Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
koupil jsem si auto od kluka kterého znám tak 8let a obchoduje s autama typu renault megan coupe a ted měl dalšího a ten byl podle něj za 10 a tak ja blb ho vzal nezkušený 19ti letej blb a ted trpím Auto má rok víroby 1996 problém je v 1 auto sem koupil za tech 10tisic a za necelej 1mesic a pul se mi zaclo poradne rozbijet zavady jsou natolik blbe ze se mi do nich nechce vrazet penize jeste k tomu kdyz na tom byla pri koupi technicka na posledni 2mesice ktera ted skoncila a ja uz do toho nechci vrazet jsem v poloprevodu a potrebuju se vymazat z nejakeho poloprevodu.. Chce si to koupit odeme kamarad kterej si to da do kupy ale ja uz s tim nechci mit nic spolecneho jak to prosim mohu vyresit?
Takže,napiš prodejní smlouvu,plnou moc na kamaráda že nebudeš vůz provozovat ,odhlaš pojistku.
Kamarád musí na evidenčku,(bez platné STK ji nedostane,jinak evidenčka je součástí STK),udělá STK, udělá pojistku,a vůz na sebe přihlásí.
ECO je zaplacená?
hele u nas ji na obou stk neudelaji bez platne STK nekecem proto mam auta na bazarovou pojistku protoze je nedostanu do depozitu
Konecne nejaka pozitivnejsi zpravicka dikas proste mu chci auto prodat zrusit si pojistku a zbavit se poloprevodu.. ECO je nezaplacena prave nebudu vrazet do vraku! ale kdyz mu ho prodam chci bejt cistej naprosto. Treba na pojistovne mi rekli kdyz zrusite pojistku tak vam denne bude naskakovat 50kc panale jestlize pojistku mate zrusenou a auto ma stale znacky.. Achjo a neslo by mu tomu parchantovi co mi to prodal to auto vratit s tim ze odstupujui od smlouvi s duvodem skrytych vad nebo tak nejak bud ho vratit a nebo prodat ale chci se zbavit vseho a bejt cistej
Vratit to tomu parchantovi bude dost obtížné - píšeš že prodává vozy 8 let , za tu dobu se vtom naučil chodit a určitě nebude chtít vůz nazpět,zkusit to můžeš , ale když se bude cukat tak bez kupní smlouvy a právníka nic nezmůžeš.
Prodat to kamarádovi to chce - napsat do smlouvy JAK STOJÍ A LEŽÍ - a rozumí a souhlasí s kupní smlouvou, právnicky na tebe nemůže ,nanejvýš už nebudete kamarádi.
Zdravim spolek tak už mám kupce sice za 5000,- ale alespon že to ted me prosím nekdo poradte jak to musim udelat.. Jak s nim sepsat kupni smlouvu kdyz jsem v poloprevodu? Jak zrusim svuj poloprevod a napisu to na neho? Predem diky
Je to jednoduché,
ve velkém techničáku je tedy odhlášeno na tebe,
napiš do kupní smlouvy mimojiné datum,čas,a hlavně JAK STOJÍ A LEŽÍ,
někde nechtějí,u nás ale chtěji ještě plnou moc (že nebudeš vůz provozovat a dáváš veškerou pravomoc k vyřízení veškerých formalit souvisejících s převodem vozu na majitele XY)
s kupní smlouvou odhlásíš povinné ručení a JE TO.
Novy majitel zajede na evidenčku a přihlásí vůz na sebe,(u toho nemusíš být,ale můžeš - jen kontrola že si to nový majitel na sebe přihlásí)
nijak poloprevod nejde zrusit a napsat tam nekoho jineho, sepises kupni smlouvu kde jsi majitelem ty a das mu plnou moc aby si to dohlasil na sebe on. Je to tu v kazdem druhem prispevku a diskuzi
Jo to je sice hezky ze je to psany v kazdem druhem prispevku ale ja to nejak neprojizdim jen cekam kdo mi poradi jak to jde. Heled kdyz uz jsem v tom poloprevodu jak se muzu napsat jako majitel a jak on si to dohlasi na sebe? jako z mehio poloprevodu na sebe nebo jak to pak funguje
hej co myslís tím POV? jinac obavam se toho kdyz tohle udelam ze me stejne prijde zas nejaka kretenska slozenka za penale atd jinak udelam to asi tak jak pisetejestli me to tedy vysvobodi z poloprevodu nojo ale co kdyz on to pak nedohlasi budud se moci branit smlouvou?
POV - povinné ručení,bránit se budeš kupní smlouvou- ničim jiným to nejde.
doplněno 04.11.11 22:01:zkus se řídit tim co jsem napsal 20.53
Jo tak moc diky hele. jinac ted nemam momentalne cas ale v utery sem premyslel ze zajedu s tim novim kupcem na stk a tam se snima poradim tez co a jak stim dal nechcio aby v tom byla naka krivarna a a by mi pak prisla nejaka dluzna castkaobavam se toho ze kdyz jsem v poloprevodu uz dele nez 10 dni ze po me budou chtit treba cca 3 litry pokuty atd jinac udelam to teda jak pises uvedu se jako majitel i kdyz je to na me jen jako poloprevod a dam mu plnou moc s tim ze si to dohlasi na sebe. A prosimte nebude problem v te eko dani auto plni euro jedna a to cini 5tisic takze tak neste jinak diky a prosim jeste o odpoved diky moc Libor
je to megan coupe prej 95 prechodna na 96 je to ta 1 verze meganu bez klimosky takze po pravde nevim potrebuju hlavne vedet jak sepsatr tu kupni smlouvu z meho poloprevodu na dalsiho blba kterej to bere a zbavit se vseho
Jak kupující podepíše kupní smlouvu ,tak můžeš ihned odhlásit povinné ručení a žádná pokuta ti nehrozí,ani za to že jsi v poloppřevodu víc jak deset dní,na evidenčku s novým majitelem nemusíš,tam on zaplatí 250, a pak na registru 800 plus ECO.
Tyjo díkY moc hele moc jsi mi pomohl heled promin ze otravuji jak dobre napsat kupni smlouvu a co do ni napsat aby byla dobra tak ze by me ubranila v budoucnu prede vsim ohledne toho auta me posledni prani diky moc
Pravnický výraz JAK STOJÍ A LEŽÍ tě zbavuje veškeré zodpovědnosti,dále smlouvu si přečetl,rozumí ji a souhlasí sní,datum,čas,podpisy
kdyz se tu bavim o cene a kupni smlouve tak otazka do storu vraky prodavam kompletni za 4,5-4,7kč/kg tak jak stoji. Tak co do haje ty lidi cekaji za 5-10 000,-
No nedavno jsem koupil Omegu MV6 98 v plny vybave s navigaci za 18 tisic i s dovozem na plataku 100km, jen mela vadny starter a 2 zavady na automaticke prevodovce... 2 dny jsem se v tom vrtal a vypada v pohode, uz s tim mam najeto 2000km, naklady jen na olej a filtry (nejake dily mam doma z vraku)... Motor slape jak hodinky, i klima funguje, takze se da, jen se musi dobre vybirat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.