Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pruh pro cyklisty i pro auta?

Od: aloisb® odpovědí: 24 změna:

V naší části Prahy se objevily téměř všude pruhy pro jízdu cyklistů. Mohu po nich jet, když tam žádní cyklisté nejsou?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

2x

IMHO ne...

hodnocení

V tom případě nemám kam uhnout rychleji jedoucímu vozidlu :))

jarda3*

Proc by se melo uhybat rychleji jedoucimu vozidlu? (pokud teda nejezdite se Zetorem ;) )

hop®

Protože je to psáno čerrné na bílém...*bzum*

Mám hledat ten paragraf?...

paaja*

ano najdi ho, to mě fakt zajímá

doplněno 04.11.11 07:34:

... jinak podle zákona smí na vyhrazený jízdní pruh (tedy i ten pro cyklisty) ostatní řidiči vjiždět jen při objíždění, předjíždění, odbočování, otáčení, vjíždění na pozemní komunikaci, nebo vyžadují-li to zvláštní okolnosti. Uhýbání rychleji jedoucímu závodníkovi nepovažuji za zvláštní okolnost, pokud se nejedná o vozidlo s právem přednosti v jízdě.

jarda3*

Neni jednodussi jet 50 nez hledat paragraf? ;)

hodnocení

To Jarda3 :

Jet 50 nepomůže, protože podle zákona jsi povinen uhnout rychleji jedoucímu vozidlu. To, že toto vozidlo nedodržuje předepsanou rychlost je právně irelevantní!

To jsou ty případy, kdy se řidič jedoucí podle předpisu snaží "vychovávat" rychleji jedoucího řidiče za sebou tím, že mu neumožňuje předjetí. Pak to někdy končí i fyzickým napadením takového "vychovatele" :))

stirecek*

Alois: ty závodně běháš na běžkách? Já jen jestli ses nespletl s tím předjížděním*smich*

paaja*

bavíme se tady o vyhrazeném pruhu pro cyklisty a ten rozhodně neslouží k uhýbání před zamindrákovaným závodníkem. Jestli máš pocit že ano, cituj prosím příslušný paragraf

hop®
hodnocení

0x

Abych řekl pravdu, tak nevím. Předpokládám, že případného cyklistu neomezíte! Podle mé logiky také "občas" přejíždíme přechody pro chodce. Stejně cyklisti v těch pruzích nejezdí, protože se oprávněně bojí, že se u nějakého zaparkovaného auta otevřou dveře...

Hope... opakuje několikrát po sobě (nejlépe vícekráte) : "vyhrazený jízdní pruh" . . . "vyhrazený jízdní pruh" . .. *palec*.

nedivím se že je takový bordel na silnicích, když řidiči ani neví, který pruh užít.

celp*
hodnocení

0x

Zákon o silničním provozu č.361/2000 sb.§13 a §14.Sem tam si z opáknout vyhlášku není úplná blbost.

cyril*

Proč si opakovat "vyhlášku", když je to v zákoně? ;)

cyrile, vždyť to vidíte, jen překlep... píšo o zákoně a pka napíše v zamyšlení vyhláška...

toto se taktně přechází...

Jinak řízeček byl VYNIKAJÍCÍ, že jsem se chtěl stavit opět...

dobrak*
hodnocení

0x

Za přejetého cyklistu v teplém úplém dresu by se měli dávat 2body navíc jako bonus:)

1jara*

Vy jezdíte asi v klobouku že? Nebo nemáte na to aby jste jezdil na kole, nic ve zlém dobrak.

dobrak*

Věkově jsem ještě puboš ;),a i když sám na kole jako ČLOVĚK jezdím ,prostě jenom nemám rád pumpičky v těch olačkách na těle ...a ty co musí strašně po cestě jet vedle sebe ,vychovávám preventivně zpětným zrcátkem spolujezdce*smich*

dzordz*

V jednom máte pravdu, ty dresy jsou teplé a hřejou. A taky odvětrávají. Nebo byste radši tepláky od vietnamců a bundu důchodku, aby z vás po půl hodině neskutečně lilo a po další půl hodině na vás to mokrý oblečení přimrzalo?

dobrak*

Vy znáte ,jenom bundy a tepláky od vietnamců? Kde bydlíte pumpičko? Že bych vás vzal do nějaké značkové prodejny se sportovně obléct ;)

dzordz*

Obléct do čeho? Místo sportovního oblečení na kolo (jogging, běžky) si mám tedy vybrat jaké? :D

1jara*

dobraku, ty dresy mají jistou funkci, třeba aby ciklista neměl na sobě triko nacucané potem.

blackflamesiczi*

ja se oblect do toho dresu tak vypadam jako panacek michelin , proto asi nemam kolo*frajer*

hodnocení

0x

Toníku, na kole klidně ale autem němůžet "NE po nich jet, když tam žádní cyklisté nejsou?"

doplněno 07.11.11 17:58:

Tondo, promiň

Nepíšem jak jedeš, asi autem...ale na kole klidně můžej jet. Pokud jedeš autem tak tam nesmíš jezdit. Jen ve vyjmenovaných případech a to tu již někdo vypsal...

hodnocení

Milane, prosím ještě jednou a srozumitelně. Jinak si budu myslet, že´s ten řízeček hodně zapíjel :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]