Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká spotřeba

Od: loco* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Pořídil jsem si FIAT Stilo 1.9 JTD 85kW r.v. 2003. Moje spotřeba je asi na dvojnásobku uváděné průměrné hodnoty (pohybuje se kolem 9,5-10l/100km. I když jedu na rychlost z kopce pouze na setrvačnost, tak spotřeba neklesne pod 2l/100km. Když při jízdě nevytáčím motor tak teplota nedosahuje 90°C (při volnoběhu na místě ano). Poradíte mi prosím v čem může být problém, případně jak drahá může být oprava? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je za jízdy motor stále studený, tak by mohl být vadný hlavní termostat chladícího okruhu. Výměna přijde cca na 500,- Kč + cena termostatu.

laybor*
hodnocení

0x

Musíš to hodit na VAG,tam může být sto problémů

loco*
hodnocení

Motor není úplně studený, ale nedrží si konstantní teplotu na 90°C. Ten termostat mě taky napadl, ale nejsem si jistý, zda by to mělo až takový vliv na spotřebu. Samozřejmě tam nemusí být jen jeden problém... Sice nevím co je VAG, ale předpokládam, že se jedná o nějakou diagnostiku. Auto určitě bude muset jít k mechanikovi, to je mi jasné. Jen jsem potřeboval vědět na co se mám připravit a případně na kolik mě to vyjde, když to budu chtít opravit. Děkuji za rady.

blackflamesiczi*

Diagnostika tak 100-500 bez ni se nehnete a udela ji skoro kazdej , tohle auto zvladne v poho i scanmaster

tomas1*
hodnocení

0x

Zdravíčko...

Na vině zcela jistě nebude nízká teplota, to je chyba něčeho jiného.

A diagnostika Vám pomoci může a také nemusí, zvlášť u Fiatu.

Podle mne by to chtělo zcela jistě vyměnit lambu sondu, a svíčky, a také bych doporučoval i palivové čerpadlo a filtr.

Opravu za všechno bych odhadoval cca. do 6000,- Kč ( 1500,- sonda, 500,- svíčky, palivové čerpadlo a filtr 3700,- )

blackflamesiczi*

lambdu bych neresil na zadnem aute neukazuej dobre a jde zdiagnostikovat bez problemu uvidite na oscloskopu jak funguje

To tomas1 : Jaké svíčky? Snad ne ty žhavící?

loco*
hodnocení

Na diagnostiku bych měl jít v pondělí, takže kdyžtak informuju jaké byly výsledky. Zatím mam od známého názor, že by mohl být problém se vstřikem. Když pořádně šlápnu na plyn, tak se za mnou vyvalý černý dým. Na teplotu nejspíš bude mít vliv termostat, tam je to asi to nejpravděpodobnější.

stihl

Jak to dopadlo?

vis co je JTD? DIESEL! jake svicky? jake cerpadlo? doprcici a jakou Lambdu? lambda se tam zacala davta az nekde v roce 2010 u nejnovejsich MJTD a na spotrebu vliv nema ani z procenta. Achtel byhc videt jak cerpadlo pouze cerpaldo koupis do 6 tis.

Nicmene k problemu mam taky JTD,ale 2,4 a zere mi to od 10-15 l jezdim kratke trate,ale i tak pod 10 se nedostanu palubak ukazuje 9,5 litru,ale realna je 14

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]