Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimni pneu na moped

Od: matesw odpovědí: 4 změna:

DObrý den

Chtěl jsem se zeptat jak je to když od prvního listopadu jsou povinne zimni pneumatiky a ja chci ještě jezdit na mopedu dokud není sníh nebo nejaka velka zima na mopedu zadne zimni pneu nemam ani nevim jestli se delaji... hrozi mi neco kdyz me zastavi policista?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

2x

Dělám mopedy a motocykly 21 let ale tento dotaz je první, na zímní pneu na moped. Gratuluji k otužilosti a odvaze, bohužel zimní gumy nemám v sortimentu a ani jsem o nich neslyšel. Stejně tak jistě ani policajti.

V každém případě to vzbudilo i mou částečnou zvědavost a tento nápad povedu v patrnosti a příležitostně se pokusím na tento zajimavý dotaz informovat u dodvatelů. Na mopedech se jezdí převážně Mitasky a to zhruba dva vzorky které se dájí považovat za celoroční.

Dříve jsem v zimě hodně jezdíval a to i profi, používali jsme Barumky s hrubším vzorkem, na sněhu to vcelku fungovalo, na ledovici nefungovalo stejně nic.

buss

V zimě je moto třístopé, jedna stopa kola (někdy, když nejde šejdrem) a pak po dvou nohách.

petapeta*
hodnocení

0x
§ 40a
Provoz vozidel v zimním období
(1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud
a) se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo
b) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza,
lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik...
Rozdělení kategorií vozidel
L _ motorová vozidla zpravidla s méně než čtyřmi koly
M _ motorová vozidla, která mají nejméně čtyři kola a používají se pro dopravu osob
N _ motorová vozidla, která mají nejméně čtyři kola a používají se pro dopravu nákladů
O _ přípojná vozidla
T _ traktory zemědělské nebo lesnické
S _ pracovní stroje
R _ ostatní vozidla, která nelze zařadit do výše uvedených kategorií

hodnocení

0x

na motorku a moped není zimní pneumatika povinná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]