Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, zřejmě špatně(ohledně přepisu) jsem koupil auto, koupil jsem ho od člověka, který není v techničáku, je tam jeho údajně nevlastní táta, který je tam jen odhlášený (přepsané na něj není), s tím prodejcem je složitá domluva, nemá se k tomu aby zařídil odhlášení auta na mě. Je nějaká možnost jak se dobádat k tomu, abych si auto na sebe přihlásil? Jaký je v tomto případě postup? Moc děkuji za radu.
Něco podobného jsem řešil u motocyklu...V TP napsán majitel byl,ale motorku na sebe nepřihlásil - u mne to znamenalo
1.- doložit kupní smlouvu mezi prodejcem a tím kdo je uveden v TP (naštěstí to je kamarád tak nebyl problém jí získat,tuto si jen okopírovali)
2 kupní smlouvu mezi prodejcem a mnou(tuto si na DI nechali)
3 plnou moc ne starší 14 dnů od prodejce psanou na mne
a jak zaridi odhlaseni na vas kdyz auto je uz v odhlasce? To je trochu hovadina vy to na sebe prihlasite na zaklade plne moci jinak to nejde. Da vam plnou moc a vy si to na sebe prihlasite takze chyba neni na strane prodejce kdyz vy po nem chcete neco co nejde
Zajděte si na dopravku a zeptejte se,z vlastní zkušenosti vím že všude mají trochu jiný přístup,za co mě u nás pošlou zpět jinde bez problému projde...
doplněno 31.10.11 18:12:Teď mě napadá že když nedoložíte kupní smlouvu mezi prodejcem a jak píšete jeho nevl.otcem tak defacto máte doma v garáži čorku...(tohle prosím berte s rezervou)
1.Kupní smlouva od prodávajícího (nejlépe od člověka v odhlášce)
2.Plna moc od prodávajícího (nejlépe od člověka v odhlášce)
3.Udělat evidenčku a šup na úřad (pojistku máte od datumu koupi vozu)
4.Nekupovat od překupníků.
.
K bodu 2.
Když je v odhlášce psaný X,k přihlášení Y musí mí jeho plnou moc,aspon u nás to tak chtějí,z vlastní zkušenosti neméně 20x
Když to nevyšlo napoprvé, tak´to zkusím ještě jednou. "K čemu bude tato plná moc a co bude obsahovat?" Doufám, že pro jedince s minimálně dvacetinásobnou zkušeností, nebude problém na takto jednoduchý a jasný dotaz odpovědět.
ja jen do kupni smlouvy dopisuji ze slouzi jako plna moc a je to(cim mene papiru tim mene jich ztratim) jinak na urade na to maji i formular ale nevim jak se jmenuje neco jako "plna moc k prevodu na treti osobu " +- kdysi jsem ho ta m videl
vsude je kupni smlouva a plna moc ja napsal ze to jde oboji napsat do kupni smlouvy
laxbore,
"odhlášce psaný X,k přihlášení Y musí mít kupní smlouvu, aspon u nás to tak chtějí,... ale nemají právo...z vlastní zkušenosti neméně 20x" fakt 20x?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.