Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím Vás o radu, dostal jsem od České kanceláře pojistitelů výzvu k úhradě nepojiětěného vozu. za dobu od 1.1.09 do 26.4.09
Jená se o obytný vůz.
Měl jsem ho zaparkovaný v zamčené garáži na soukromém pozemku.
Mylně jsem se domýval, že za takto zabezpečený a nepoužívaný vůz nemusím hradit povinné ručení a dávat SPZ do depozitu.
Vím, že neznalost zákona neomlouvá, ale je nějaká možnost neplatit 9500,-?
Velice Vám děkuji za případnou pomoc.
Gustav Sosnovec
Dobrý den,
děkuji za reakci, 1.1.09 - 26.4.09 bohužel je 116 dní x 80 horun za den + 170,- za náklady s uplatněním
Dobrý den, pokuste se argumentovat tím, že jste vozidlo neprovozoval na veřejných komunikacích a bylo odstaveno na soukromém pozemku, dle § 1 odst. 2 zákona 168/1999 sb. ČKP vám však odpoví, že vaše tvrzení je neprůkazné, vozidlo jste provozoval v rozporu s tímto zákonem, protože jste neodevzdal 14 dní po zániku povinného ručení SPZ do depozitu a pošle vám první výzvu k zaplacení. Domnívám se, že k 26. 4. 09 jste SPZ neodevzdal do depozitu, proto vám ČKP pošle další výzvu k úhradě příspěvku nepojištěných na stejné vozidlo za další období od toho 26.4.09. Dělají to zhruba po 90 až 110 nepojištěných dnech, asi aby to na rozjezd nebyla taková rána Pokud jste do dnešního dne neodevzdal SPZ do depozitu, budou na vás požadovat do budoucna cca 85000 Kč. Nezaplatíte, denně narůstá dluh o penále 2,5 promile z dlužné částky. Nakonec bude muset rozhodnout soud, jestli je jejich požadavek oprávněný. Mohou vás pro úhradu dluhu zažalovat třeba za několik let a dluh díky penále slušně naroste. Jak rozhodne soud zatím nikdo neví...?
Dobrý den,
velice Vám děkuji za radu a zájem o můj problém.
Bohužel, jsem povinné ručení neplatil od 1.1.09 do 26.4.09. Další měsíce, což byla sezóna jsem povinné ručení zaplatil. Až poté dal SPZ do depozitu. Milně jsem se domíval, že když je vůz zavřený ve stodolea nejezdím s ním, nemusm za něj povinné ručení platit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.