Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupe auta z anglie

Od: mirekmmm odpovědí: 32 změna:

Dobry den potrebuji prosim poradit s koupi auta z anglie .Takze shanim zrovna auto ,zalibilo se mi jedno auto a kontaktoval prodejce,ktery mi odepsal a napsal mi ze auto neni v ceske republice a je v anglii,auto ma po svem bratru ,ktery zemrel(zil v čr) a auto s sebou odvezl do anglie,z duvodu ze nechce vydelavat na smrti sveho bratra auto prodava za velice dobrou cenu.Auto jsem videl na fotkach kde uvadi i Vin kod,napsal mi i svou adresu,auto pochazi z čr kde ho pouzival jeho bratr takze auto ma ceske doklady.Absolutne ale nevim jak takovou situaci resit tak abych nahodou nebyl nejak podveden v pripade nejakeho pokusu o podvod,do anglie nemohu je to 1800 km kde se auto nyni nachazi.Prodejce mi psal ze je firma ketra zaridi prevoz auta do čr a vyresi za me i vyrizeni dokladu,nemam ale poneti kolik takovy prevoz muze stat atd. proste nevim jak to vyresit,o auto mam velky zajem za tu cenu se vyplati.Prosim o radu nekoho jak by bylo nejlepsi naplanovat koupi tohoto auta a co vse bych mel chtit od prodejce atd .dekuji

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

2x

Jak píší ostatní, je to podvod s velkým P. Také jsem ze zvědavosti na takový inzerát odepsal, Octavia za poloviční cenu, nafoceno s českou RZ s tím, že majitel je z libereckého kraje. Odpověď přišla vzápětí, viz níže. Stačí si zadat do Googlu "Josep z Londýna" a vyjde Vám, že těch aut prodává trošku víc. Nu, původně jsem chtěl Chosému něco vtipného odepsat, ale nakonec jsem to vzdal. Posuďte sami:

Dobrý den,
Jmenuji se Josep Jsem ze Španelska, omlouvám se za chyby, nemám mluvit cesky. Auto je stále k dispozici pro prodej. Je ve výborném stavu a byl Garážované v zimním období. Jsem ze Španelska a auto je zapsána v Ceská republika. V cene je 40.500 CZK, ale mužeme jednat. Tento vuz má pravidelné kontroly (olej, filtry, kapaliny). Vuz má dve sady pneumatik - pro zimní a letní. Jsem konstruktér a pred mesícem jsem dokoncil svou práci v Ceská republika. Žil jsem v Ceská republika po dobu 9 mesícu v té dobe jsem si koupil auto. V tuto chvíli jsem dostal další projekt v Londýne ve Velké Británii. Chci prodat tento vuz zpet na Ceská republika, protože chci koupit jiné auto tady v Londýne, Velké Británii a tady je tak obtížné rídit auto s volantem na levé strane. I want to sell this car back in the Czech Republic, because I want to buy another car here in London, UK and here it is so difficult to drive a car with the steering wheel on the left side.
Pokud si chcete koupit auto se sejdou v Londýne ve Velké Británii k dokoncení transakce. Chci vedet, jestli se mužete setkat se mnou a já chci být jisti, že tam bude. Ale pokud si nemužete sem žádný problém, mužeme najít jiné rešení. Mužete mi poslat e-mail, máte-li další otázky, pokusím se odpovedet co nejdríve.
Pockám si odpoved,
S pozdravem,
Josep z Londýna, Velká Británie
P.S. Pro lepší komunikaci, prosím, napište mi v anglictine.
mirekmmm
hodnocení

tak ano zda se mi to tedy jako podvod text je skoro stejny jako ten co mi psal,jinak jsem zadal o fotky technickeho prukazu a fotky s vin kodem atd .atd. mel jsem tech pozadavku na pana docela hodne :) no a tak mi jen napsal ze zaridi prvoz ze ho zaplati a at poslu penize predem takze bohuzel :) jdu hledat auto tady v Čr a mam klid diky vsem za radu mejte se

