Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Směrový dezén pneu - jak nasadit na auto

Od: lenus2110 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jak mám nasadit zimní pneu na auto, aby seděl i ten směrový vzorek. Předem Vám děkuji za rady. Lenka.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

na boční straně pneu bude šipka s nápisem

petapeta*
hodnocení

0x

Obvykle je to napsané na boku pneumatiky v několika jazycích, např. OUTER (vnější strana), INNER (vnitřní)

1jara*

Dobrý den, Pokud se jedná o směrovou pneumatiku, je ze strany pneu. šipka kterým směrem se má odvalovat.

Pokud se jedná o asymetrickou pneumatiku, která je rozdělena do dvou zon, z nichž každá plní jinou funkci. Jedna více odvádí vodu, druhá zajišťuje lepší stabilitu zejména v zatáčkách. Pneumatika má tyto dvě strany rozlišeny na INSIDE a OUTSIDE. Dle tohoto označení je třeba pneumatiku namontovat na vozidlo. Stranou OUTSIDE ven.

olaf71*
hodnocení

0x

a jak jste tedy poznala, že jde o směrový vzorek?

rv*
hodnocení

0x

Já si loni nechal směrové pneu v pneuservisu nazout na disky a nazuli mi všechny stejně. Napodruhé se jim to povedlo. Takže pokud vám je na disky dávali stejní odborníci, nemusí se vám je na auto podařit správně nasadit.

stirecek*
hodnocení

0x

Jestli máte kola obutá na discích, tak na auto je nasadíte tak, jak ukazuje šipka na boku pneumatiky - ve směru jízdy.

hodnocení

0x

Lenko, o víkendu jsem to vysvětloval zákazníkům.

Vzorek pláště tvoří (někdy) takový šíp, a pláť musí tím šípem zorhrnovat sníh z pod pneumatiky pryč. Nikdy nesní ten šíp nahrnovat pod plášť. určitě jste viděla jak je obutý traktor.

Někdy je na plášti nápis rotage (tak nějak) a šipka na boku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]