Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Dostal jsem Favorita a chtěl bych se zeptat, jaké nařádí a jeká díly bych s sebou měl vozit? Díky za rady.
klíč na kola, rezervní kolo, všechny žárovky, pojistky,tažné lano,rukavice,hadr,vodu. pro jistotu mám v autě i šroubovák, kleště, zkoušečku na 12V, kus drátu na případné propojení elektro a lano navíc. Náhradní díly nepotřebuješ, jedině že by jsi si vše dokázal opravit sám. Dříve se vozil klín.řemen,ale jak jsem psal, dokážeš ho na cestě vyměnit?
doplněno 06.11.11 14:16:určitě jsem na něco zapoměl,ale to doplní další
Zadej do vyhledávače"povinná výbava vozidla",tam se dozvíš co všechno musíš ssebou vozit.Je dobré tu povinnou výbavu rozšířit o lano,startovací kabely a základní nářadí jako jsou kombinačky,šroubovák ,běžné klíče kus kabelu a pod.
povinn výbava mi je jasná, jde mi právě o ten kus kabelu (jaký?), klíče (jaké velikosti?),...
Náhradní svíčku a klíč, kábel ke svíčce, desítku a třináctku nástrčák, teď nevím zda tam jsou Thorxy.
Klíče od šroubů v autě použitých a co jsem schopen opravit na cestě..., , kombinačky, šroubováky..., dostanou se snad i sady nářadí pro auto
Zdravím, také mám Favorita a vozím sebou toto:
Na obrázku je originální sada nářadí v brašňe, co jse dávala tehdy s autem (tu mám). Mám Favorita s karburátorem a vozím dále řemen 975mm klínový, lankový drát 2,5mm délka 5m, obohacovač, odlučovač par, cívku do rozdělovače (bez ní to vůbec nejede), zapalovací cívku, ETZ jednotku zapalování, palec a víčko rozdělovače a jednu svíčku.
Ovšem já mám Favorita jako koníček a udržuji ho v TOP stavu. Zatím jsem nikde nezůstal
Zalezi na tom, do vzdalenosti 100km od domova vozim jen mobil (s lanem muze nekdo prijet ) do 300km nejake zakladni naradi (mala sada gola s bitama) izolacku sroubovak a stipacky a k mori kompletni vercajk na generalku motoru, zivotne dulezita cidla, tesneni pod hlavu, remeny, nejake hadice, ridici jednotku se cteckou a imobilizerem, litrovou lahev s chladivem R134a+plnici hadici, 50 lahvacu a neco tvrdsiho
Zdravím, já mám pro případ nouze a dlouhé vyjížďky do auta bednu na nářadí. Někdo se možná bude smát, ale skoro všechno se může hodit. Celkově ta sranda má venkovní rozměry cca 35x20x20 cm, což není v kufru běžného vozidla vůbec poznat.
Obsah(většinou dílenské přebytky z garáže):
Stranové klíče 10-11-12-13- ...20, trháky 10...20, kombinačky, uzké kleště se štípačkami, kladivo, drát v klubku, rukavice, hadr, šroubováky PH1a2, plochý 3x různý, multišroubovák s bity a nástavci, náhradní vodiče, šrouby podložky, elektrikářské pásky a lis konektory, svíčku, zapalovač, izolačku a smršťovačky, izolepu, vteř lepidlo., a provázek, žár. zkoušečku a určitě jsem na něco zapomněl, prostě, kdyby se něco stalo, tak s tou bedýnkou dokážu snad vše.
Perlička na závěr, ještě když byla celnice na hranici ČR-DE provozu, tak i dokonce celníci si půjčily 13 klíč na opravu jejich stroje.
Ono také záleží v jakém je auto stavu, jak daleko chci jezdit a především co všechno dokážu (a jsem ochoten) udělat na silnici sám. Povinná výbava je jasná, pak se hodí stranové klíče, ráčna s oříšky, kombinačky, hasák, šroubováky, velký šroubovák na páčení, kladivo... ze součástek spony, kousky hadiček, dráty, klíňák, pár šroubků a matek... No a znal jsem jednoho, který ve své 120GLS vozil náhradní karburátor, spouštěč, dynamo, regulátor, snad všecny bowdeny, sdružený přepínač světel...
prosím tě voz povinou výbavu ,plus max řemen a nějaký sikovka a šroubovák,většinou se stejně něco posere co nebudeš dělat na silni,nebo to mít nebudeš,už jsem viděl pár cvoků co maj pul auta v kufru co kdyby,a 2 auta na pudě,co kdyby,když se něco posere tak se to opraví,většinou mechanik,osobně to tak už řeším,není s tím práce ví jak na to má vercajk a věci k tomu a hlavně ty díly sežene i levnějc,z toho abych se válel pod autem jsem vyrost,a když někam jedu nepovezu káru dílu stím že se něco pokazí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.