hankauk*
hodnocení

1x

Takhle si můj tatínek vyhlédl auto, které chtěl, za super cenu a jen 3 roky staré. Po emailové komunikaci jsem musela převzít diskusi do rukou já, protože prodávající byl Španěl a mluvil anglicky. Po několika emailech vyšlo najevo, že prý dotyčný pracoval v ČR, koupil zde auto a po vypršení kontraktu se vrátil do Španělska. Auto prý nepotřebuje, ale nenechal ho zde. Odvezl ho s sebou. Prý že by auto na vlastní náklady poslal... Psala jsem mu, že kupovat zajíce v pytli fakt nehodláme. Auto potřebujeme před koupí vidět i s doklady, ověřit, zda není kradené, atd... Pán se už neozval.

Jestli o to auto tak stojíte, tak obětujte 3 tisíce na zpáteční letenku a auto si jeďtě prohlédnout. Takhle budete mít jistotu, že vás nikdo nenatáhne.

nu*
hodnocení

1x

Já bych si kupoval auto u protinožců, bude to určitě nevýhodnější nabídka ze všech možných...Kvůli pozdějším reklamacím budu létat za protinožcem kolem půlky zeměkoule...:-P A za tu hezkou pohádku kterou protinožec vymyslí si rád připlatím...

des*
hodnocení

0x

Je to složité a riziko že je to podvod velké,vždyť u nás se prodává tolik aut a příznivé ceny jsou taky,tak naco riskovat?Je líp se držet při zemi.

mirekmmm
hodnocení

ano vim ze je to riskantni,ale opravdu koupe takoveho auta je vlmi vyhodna,samozrejme ze jen tak neposlu hned penize nekomu na ucet ,prodejci jsem psal at mi ofoti doklady od auta a posle emailem,take o fotky VIN kodu jsem zadal a snad by bylo i dobre kdyby treba poslal svou obcanku ofocenou takze cekam zatim na odpoved jeslti od pana dojdou nejake fotky

dzordz*

Budete kupovat auto, které jste nikdy neviděl a které vám doveze třetí strana stylem "jóó to my nevíme, mladej pane, to už tak bylo, když sme ho dostali do ruky"? To zní opravdu rozumně ..

laybor*

Takových inzerátů jsou na SAUTU desítky,ofocené vam dojde cokoliv,akorát přijdete o peníze - naivita českého člověka je neomezená

mirekmmm
hodnocení

kdybch byl naivni tak bych rovnou platit a ne se tady tazal a radil se s ostatnimy

krcmo

Mam rovnaku skusenost a asik s rovnakym zlodejom. Teraz akurat rovnako ako ty som snim komunikoval. Docital som sa aj inac na inych forach a presny text sprav co posielal tebe poslal aj mne a aj inym. JE TO ZLODEJ

cyril*
hodnocení

0x

Je těžké odpovědět truchlícímu bratrovi, že si vozidlo vyzvednete a hlavně zaplatíte osobně buďto v GB nebo po dodání zde? Pokud s tím bude souhlasit, tak proč ne.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Nechci být prorokem Mirku,ale smrdí to podrazem.Osobně bych do toho nešel.

rengeacz
hodnocení

0x

Rychle ale rychle od toho pryč.Vkaždém bazarovém vyhledávačí u atrktivní značky a modelu jsou takováto auta na prodej vždy je to stejná písnička ,však on se někdo chytne a zálohu na dopravu pošle.

klesti
hodnocení

0x

Uplně se na to vyprdněte tento inzerat ja znam první to bylo na audi a3 2002 výroby stříbrné pak černé na sautu a pak na hyperinzerci byla dacia logan ze všech třech inzeratu mi došla stejná odpověď je to podvod pane!*dril*

stirecek*
hodnocení

0x

Fakt se nestačím divit...je vidět, že trh obchodníků-podvodníků má stále dost zákazníků*smich*

nu*

Já se nedivím, v ČR je totiž dostatek idiotů*smich*

janmega*
hodnocení

0x

Z Anglie dováží auta J. Zvelebil - Morgan auto Praha. Pokud je to tak moc zajímavá koupě, může se na auto podívat a přivézt.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

*zed* to snad nemyslite vazne ze jste nalitl na nejproflaklejsi inzerat. Zacinam vazne uvazovat je bych neco takoveho delal taky , kdyz je spousta lidi tak hloupejch ze vubec nad timto uvazuji.

