Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěl bych přenechat úvěr na vozidlo, ale každý ze zájemců by jej chtěl pouze přes notářsky ověřenou smlouvu. Čili auto i úvěr by byli stále na mě, ale případný zájemce by platil splátky, pojištění a auto užíval.
Nezdá se vám tato možnost až nebezpečná? Co když přestane platit, auto nabourá... Zmůžu něco s notářky ověřenou smlouvou mezi námi v ruce?
Díky za odpovědi
"Nezdá se vám tato možnost až nebezpečná?" - ano i ne, jak pro koho
Co když přestane platit, - úvěr budete dále splácet Vy, ovšem užívat jeho plodů bude někdo jiný
auto nabourá - nebude auto ani splátky jen Váš nesplacený úvěr
Zmůžu něco s notářky ověřenou smlouvou - ano, to samé jako s neověřenou. V krajním případě použít na podpal nebo WC.
Tak jako tak se bude vždy jednat o způsob a kvalitu zpracování smlouvy, ale celkově se celá tato transakce jeví jako naprosto komplikovaná či zbytečná. Jistě by se dalo najít nějaké jiné schůdnější řešení.
oprava - "notářsky"
Ano, schůdnější řešení jistě jsou
Ale všem zájemcům jde pouze o notářskou smlouvu, což se mi nebezpečné zdá, a jít do toho nechci. Jelikož jsem ale váhal, chtěl jsem se ujistit v tom, co jsem si původně myslel - že v případě problému mi je smlouva k něčemu co bych tu nerad psal.
Díky cyrile
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.