Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před nedávnem jsem od jednoho "dobrého známého" koupil jeden vůz. Vůz stál 16 000 a po přitažení domů jsme zjistili, že klínový řemen, je téměř poloviční, že chybí vzduchový filtr, olejový chladič, nefunguje turbo, a je to bourané, bohužel to bylo zaplancané novými blatníky, a tak nebylo nic poznat. Nezbývalo mi nic jiného než se auta zbavit, prý se dá odstoupit od smlouvy do 31 dnů. Ale když jsem volal prodejci, tak mně jaksi poslal do háje. A chci se zeptat na rovinu, zda li má význam táhnout se k soudu. Mám já opravdu právo, odstoupit od smlouvy? Auto mám již 14 dnem, a zatím jsou s ním jen samé tlačenice a nic. A tak bych se chtěl obrátit na nějakého právníka, ale nevím, zda li to má nějaký význam, nebo jen mám žalostně překousnout 16 000Kč, a hodit ho ze skály ... Děkuji
Zjistí-li kupující po převzetí vozidla závady na které nebyl upozorněn, má nárok požadovat slevu z kupní ceny. Je-li závada taková, že neumožnuje používání vozidla, je možné od kupní smluvy odstoupit.
doplněno 02.11.11 20:13:takže skutečně záleží co je v kupní smluvě napsáno.
Ve smlouvě je uvedeno, že si kupujicí auto řádně prohlédl a je seznámen s jeho stavem. Ale nejsou to skryté závady?
V tomto případě ,jsou li ve smlouvě jen tady ty dvě věty lze od smlouvy odstoupit,ale bude nutné pohrozit právníkem ohledně skrytých vad,zahrát před prodávajícím divadlo,vzít si sebou dva 120 kg chlapy,
Jakube, neuspějete, páč vy jste si auto ani neprohédl, když jste nezjistil, že:
...že klínový řemen, je téměř poloviční...chybí vzduchový filtr...olejový chladič, nefunguje turbo, a je to bourané, bohužel to bylo zaplancané novými blatníky,...
nebylo poznat a pak to bylo poznat?
od smlouvy můžete odstoupit, ale obávám se, že prodejce to nebude akceptovat...
že jsem Vás nepotěšil...
Proč jste si nevzal právníka nebo někoho znalého již při koupi tohoto zázraku? Mohl jste se současným problémům vyhnout. Nyní nezbývá než se stímto stavem smířit nebo najít jiného "hejla", kterému to také takto výhodně prodáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.