,ale když Vám někdo ukraden z nočního stolku doklady od auta v polopřevodu za půl milionu, k tomu klíčky a z garáže i to auto, a půjde na úřad auto přihlásit na sebe, a úřednícíi nebudou vyžadovat nic, podáte na ně žalobu za nesprávný úřední postup a budete se soudně domáhat škody, která Vám vznikla tím, že bylo auto přihlášeno na někoho jiného...a soud Vám dá za pravdu , protože dospěje k závěru, že si měl úředník vše ověřit atd... a třeba požadovat dolložení nějakého dokladu...Pokuds ena nějakém úřadu v Horní dolní najde nějaký vedousí kterému chybí požadované vzdělání a rozhodou se tam požadovat místo kupní smlouvy plnou moc, napiště sem, který úřad je to a kteří pracovnící to vyžadují

jarda3*

No a co? Dnes vam klidne ukradnou barak za 10 milionu, co uz resit auta... Je to spotrebni vec, adekvatni by IMHO byla registrace vyplnenim formulare na internetu a ne takove obstrukce s uradama... To same vyrazeni z registru, zakon pomiji zakladni principy jako fyzicky zanik predmetu atd...

buss

Tak si napřed nastudujte sám zákony a pak se jich tedy zeptejte nevinně a kde je mi tato povinnost stanovena? Tak to dělám já. Že se necháte...

nu*

děkuji za kompliment, brácha má adminem zablokovanou IP adresu, už několik měsíců, někomu tady totiž na opakovaně lživé a nesmyslné rady napsal co si o něm myslí...

nu, kompliment asi ne, ale pravda. K blokaci se nemůžu vyjádřit, páč nic o tom nevím..

To by zde muselo být zablokováno adres za porušení pravidel...

přeji hezký a klidný večer..

blackflamesiczi*

dovolim si nesouhlasit , ve strakonicich kdyz prihlasujete na sebe auto ktere je v odhlasce na nekoho jineho tak bez plne moci se muzete pouze dohadovat z urednikem a neni to jen u nas, alespon podle znamejch co delaji do aut vsude mozne

doplněno 07.11.11 21:33:

a jeste u nas na to maji formular, plna moc k xxxxx treti osoba , uz nevim presne

nu*

už jsem viděl i (prý) strakonický formulář čestného prohlášení používaného k vyřazení auta z důvopdu zániku učelu využití, odvolávají se tam na neexistující ustanovení správního řádu...je to ostuda , když to najdu naskenuju to a dám to sem, ať se pobaví celá republika

a pak že zablokují IP...to by byla škoda. Pokud by Vám to hrozilo, dejte vědět...

nu*

když budu zablokován tak se tady už těžko ozvu*smich*

ale víte jak se ozvat...

blackflamesiczi*

az vam bloknou IP tak tu mame prece proxi servry

blackflamesiczi*

ja ho sem kdysi daval ale nevim kam, oni se ridi metodickym pokynem ale jak kdy se jim to hodi

doplněno 08.11.11 19:46:

pruser na tom je ze ho chteji prepsat vlastni rukou a je docela dlouhej. Jinak bezesrandy staci napsat rukou par radku zbytek vlnky a je to

venaval
hodnocení

0x

k tomu prodeji v polopřevodu,je tedy postup jaký?

jak je to s tou odhláškou odhlášky.

např.-auto je v polopřevodu na mě,já ho prodám (KS,PM,otp,tp)a dotyčný kupec ho nepřihlásí na sebe?on už bude podle KS majitel ,já figurovat vTP*vezen*?

blackflamesiczi*

odhlaska odhlasky NEEXISTUJE, napisete normalni kupni smlouvu a novemu majitely date radsi plnou moc k prevodu. Nekde se bez toho nehne jinde ji nehcteji

venaval

a když to nepřehlásí na sebe ,tak si s tim nemusim dělat hlavu.mám kupní smlouvu,kde bude uveden i č.tp.

tak to stojí na kupní smlouvě.dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]