Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinace pneu

Od: jvn® odpovědí: 9 změna:

dobrý den, poradíte mi?

Mám na autě na zadní hnací nápravě pneumatiky tzv. univerzální a na zimu vepředu zimní pneu.

Můžu takto pneu kombinovat? Díky za info.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

V podstatě ano, konkrétně nelze lépe odpovědět bez podrobností.

hodnocení

0x

Kombinovat to můžete, jezdit bych na tom nedoporučoval:D

jvn®
hodnocení

jde mi o to zda podle litery zákona můžu mít na autě takovéto obutí.

podle litery zákona jo. Já bych to ale bral jen jako nouzovku. Jízdní vlastnosti (zvlášť na sněhu) budou nevyspytatelné.

cyril*

Ano i ne! Vše je odvislé od druhu a typu auta a použitých pneu. Je to těžké pochopit?

celp*

Zdarec.Zákon říká,že pneumatiky pro zimní období musí mít mimo jiné označení M+S.Pokud toto splňujete,pokuta Vám nehrozí.Jízní vlastnosti to je jiná věc. (§21 odst. 2 vyhl. 341/2002 Sb.)

gvzugu
hodnocení

0x

Pokud se chcete v táhlé zatáčce nebo při brzdění přetočit zadkem dopředu, tak si to tam takhle nechte ;) Opačně (méně držící gumy vepředu) to je o něco lepší kombinace, ale šetřit za dvě gumy a riskovat kvůli tomu celý auto je šetření na špatném místě - univerzální gumy brzdí hůř než čistokrevná zimní = zabrzdíte o kus dál a to může rozhodnout, hlavně pokud to je z kopce a např. před váma začne brzdit auto s lepšíma gumama, pak můžerte vybírat jestli bude lepší pangejt, to auto, nebo auto v protisměru ;)

hodnocení

0x

jvn,

ano i ne, musíte dodat více informací, jak správně píše Cyril.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Liteře zákona tou kombinací zcela určitě vyhovíte. A později až budete mít v nemocnici čas,tak si tu literu zákona prostudujte podrobněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]