Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opět zapojení autorádia

Od: name odpovědí: 3 změna:

Tato problematika se tu řešila již několikrát. I přesto, že jsem si projel staré otázky, odpovědi se mi nedostalo. Jde o to, že jsem si koupil ojetinu. (P.partner). Rádio nešlo zapnout, ale v jednu chvíli se na chvilinku zaplo (rozsvítilo) Tak jsem ho vyndal a zjistil, že tam je iso koncovka a kabílek pro přívod elektřiny na kterém je pojistka je poškozen. Tedy ta krabička s pojistkou, takže jsem to jen tak zkusil jestli je háček v tomto a spojil jsem to "na tvrdo" - abych zjistil, jestli to svítí, ale bohužel. Projel jsem i všechny pojistky jestli jsem nějakou nespáli, ale taky ne. Zkoušel jsem to i s nastartovaným autem, ale stále neúspěšně. Jinak po odejmutí panelu rádia, červená kontrolka bliká, ale ta je napojena na ten druhý přívodní drátek.

Kde může být problém? Zničil jsem to rádio, tím, že jsem to dal bez pojistky? Dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

má rádio svojí pojistku? měla by být zezadu. pokud je dobrá, tak je rádio ready. pokud ne a dal si to na tvrdo, tak jsi ho mohl oddělat,pokud by jsi otočil polaritu,ale to by jsi slyšel praskání, jiskry a smrad. chtěl by to zkoušečku na 12V.stačila by žárovka s dráty narychlo a prozkoušet ISO konektor. žlutý drát stálé plus, červený plus od spínačky (zapnout klíček) a černý kostra. jestli tohle bude v pořádku, tak to musí frčet.

doplněno 02.11.11 12:44:

pro jistotu foto

Opět zapojení autorádia
name
hodnocení

Vlastní pojistku (zezadu) rádio nemá. Je právě připevněna na přívodním kabelu (mezi rádiem a ISO konektorem). Byla tam taková ta krabička na pojistku o tvaru válečku. Byla však prasklá a proto tam nebyl dobrý dotek. Dnes jsem koupil krabičku novou (na "nůžkovou" pojistku) a zkusím jí tam dát. Polaritu jsem nijak prohodit nemohl, protože toto je skutečně jeden jediný přerušený drát. To s vadou v ISO mě napadlo, tak to zítra zkusím přezkoušet. (jestli prochází proud přes ISO). Já jsem ty drátky chtěl z toho ISO konektoru vytáhnout (odpojit) a vyčistit případnou oxidaci, ale je tam nějaký cvak systém a nepřišel jsem na to jak by se to dalo vytáhnout.

Mé druhé auto a s tím samým problémem.

name
hodnocení

Tak si myslím, že tím drátkem do rádia vůbec nepřichází proud. Zkusil jsem natáhnout od baterky jiný, ale taky to nešlo, tak už opravdu nevím. O víkendu mi kamarád se zkoušečkou zjistí, jestli tam ten proud jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení autorádia
Otázky na téma zapojenie autoradia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]