Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit problémy s ČKP

Od: sanlaa* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s postupem ČKP? V roce 2009 mi přišel od nich dopis, že jsem asi týden neměla pojistku na auto a rovněž poslali výpočet dlužné částky, která se stanový podle obsahu auta. Ovšem, hned jsem zjistila, že obsah neodpovídal obsahu auta a tuďíž dlužná částka byla vyšší. Ihned jsem odeslala doporučený dopis, aby dlužnou částku přepočítali. Nic se nedělo, a jak každý ví máme i jiné starosti, nechala jsem to být a čekala na odezvu. Ta opravdu přišla, ale až v roce 2011 a přestože mám ústřižek o odeslaném doporučeném dopise, arogantně mi tvrdí, že jsem na jejich výzvu nereagovala. Poradíte mi někdo jak mám postupovat?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, protože se zde již toto několikrát řešilo, zadejte si zde do vyhledávání ČKP a ono Vám to vyjede diskuze, které Vám mohou být užitečné. Snad tam radu najdete.

doplněno 03.11.11 12:42:

Pokud ne, pak jistě poradí někdo jiný lépe.

laybor*
hodnocení

0x

Pošlete jim kopii ústřižku ,(že jste reagovala), ale jestli jste jim uznala že týden byl vůz bez pojištění, tak pokutu už nic neodvrátí.Mužete se odvolat proti nesprávně vypočítané částce - viz obsah motoru - jestli se vůbec ozvou

Pro ostatní - neexistuje nějaká ochranná lhůta pro neřihlášení POV

doplněno 03.11.11 13:15:

Hlavně jim to vysvětlete jako malým dětem,protože jak to tady pročítám tak v ČKP nepracují normální lidi

laybor, prosím, přeložte mi tuto větu či dotaz "Pro ostatní - neexistuje nějaká ochranná lhůta pro neřihlášení POV" co jste tím myslel. Děkuji Milan
des*

sanlaa-navštivte právníka,on vám to vyřeší.Určitě to bude za míň.

laybor*

Pane Milane,

1.překupník koupil vůz od 1.majitele - 1.majitel odhlasil POV

2.vůz stál týden u překupníka nepojištěn.

3.od překupníka si koupil vůz 2.majitel

4.majiteli 1.přišla výzva od ČKP že vůz byl týden nepojištěn.

5.1.majitel udeřil na překupníka že vůz nebyl týden pojištěn , at zaplatí pokutu ČKP on.

6.překupník se oháněl ochranou lhůtou že nemusí vůz pojistit

Proto jsem se ptal na ochranou lhůtu pro nepřihlášení.Myslím že překupník se chce vyhnout placení.

erikch*

povinné(smlouva) je platná okamžikem uzavření na pobočce pojištovny(většinou)a ukončena ve chvíli jejího zrušení na pobočce(vždy-až na pár vyjímek) Něco jiného je "odpovědnost"(z pohledu třeba ČKP)-ta nastává ve chvíli nabytí-pozbytí auta,čili sepsáním kupní smlouvy(at už prodej nebo koupě)...

blackflamesiczi*

tak at 1 majitel posle ckp kupni smlouvu, proc chodí a dohaduje se s prekupnikem to postrada logiku

laybor*

To poslal,volal tam,a přišla mu akorát upomínka a vyhrožování exekucí,takže si myslím že tam dělají málo vycvičené opice

doplněno 04.11.11 10:09:

Tak raději zaplatil 600 a vybodl se na to

jarda3*

Njn tak to se jeste muze tesit na pokutu 20000 od magistratu, kdyz se takhle hezky priznal...

laybor*

Proč?

V den prodeje ukončil POV ,to doloží,jen ČKP to nepochopila,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]