Nejste přihlášen/a.
dobrý den, poradíte mi?
Mám na autě na zadní hnací nápravě pneumatiky tzv. univerzální a na zimu vepředu zimní pneu.
Můžu takto pneu kombinovat? Díky za info.
podle litery zákona jo. Já bych to ale bral jen jako nouzovku. Jízdní vlastnosti (zvlášť na sněhu) budou nevyspytatelné.
Pokud se chcete v táhlé zatáčce nebo při brzdění přetočit zadkem dopředu, tak si to tam takhle nechte Opačně (méně držící gumy vepředu) to je o něco lepší kombinace, ale šetřit za dvě gumy a riskovat kvůli tomu celý auto je šetření na špatném místě - univerzální gumy brzdí hůř než čistokrevná zimní = zabrzdíte o kus dál a to může rozhodnout, hlavně pokud to je z kopce a např. před váma začne brzdit auto s lepšíma gumama, pak můžerte vybírat jestli bude lepší pangejt, to auto, nebo auto v protisměru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.