To je jako bych si myslel ze spam co me chodi do mailu je pravdivej a po tech praskach se me zvetsi na 30cm

hodnocení

0x

Mirku, miluji řízky, ale vsadím ten svůj nedělní (to bude pochoutka) že to co uvádíte je podvod.

Sadíte se se mnou?

blackflamesiczi*

ja taky prodavam treba X6 najeto 1000km puvodni cena par milionu chci 100 000,- protoze pulka rodiny je tehotna a druha nemocna a stehuji se na jupiter proto nizka cena. nejakejemail@yahoo.com

Az me budete volat budu chtit zalohu a pak po prevodu vyhodim telefon a zalozim novy email.

Znacka : zahulime uvidime protoze spousta lidi huli jinak to neni mozne

cepagis*

X6 beru, počítejte se mnou, kam můžu poslat zálohu?*haha*

blackflamesiczi*

to je stejne zajimave ze kdyz toto napisete jinak tak vam ty lidi ty penize poslou*nevi* a pak se divi ze je nekdo okradl. To je jako reagovat na email ze jsem vyhral par stovek milionu eur co me chodi asi 100x denne

mirekmmm
hodnocení

tohle by mela byt prepravni spol. pres kterou by auto poslal pry u nich ma clovek 5 dnu na prohlidnuti vozu a moznost ho poslat zpet kdyb neco nesouhlasilo www.trans.elementfx.com

blackflamesiczi*

to je zajimave ze prepravni spolecnost nema ani na svoji domenu stari sice nevim ale vzledem k pageranku 0 a odkazujicich strankach bych tohle stihl za 30 minut
doplněno 03.11.11 20:34: fastwayglobalcourierservi/...
jejich dalsi stranka ale hezke hodnoceni backlinku na yahoo
siteexplorer.search.ya.../...

laybor*

mirekmmm - použij na myšlení mozek,zatím přemýšlíš něčím jiným

janaarch*
hodnocení

0x

Dobrý den,pane Mirku,když jsem četla vaši prosbu o radu,udělaly se mi mžitky před očima.Také jsem četla tento inzerát,s manželem jsem se do něj úplně zbláznili.V pondělí jsem chtěla jít poslat peníze.Ještě ,že jsem zabrousila na tyhle stránky.Jsem naivní.Přišla mi úplně stejná odpověď jako vám.To o bratrovi a dokladech,o jeho manželce a jak truchlí a jak nechtějí na jeho smrti vydělat.Určitě nic nezaplatím a pro příště vím,že na tyhle inzeráty nemám reagovat.Děkuji a zdravím

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Tak co Míro,už jsi naletěl?

mirekmmm
hodnocení

ne nenaletel vsak tady vsem vysvetluji ze do toho nechci jit z podezreni podvodu a vsichni tady ze me nakonec udelaj blbce...

Mirku, tady by si z Vás nikdo neudělal blbce, my ne!

blackflamesiczi*

tak zaprve myslite ze prepravni spolecnost ma stranky ve stylu xxx.webzadarmo.cz? Ze namaji 150korun na vlastni domenu? Porc je mraky kopii te stranky? A proc na ne odkazuje mraky stranek jako na podvodniky? Co by jste prosimvas chtel vice? Test na detektoru lzi a prinest na zlatem podnosu!

petuu00
hodnocení

0x

Dobrý den, tak těchto inzerátů je spousta, pan píše stále to samé. Viděla jsem pár jeho dopisů, co komu psal a je to to samé. My to taky zkusili a dopis přišel stejný. V žádném případě nenaletět, je to jasný podvod.

blackflamesiczi*

vzdyt to ze je to podvod z toho do oci bije

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]