Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
mám takovej problém s mým mazlem. Už delší dobu pozoruju, jak mi kolísá spotřeba. Jednou jedu dálku ve 3 lidech 6l/100 a podruhé jedu za 8l/100. Ve městě spotřeba taky divně kolísá - jednou jí mám cca. 9l/100 a teď jsem tankoval do plné a ukázalo to skoro 13l/100. Pak jsem tankoval 6l a na ty jsem ujel cca. 40 km a už to zase svítí, že má hlad... Něco málo k projevům auta -
Motor drží volnoběžné otáčky pevně - nijak nekolísají a postustupně klesají, když se motor zahřeje. Motor chladí bez problémů, teplota se drží pod 90 stupňů. Nedávno jsem z výfuku cítil benzín, teď už zase ne. Pak se také ozývá z výfuku takové "střílení" není nijak hlasité, ale jako by snad v potrubí ještě hořela směs nebo nevím. Kontrolka diagnostiky motoru a vstřikovacího systému se nikdy nerozsvítil (když pominu start motoru). S výkonem podle mě auto problém nemá - do kopce plně naložené to táhne hezky.
Zatím jsem neměnil skoro nic. Nevím, kdy byl naposledy měněn vzduchovej a palivovej filtr. Dneska jsem tak různě pročítal fóra a nacházel jsem rady typu: vyměň teplotní čidlo chladící kapaliny, snímač tlaku sacího potrubí, teplotní čidlo nasávaného vzduchu, nevrací se benzín zpět přepadovou hadicí, je špatný čerpadlo...
Neporadili byste úplnému amatérovi, čím by měl začít při hledání příčiny? Nebaví mě ujet na 6l benzínu cca. 40 km...
Díky moc za všechny rady!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.