Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod úvěrové smlouvy

Od: kulhanek odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

chtěl bych přenechat úvěr na vozidlo, ale každý ze zájemců by jej chtěl pouze přes notářsky ověřenou smlouvu. Čili auto i úvěr by byli stále na mě, ale případný zájemce by platil splátky, pojištění a auto užíval.

Nezdá se vám tato možnost až nebezpečná? Co když přestane platit, auto nabourá... Zmůžu něco s notářky ověřenou smlouvou mezi námi v ruce?

Díky za odpovědi ;)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Pokud máte auto na úvěr, tak ten snad ani nelze převést na další osobu?!

kulhanek
hodnocení

Ale ano, lze ;)

Na položku "dobrá odpověď" jsem klikl omylem, pardon *smich*

cyril*
hodnocení

2x

"Nezdá se vám tato možnost až nebezpečná?" - ano i ne, jak pro koho

Co když přestane platit, - úvěr budete dále splácet Vy, ovšem užívat jeho plodů bude někdo jiný

auto nabourá - nebude auto ani splátky jen Váš nesplacený úvěr

Zmůžu něco s notářky ověřenou smlouvou - ano, to samé jako s neověřenou. V krajním případě použít na podpal nebo WC.

Tak jako tak se bude vždy jednat o způsob a kvalitu zpracování smlouvy, ale celkově se celá tato transakce jeví jako naprosto komplikovaná či zbytečná. Jistě by se dalo najít nějaké jiné schůdnější řešení.

;)

doplněno 29.10.11 21:14:

oprava - "notářsky"

kulhanek
hodnocení

Ano, schůdnější řešení jistě jsou :)

Ale všem zájemcům jde pouze o notářskou smlouvu, což se mi nebezpečné zdá, a jít do toho nechci. Jelikož jsem ale váhal, chtěl jsem se ujistit v tom, co jsem si původně myslel - že v případě problému mi je smlouva k něčemu co bych tu nerad psal.

Díky cyrile ;)

jarda3*
hodnocení

0x

Neni nejak primocarejsi auto prodat a z utrzenych penez splatit uver (nebo cast)?

hodnocení

0x

Zmůžete, ale smlouvu ať Vám napíše notář. Ten zapracuje do smlouvy vše potřebné, aby Vás patřičně v této věci ošetřil. Smlouva nesmí být nevýhodná pro žádnou ze stran a máte možnost se k ní vyjádřit, než jí podepíše.

nu*
hodnocení

0x

kéýž by takových dobráků jako Vy bylo víc:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]