Nejste přihlášen/a.
Jste na omylu , není to "sankce za nedodržení ohlašovací povinnosti vůči registru vozidel ",ale za provozování nepojištěného vozidla. Jelikož jste (asi z neznalosti) již část požadované sumy zaplatil, tak jste tím své pochybení ČKP potvrdil. Je lépe se poradit o věcech Vám nejasných dříve, než začnete jednat a platit.
Měl jsem strach, že když mi námitku zamítli tak předají vymáhání další firmě a budu to mít ještě dražřší. Potřebuji jim dokázat odcizení. Je to §12 odstavec d, zákon č.168/1999 Sb. cituji: odcizením vozidla; nelze-li dobu odcizení vozidla přesně určit, považuje se za vozidlo odcizené, jakmile Policie České republiky přijala oznámení o odcizení vozidla.
Mě se jedná jak jim mohu dokázat datum odcizení. Což je v mém případě 1.10.2008.
už se tím zabývám delší dobu, takže jsem se seznámil s hodně věcmi. I na druhou výzvu budu reagovat, že mi byl vozík odcizen 1.10.2008, že jsem ho od té doby nevlastnil ani neprovozoval. Pošlu jim znova protokol o nahlášení policii. Očekávám však, že moje námitka bude zase standartně zamítnuta a příjde mi nový vyšší výměr příspěvku. Ale hlavně nechci, aby mne 2,5roku každý 3 měsíce obesílali jako dlužníka. Té první výzvy jsem se zalekl a nakonec zaplatil. Teď už ale nic platit nebudu, nechám to dojít k soudu. ČKP by mi měla dokázat, že jsem provozoval vozík bez zapalceného pojištění.Ještě čekám na stanovisko ministerstva financí k aplikaci zákona u mého případu.
A co celou věc postavit na tom, že přívěsný vozík není vozidlo?
doplněno 04.11.11 15:14:Tedy spíše na faktu, že přípojné vozidlo není vozidlo... Nicméně, teď to čtu znovu a Vy jste už část zaplatil a tím de facto souhlasil s pokutou...
Jo lidi jsou koukam ovce a bak si banditi prevleceny za CKP delaji beztrestne co chteji a ani se jim nedivim... Uz by je mel konecne nekdo klepnout pres prsty, to, ze jim nekdo neco dluzi si mysli oni, pokud s tim obvineny nesouhlasi, tak by to mohl vyresit jen soud. A do tech 30-ti dnu snad staci odpovedet, ze jsem vozidlo neprovozoval/nevlastnil/bylo ukradeno... a nic vic bych nedokladal - mozna vetu, ze pokud tomu neveri, budu trvat na soudnim projednani.
zkuste padelat kupi smlouvu na 2-10-2008 jmeno si vymyslete. Pokud jste jim uz nerekl neco jineho
do toho bych nesel, na policii jsem nahlasil sice pozde, ze mi byl vozik odcizen, a na prvni vyzvu jsem take reagoval ze mi byl vozik odcizen
bohužel reálná ukázka volby "špatné" strategie-při jakémkoli jednání s ČKP(nejen) ohledně podobného problému,je jediným funkčním řešením nějaká kupní smlouva-ačkoli tvrdí,že ani ta pro ně není dostatečně průkazná(ale zde musí prokázat opak,a to u soudu),jinak je "důkazní břemeno" vždy na dotyčném-což je spousta složitostí (bohužel i u reálné situace odcizení auta,vozíku),narozdíl od prostého sepsání si kupní smlouvy...(byt nereálné-ale to se nedá ověřit,pokud sám sebe "nenabonzujete")...,viz.odkaz výše
vzdy jste psal ze na policii nic nehlaseno. Kradez jde nahlasit asi 3 roky zpetne tak jste z oblida
Dobrý den pane Navrátil,
dovolte mi pár postřehů.
1) Vy platíte za něco co jste nevlastnil a neprovozoval. Proč?
2) Jakou ohlašovací povinnost? Co tím myslíte? zákon č. 56/2001 Sb. ani vyhláška č. 243/2001 Sb. nezná pojem odcizeno, přesněji - statut vozidla odcizeno. Tento statut se využíval u dopravních inspektorátů - kdy to zaváděla Policie ČR. Vám bylo vozidlo odcizeno v roce 2008...
3) Chybu jste udělal, že jste nezašel na Policii ČR nahlásit odcizení, nebo na ORP vyřadit vozidlo. To ale neznamená, že bude platit ČKP za něco co jste neprovozoval... Pokutu můžete dostat maximálně od úřadu, že jste do 14 dni neodevzdal značky, nic víc.
4) ČKP už nic neplaťte - doufám že když jste událost nahlašoval, tak s tím že vozidlo bylo odcizeno v roce 2008 - nejlepe jim dohodit nějakého svědka, který potvrdí vaše tvrzení.
5) ČKP v tomto případě do soudního sporu nepůjde (neprokáže Vám provozování vozidla) - tak buďte v klidu a hlavně nic neplaťte.
6) Pokud to nechápete přečtěte si starší příspěvky o ČKP - je tady toho dost...
Dekuji moc za Vasi reakci. Mam protokol od policie, kde jsem nahlasil datum odcizeni 1.10.2008. Jako svedek je tam uveden muj tchan. Mam ale obavy, kdyz vznesu namitku na druhou vyzvu, ze mi to zase zamitnou a prijde zase vyhruzka ze po nezaplaceni predavaji vymahani dalsi spolecnosti. Jeste uvidim jake mi prijde stanovisko ministerstva financi jako nadrizeny organ CKP.
zápis v registru je jen veřejnou evidencí vozidel a nezakládá ani nemění vlastnické vztahy, tedy má jen deklaratorní charakter, jsou k tomu už asi 3 rozsudky nejvyššího soudu,neznaemná tedy ani to, že byl vozík automaticky provozován. Zápis v regiostrui vozidle,tedy není důkazem.Z výše uvedeného důvodu žádný soud na základě zápisu v registru nemůže rozhodnout ve prospěch ČKP v případě soudního sporu.Další společnost k vymáhání si můžete založit u Vy.Nebo také společnost ČPK, a pak obesílat na smrt vyděšené občany s různými výzvami k zaplacení nesmyslných částek. Důležité je mít celý proces komunikace s ČKP pod kontrolou, tedy vše si odložit do šuplíku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.