Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké nářadí s sebou do Favorita?

Od: johnas* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den.
Dostal jsem Favorita a chtěl bych se zeptat, jaké nařádí a jeká díly bych s sebou měl vozit? Díky za rady.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

klíč na kola, rezervní kolo, všechny žárovky, pojistky,tažné lano,rukavice,hadr,vodu. pro jistotu mám v autě i šroubovák, kleště, zkoušečku na 12V, kus drátu na případné propojení elektro a lano navíc. Náhradní díly nepotřebuješ, jedině že by jsi si vše dokázal opravit sám. Dříve se vozil klín.řemen,ale jak jsem psal, dokážeš ho na cestě vyměnit?

doplněno 06.11.11 14:16:

určitě jsem na něco zapoměl,ale to doplní další

e250td*
hodnocení

0x

Zvedák,klíč na kola ,Jinak přítele na telefonu s lanem.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Zadej do vyhledávače"povinná výbava vozidla",tam se dozvíš co všechno musíš ssebou vozit.Je dobré tu povinnou výbavu rozšířit o lano,startovací kabely a základní nářadí jako jsou kombinačky,šroubovák ,běžné klíče kus kabelu a pod.

johnas*
hodnocení

povinn výbava mi je jasná, jde mi právě o ten kus kabelu (jaký?), klíče (jaké velikosti?),...

1jara*

Náhradní svíčku a klíč, kábel ke svíčce, desítku a třináctku nástrčák, teď nevím zda tam jsou Thorxy.

buss

Klíče od šroubů v autě použitých a co jsem schopen opravit na cestě..., , kombinačky, šroubováky..., dostanou se snad i sady nářadí pro auto

jirkamatapat*

Kabel elektroinstalace cca 2m a klíče 8-10,12-13,13-17,19.24,jednu či dvě objímky žárovek(s pomocí kabelu lze udělat nouzovou svítilnu) a podobné maličkosti jako jsou spony hadic(které se dají nahradit i vázacím drátem.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

auta delam dlouho a stejen v aute vozim lano a telefon jinak nic. Nedovedu si predstavit neco opravovat bez dilu a na silnici

gumidek*
hodnocení

0x

Zdravím, také mám Favorita a vozím sebou toto:

skoda.panda.cz/...

Na obrázku je originální sada nářadí v brašňe, co jse dávala tehdy s autem (tu mám). Mám Favorita s karburátorem a vozím dále řemen 975mm klínový, lankový drát 2,5mm délka 5m, obohacovač, odlučovač par, cívku do rozdělovače (bez ní to vůbec nejede), zapalovací cívku, ETZ jednotku zapalování, palec a víčko rozdělovače a jednu svíčku.

Ovšem já mám Favorita jako koníček a udržuji ho v TOP stavu. Zatím jsem nikde nezůstal :)

e250td*

Chlapi,buďme realisté . Kde je dnes bezpečné stát a s autem na krajnici a opravovat? Mnozí tito opraváři už opravují jinde.

1jara*

Když takhle budeme pokračovat, tak si tazatel bude muset koupit i přívěsný vozík na díly!*smich*

blackflamesiczi*

to nevozi ani kluci na expedice

jarda3*
hodnocení

0x

Zalezi na tom, do vzdalenosti 100km od domova vozim jen mobil (s lanem muze nekdo prijet ;) ) do 300km nejake zakladni naradi (mala sada gola s bitama) izolacku sroubovak a stipacky a k mori kompletni vercajk na generalku motoru, zivotne dulezita cidla, tesneni pod hlavu, remeny, nejake hadice, ridici jednotku se cteckou a imobilizerem, litrovou lahev s chladivem R134a+plnici hadici, 50 lahvacu a neco tvrdsiho ;)

tr

Zdravím, já mám pro případ nouze a dlouhé vyjížďky do auta bednu na nářadí. Někdo se možná bude smát, ale skoro všechno se může hodit. Celkově ta sranda má venkovní rozměry cca 35x20x20 cm, což není v kufru běžného vozidla vůbec poznat.

Obsah(většinou dílenské přebytky z garáže):

Stranové klíče 10-11-12-13- ...20, trháky 10...20, kombinačky, uzké kleště se štípačkami, kladivo, drát v klubku, rukavice, hadr, šroubováky PH1a2, plochý 3x různý, multišroubovák s bity a nástavci, náhradní vodiče, šrouby podložky, elektrikářské pásky a lis konektory, svíčku, zapalovač, izolačku a smršťovačky, izolepu, vteř lepidlo., a provázek, žár. zkoušečku a určitě jsem na něco zapomněl, prostě, kdyby se něco stalo, tak s tou bedýnkou dokážu snad vše.*smich*

Perlička na závěr, ještě když byla celnice na hranici ČR-DE provozu, tak i dokonce celníci si půjčily 13 klíč na opravu jejich stroje.

cepagis*
hodnocení

0x

Ono také záleží v jakém je auto stavu, jak daleko chci jezdit a především co všechno dokážu (a jsem ochoten) udělat na silnici sám. Povinná výbava je jasná, pak se hodí stranové klíče, ráčna s oříšky, kombinačky, hasák, šroubováky, velký šroubovák na páčení, kladivo... ze součástek spony, kousky hadiček, dráty, klíňák, pár šroubků a matek... No a znal jsem jednoho, který ve své 120GLS vozil náhradní karburátor, spouštěč, dynamo, regulátor, snad všecny bowdeny, sdružený přepínač světel...

kahsa*
hodnocení

0x
Prijde mi ze pokud tazajici nevi jaky naradi sebou, tak mu stejne asi zdejsi rady co si ma vzit sebou, budou zbytecny. Ten kdo si dokaze opravit auto sam, tak vi co ma vozit. A vozit sebou haldu nahradnich dilu, je taky zbytecnos. Za mne kombinacky,sroubovak,par stranovych klicu (8,10,12,13,14,17,19 a 21) sikovky. Vic toho nepotrebujete

prosím tě voz povinou výbavu ,plus max řemen a nějaký sikovka a šroubovák,většinou se stejně něco posere co nebudeš dělat na silni,nebo to mít nebudeš,už jsem viděl pár cvoků co maj pul auta v kufru co kdyby,a 2 auta na pudě,co kdyby,když se něco posere tak se to opraví,většinou mechanik,osobně to tak už řeším,není s tím práce ví jak na to má vercajk a věci k tomu a hlavně ty díly sežene i levnějc,z toho abych se válel pod autem jsem vyrost,a když někam jedu nepovezu káru dílu stím že se něco pokazí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]