Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v roce 2008 jsem prodal auto na kupní smlouvu s plnou mocí k odpisu, kterou si měl nový majitel vyřídit sám, odevzdal jsem mu k tomu i malý a velký techničák a toto uvedl i do smlouvy. Autu jsem odhlásil povinné ručení na základě kupní smlouvy. Nový majitel auta však převod neprovedl.Nyní jsem zjistil, že člověk, kterému jsem auto prodal již nežije a auto i doklady vlastní lidé, kteří na auto nemají kupní smlouvu. Na auto zřejmě celou dobu po prodeji nebylo uděláno povinné ručení. Z auta byly ukradeny SPZ. Může mi prosím někdo poradit jak mám postupovat, abych se zbavil případné zodpovědnosti? Jak mám auto odhlásit, když nemám velký ani malý TP, pouze smlouvu o prodeji nyní již s nebožtíkem. Moc děkuji za každou radu.
Až se ozve ČKP tak za 2 roky nezaplaceného POV i když nebyl majitel ( ČKP dohledá jen prodávajícího - když to novy zemřely na sebe nepřihlásil) bude pěkná pálka,každý svědek dobrý
laybore, jak Vám má poradit, když napíšete aby si opatřil svědky. Vždyť je to k ničemu...proč svědka?
neprudí, jen zvláštně reaguje na nepřesnosti ostatních. Časem poznáte že má pravdu...
doplněno 02.11.11 21:41:číst umím, cyril reaguje na Vaše připomínky a názory...
"sehnat svědka" není důvod, ale pokud si to myslíte je to Váš názor...respektuji ho, ale nesouhlasím.
Pane Milane ,ja radit nepotřebuji,ale potřebuje radu tazatel Novak,a Cyril jen prudí a neradí- pokud umite číst.
Jinak svědky bude potřebovat u soudu s ČKP,když píše že vůz nebyl přepsán a dva roky nepojištěn,ČKP najde v registru jen jeho,nikoho jiného a bude problem,no snad ne - to už by se ozvali,ale jak se říká - čert nikdy nespí,zvlášt ČKP
prepis stejne nic neresi a pojistovny na nej nemusi brat zretel protoze evidence motorvych vozidel neresi majetkove vztahy a ma pouze evidenci charakter. Majetkove vztahy resi kupni smlouvy
A jak je vidět, tak zcela oprávněně, že? Co takhle přečíst si první odpověď? Průměrně inteligentnímu jedinci by mělo být po této radě jasno. Je sice trochu svérázná, ale jasná a bez zbytečných "rad" kolem. To, že je tazatel nadále zoufalý, není tím, že by se jednalo o složitý či neřešitelný problém, ale proto, že jej to takto baví.
Cyrile, opravdu vám závidím, že je to pro Vás tak dobře řešitelné a jednoduché. Jelikož se naše zákony neustále mění a upravují, bohužel ne k tomu, aby sloužily poctivým lidem, nechci dopadnout tak, aby nový zákon zhodnotil mou situaci třeba zpětně..., a s jistotou toho, že Vám jednou bude stačit k obhajobě kupní smlouva např. nepotvrzená notářem, či jakýkoliv jiný výmysl, v tomto státě opravdu nelze počítat. To je důvod, proč jsem žádal o radu, či o zkušenost, ale spíše o zkušenost. Chci mít čistý stůl.
Zda mi něco závidíte je Vaše věc. Já jsem Vám podal jednoduchou a snad srozumitelnou odpověď na položený dotaz a vím, že jsem odpověděl věcně správně. Nemohu za to, že vám taková odpověď nestačí a raději se budete zabývat radami, které popisují jakési imaginární problémy a věc samotnou jen komplikují. I tak Vám přeji pěkný večer a osvobození se od zbytečných zoufalství.
Já bych si opatřil stroj času, vrátil bych se do roku 2008, s prodejem auta bych si splnil zákonnou povinnost a auto odhlásil na kupujícího...Chce to jen zvednout se ze židle a dojít na úřad...Pak se vrátit do reality a počkat si pár měsíců na novelu zákona, která uzákoní povinnost předkládat plné moci s úředně ověřeným podpisem...Pak se vyplatí místo ověřování podpisů dojít osobně místo toho rovnou na dopravní úřad...
...a strávit tam celé dopoledne-na to bohužel spousta lidí nemá čas,jelikož v tu dobu hákuje...Jinak fakt,že jsem "nesplnil" zák.povinnost a auto neodhlásil na kupujícího nemá na vlastnictví auta žádný vliv...,stejně jako třeba fakt, že na hlavní silnici jedu rychleji než povolenou max.rychlostí -stále ale mám gener.přednost před autem na vedlejší silnici...
Což bohužel není tak úplně pravda. Pokud pojedete výrazně rychleji na hlavní silnici a z vedlejší Vám někdo nedá přednost, tak v některých případech můžete být uznán viníkem nehody, i když pojedete po hlavní.
Je to jednoduché, domluvit se s tím kdo má teď auto i doklady a odhlásit auto na něj, porušujete zákony a pak to chcete napravovat a přitom opět něco porušit? Proč neuděláte konečně něco podle zákona? typický Čech má snahu neustále někoho a něco ojebávat...Historie se neopakuje a když člověk něco hrubě zanedbá, už to nikdy nevrátí...Jsem zvědavý jak se budete snažit ojebávat u 5 let neodhlášených aut,. když bude na jaře 2012 platit zákon že k odhlášení potřebujete písemný souhlas nového majitele s ověřenou plnu mocí...To bude pro někoho skutečně neřešitelná situace...Pak sem budete opět psát, že chcete poradit v siotuaci,. kd potradit není co? Jednoduše a prostě, po letech v jiné situaci často žádná jiná než původní zákonná cesta není, přiležitost byla promarněna, a nezákonným způsobm také brzy odzvoní.
Určitě Vám nějak zásadně neporadím,ale udělal jste zádadní chybu o které už víte -
První a zásadní - Dal jste z ruky "Velký" techničák bez odhlášení na kupujícího potom je už dost těžké řešit věci následující,ohledně úmrtí apod... tam už hraje roli příp.dědické řízení,další prodej apod., a jiné právní úkony,nicméně alespoň máte v ruce kupní smlouvu kterou už "nebožtík" zřejmě nezpochybní ...
Doporučoval bych obrátit se v případě problémů na právníka,nic jiného mě nenapadá,v zákonech ČR se normální člověk prostě nemůže vyznat...a natož to prokázat...
Hodně štěstí a trpělivosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.