Nejste přihlášen/a.
Za jakých podmínek můžu zrušit svůj ŘP? Prostě nechci mít ŘP a dál jezdit. Děkuji za rady.
Váš problém řeší § 94 zák.č.361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích v platném znění. Píše se v němu zhruba toto:
V případě, že držitel řidičského oprávnění již nehodlá řídit motorová vozidla, může se písemně vzdát řidičského oprávnění. Vzdání se řidičského oprávnění je definitivní a nevratné. Vzdání se řidičského oprávnění musí být oznámeno písemně příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností podle místa trvalého pobytu žadatele. V oznámení musí být uvedeno jméno a příjmení, datum a místo narození, rodné číslo, adresa trvalého pobytu, datum udělení řidičského oprávnění.
K oznámení musí být přiložen :- platný doklad totožnosti držitele řidičského oprávnění (platný občanský průkaz nebo platný pas spolu s dokladem o trvalém pobytu žadatele s ohledem na místní příslušnost úřadu § 2 hh zákona č. 361/2000 Sb., v platném znění). Zároveň je odevzdán řidičský průkaz.
definitivní a nevratné = už nikdy v životě nebudu moci řídit? ani kdybych se znovu přihlásil do autoškoly a udělal ji?
Děkuji. Je určitě správné, abych svůj dotaz vysvětlil a věci uvedl na pravou míru.
Z Vašich odpovědí je zřejmé, že ŘP tedy můžu zrušit. Následně poté absolvovat AŠ a získat ho zpět.
Proto se ptám: Pokud se bude blížit mé vybodování a já zajdu odevzdat ŘP a následně absolvuji AŠ dostanu nový ŘP a k tomu zase plnou nádrž bodů?
fanušu nechápu tvoje myšlení. Pokud už nechceš nikdy řídit, tak ti může být vcelku jedno, jestli tě vybodují a na nějaký čas ti papíry uschovají. Navíc pokud si to v té době rozmyslíš, papíry dostaneš zpět a zadarmo. proč tedy dělat nový řidičák, když jezdit nechceš?
Myslím, že psychotesty tě neminou. Radit ti nic nebudu, nerad potkávám šoféry, kteří nerozeznají značku dej přednost v jízdě od hlavní silnice.
No nápad je to zajímavý a nevím, jak by se k tomu úřady postavily. Každopádně pro spoustu lidí to může být zajímavé - když se budou blížit k hranici 12 bodů a vybodování, prostě se ŘP vzdají a ihned začnou dělat znova AŠ. Sice zaplatí znovu autoškolu, ale budou moci řídit už za dva měsíce...
ne není to možné, nikdo Vás nevymaže z registru řidičů. Budete tam již zaveden do smrti, i když odevzdáte řidičák.
Abyste to lépe pochopil, někdo nemá žádný řidičák a jezdí... do té doby nežli ho chytnou a zjistí to...
bude potrestán... a zaznamenáno. Pokud půjde dělat řidičák, tak se na to přijede...ÖK, chápete?
dobráku modli se, aby ses s ním nepotkal na silnici, třeba ani nemá pojistku. Pak bys byl v p..i ty
Takových Borců potkavám denně hafo,až je mi těch TRPIŠOVSKÝCH ,(nebo jak se ten dopravní výchovávač jmenuje) ...líto
Já právě taky, ale některým nevadí, že nemají papíry a jezdí denně na mol...
Včera jsem zde nadával a dnes mě málem sejmul jeden magor z vedlejší. Prostě se šupnul těsně přede mne a měl jsem co dělat, abych to ubrzdil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.