Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace vozidla v polopřevodu

Od: ponky* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem zakoupil vozidlo které se na mě odhlásilo (tzv. polopřevod), ale niní ho chci vyřadit z evidence, ale nevím jak to mám udělat abych nemusel platit eko daň.

1)odhlášení vozidla bez doplacení eko daně

2)vozidlo je 2 měsíce v polopřevodu. Hrozí mi nějaká sankce?

3)co vše potřebuji pro odhlášení vozidla?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

1x

Vozidlo předáte oprávněné osobě k likvidaci a dostanete za to potvrzení, se kterým se dostavíte na svůj místně příslušný odbor dopravy - evidence vozidel, kde zažádáte o registraci vozu na Vás a současně o vyřazení z evidence. K tomu budete potřebovat oba TP, RZ, svůj OP, formulář na přihlášení a na vyřazení a k tomu i potvrzení o likvidaci.

Potvrzení o likvidaci lze nahradit prokazatelným prohlášením o změně užívání vozidla.

ponky*
hodnocení

a oni po mě nebudou vyžadovat poplatek za tu eko daň když auto musim přihlást?

ne, nebudou požadovat ekodaň, pochopil jste cyrila správně...

doplněno 01.11.11 20:52:

opět, ne nebudou žádné sankce...

ponky*
hodnocení

to auto bylo 2 měsíce v polopřevodu...budou za to nějaké sankce?

ireve*
hodnocení

0x

Jestli je to již na tebe tak nevím,ale jinak se to dělá takto:

1. Vozidlo se nejprve registruje na majitele-držitele průkazu ZTP. Platí se poplatek 800 Kč.

2. Bezprostředně poté se vozidlo převede na nového majitele, tj. provede se odhlášení a nová registrace vozidla. Platí se další poplatek 800 Kč.

3. Nový majitel získal vozidlo bez nutnosti platit ekologický poplatek a ušetřil 3000_1000 Kč. Musel jen 2× zaplatit registrační poplatek ve výši 800 Kč, tj. celkem 1600 Kč.

cyril*

Kam na ty voloviny chodíte? *ee*

sousede, zdravím,

na ty bláboly chodí mesec.cz/...

ale špatně pochopil zadání. Je slušné dodat zdroj informací...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]