Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení ŘP

Od: fanus* odpovědí: 25 změna:

Za jakých podmínek můžu zrušit svůj ŘP? Prostě nechci mít ŘP a dál jezdit. Děkuji za rady.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Váš problém řeší § 94 zák.č.361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích v platném znění. Píše se v němu zhruba toto:

V případě, že držitel řidičského oprávnění již nehodlá řídit motorová vozidla, může se písemně vzdát řidičského oprávnění. Vzdání se řidičského oprávnění je definitivní a nevratné. Vzdání se řidičského oprávnění musí být oznámeno písemně příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností podle místa trvalého pobytu žadatele. V oznámení musí být uvedeno jméno a příjmení, datum a místo narození, rodné číslo, adresa trvalého pobytu, datum udělení řidičského oprávnění.

K oznámení musí být přiložen :- platný doklad totožnosti držitele řidičského oprávnění (platný občanský průkaz nebo platný pas spolu s dokladem o trvalém pobytu žadatele s ohledem na místní příslušnost úřadu § 2 hh zákona č. 361/2000 Sb., v platném znění). Zároveň je odevzdán řidičský průkaz.

fanus*
hodnocení

definitivní a nevratné = už nikdy v životě nebudu moci řídit? ani kdybych se znovu přihlásil do autoškoly a udělal ji?

Je to myšleno tak, že si svůj krok nemůžete rozmyslet a později požádat o vrácení ŘP. Pokud byste však znovu úspěšně absolvoval autoškolu, tak samozřejmě ŘP obdržíte.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

zajdete na urad a odevzdate ho

hodnocení

0x

Pokud Vám tolik překáží, odevzdejte ho na Dopravním inspektorátě.

fanus*
hodnocení

a to mne úplně vymažou z nějakého registru řidičů?

Ano, po vyplnění příslušného tiskopisu.

buss
hodnocení

0x

1 musíte ho nechtít
2 zajdete s ním na OdbDSA
3 vyplníte papír
4 nebo to necháte tak až do vlastní smrti nebo další výměny a nereagovat

fanus*
hodnocení

ad 4) ale já chci úplně zrušit. ne nechat to být. pokud budu čekat do další výměny a nepřijdu si pro nový ŘP stejně zůstanu v registru.

fanus*
hodnocení

a co, když si to za čas rozmyslím a budu chtít zase jezdit,,,

Tak si budete muset udělat nový. Je dobré si rozmyslet, co vlastně člověk chce.

fanus*
hodnocení

Děkuji. Je určitě správné, abych svůj dotaz vysvětlil a věci uvedl na pravou míru.

Z Vašich odpovědí je zřejmé, že ŘP tedy můžu zrušit. Následně poté absolvovat AŠ a získat ho zpět.

Proto se ptám: Pokud se bude blížit mé vybodování a já zajdu odevzdat ŘP a následně absolvuji AŠ dostanu nový ŘP a k tomu zase plnou nádrž bodů?

roboot*

Jo tyhle vidle *smich*

fanus*
hodnocení

a proč ne? vždyť všechno sedí :)

buss

Tak si ujasněte, co vlastně chcete, přijít o řidičák na furt, nebo ho odevzdat skrzeva body?

stirecek*

fanušu nechápu tvoje myšlení. Pokud už nechceš nikdy řídit, tak ti může být vcelku jedno, jestli tě vybodují a na nějaký čas ti papíry uschovají. Navíc pokud si to v té době rozmyslíš, papíry dostaneš zpět a zadarmo. proč tedy dělat nový řidičák, když jezdit nechceš?*ee*

doplněno 03.11.11 16:12:

Myslím, že psychotesty tě neminou. Radit ti nic nebudu, nerad potkávám šoféry, kteří nerozeznají značku dej přednost v jízdě od hlavní silnice.

cepagis*

No nápad je to zajímavý a nevím, jak by se k tomu úřady postavily. Každopádně pro spoustu lidí to může být zajímavé - když se budou blížit k hranici 12 bodů a vybodování, prostě se ŘP vzdají a ihned začnou dělat znova AŠ. Sice zaplatí znovu autoškolu, ale budou moci řídit už za dva měsíce...

fanus*
hodnocení

přesně to mám na mysli... jestli je to takhle možné...

ne není to možné, nikdo Vás nevymaže z registru řidičů. Budete tam již zaveden do smrti, i když odevzdáte řidičák.

Abyste to lépe pochopil, někdo nemá žádný řidičák a jezdí... do té doby nežli ho chytnou a zjistí to...

bude potrestán... a zaznamenáno. Pokud půjde dělat řidičák, tak se na to přijede...ÖK, chápete?

blackflamesiczi*

trestne body dostavate vy ne ridicak

dobrak*

A tak dlouho se FANUS ptal až se dozvěděl že je stejně v P-či *vtip*

stirecek*

dobráku modli se, aby ses s ním nepotkal na silnici, třeba ani nemá pojistku. Pak bys byl v p..i ty*vtip*

dobrak*

Takových Borců potkavám denně hafo,až je mi těch TRPIŠOVSKÝCH ,(nebo jak se ten dopravní výchovávač jmenuje) ...líto *plac*

stirecek*

Já právě taky, ale některým nevadí, že nemají papíry a jezdí denně na mol...*pivo*

doplněno 04.11.11 12:38:

Včera jsem zde nadával a dnes mě málem sejmul jeden magor z vedlejší. Prostě se šupnul těsně přede mne a měl jsem co dělat, abych to ubrzdil*zed*

blackflamesiczi*

budete se divit ale u nas na mol jezdi vetsinou policajti a nebo kamaradi policajtu klidne i bez papiru

doplněno 03.11.11 20:33:

fastwayglobalcourierservi/...

jejich dalsi stranka ale hezke hodnoceni backlinku na yahoo

siteexplorer.search.yahoo/...

doplněno 03.11.11 20:34:

jine tema sorry

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]