Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chceme koupit lehce ojeté auto v aurobazaru. Autobazar ale standardně nepřipravuje kupní smlouvu, jen fakturu s technickým popisem auta. Autobazar není vlastníkem, jen zprostředkovatelem prodeje. Dle jejich slov je to standardní postup a kupující běžně kupní smlouvu nevyžadují. Máte s tím někdo zkušenosti? Je to u autobazarů normální? Nebudeme mít v budoucnu problém s registrací auta atd., pokud budeme mít jen fakturu?
emoce, není důležité při změně vlastníka zdali máte kupní smlouvu či fakturu za prodej vozidla. (nezdá se vám to stejné) Hlavně ať máte v pořádku techničák!
doplněno 01.11.11 20:51:emoce, zkuste si přečíst ještě jednou Vaše vysvětlení a zjistíte, že ten daňový doklad je vystaven na základě kupní smlouvy.
Nebo Vám snad někdo vystaví daňák na něco co neprodal?
Děkuju za odpověď. Stejné to není, protože faktura je "jen" daňový doklad, kdyžto smlouva upravuje práva a povinnosti kupujícího a prodávajícího. Pokud není písemná, pak se předpokládá, že byla uzavřena ústně. Pak ale v případě potřeby těžko prokážete, na čem jste se s prodávajícím domluvili. A na kom pak mám vymáhat případné splnění povinností (např. slevu za vadu, na kterou jsme nebyla upozorněna), na bazaru (zprostředkovatel) nebo na prodávajícím (majitel)? Ale pravda, pokud se autobazar rozhodne dělat problémy, pak jsou asi oba doklady k ničemu
Šlo mi spíš o to, jaká je praxe a doporučení, nákup aut není moje parketa
Vystaví fakturu na základě svojí zprostředkovatelské smlouvy s původním majitelem auta a nebo na základě ústní kupní smlouvy se mnou. Obojí je mi k ničemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.