Nejste přihlášen/a.
ahoj motorkaři prosim poradte mi jak mam zvysit rychlost u jawy 21..zda se mi ze mam kratky převody...př: ja mam trojku pul plynu a kamos mě předjíždí na dvojku..poradte mi...diki
Treba to ma na tu dvojku vytoceno na maximum co to da a ty s tou trojkou na pul plynu ses proste pomalejsi.
Jinak, pokud chces zvysit rychlost, tak dej dozadu mensi rozetu, ale pocitej s tim, ze se Ti zhorsi akcelerace a tazna sila.
Takze jestli to treba nebude tim, ze Te treba klouze spojka, mas nizkou kompresi, kamos ma jinej motor s jinou prevodovkou, ma jinou motorku, je o dvacet kilo lehci, ...
motorku mame stejnou,kamos je o 5 kilo tezsi nez ja. a muzes mi jeste prosim napsat jak se meri komprese? a jel sem na jeho jawě a na moji uz bych musel davno radit trojku a na jeho jsem krasne jel na dvojku cim to je ze mam tak kratke prevody?
Motorku muzete mit stejnou, ale treba ma jiny motor, respektive prevodovku. Co ja vim.
Ale nejspise je to skutecne v te rozete u zadniho kola. Spoctete si kolik zubu na ni ma on a kolik vy. Popripade jeste muze byt rozdil v zubatem kolecku na druhym konci retezu, to znamena na vystupu z prevodovky. Take to spoctete.
Komprese se meri kompresiometrem. Motor nechate zahrat, odmontujete svicku, napojite kompresiometr, oevrete naplno soupatko - plnej plyn a nekolikrat proslapnete - jako by ste se snazil motorku nakopnout.
Hodnoty, jake by mela mit Jawa 21 si najdete sam.
super diki za radu jede mi to rychleji vymenil sem to male kolecko v motoru a uz dojizdim kamose jo a jeste bych se chtel zeptat jak se zapojuje zadni svetlo?predni mi sviti ale zadni si netroufnu zapojit..diki
Ahoj, pincka jsem měl taky, je to přesně jak jste udělali - kolečkem co tahá řetěz - větší kolečko, byť o zub = větší rychlost, ale slabší tah do kopce, s rozetou vzadu je to obráceně, čím větší, tím menší rychlost, ale větší síla do kopce. S tou elektrikou to není nic složitého, najdi si schema elektroinstalace a zapojíš si to sám. Já si takle dělal i brzdové světlo přes spínač.
pepe004, máte tři civky v zapalování, jedna je pro jiskru, druhá pro přední světlo a třetí pro klakson a zadní světlo. Pokud se trochu vyznáte v elektrice, tak to zvládnete, jinak je zeptejte kámošů, oni to určitě už dělali. Je lépe jednou to vidět, nežli to 10x číst.
Jen, prosím, jezděte opatrně.
Dovoluji si malinko nesouhlasit... cívky opravdu jsou tři, vrchní je možná i pro jiskru, ale spodní dvě jsou spolu propojené. Tam se často dělá"studeňák"a pak nesvítí nic, (stačí přeletovat) a tak předpokládám, že zřejmě tyto dvě společně napájejí všechny spotřebiče motocyklu.
Davide, nesouhlasím s nesouhlasením.
Po neděli najdu zapojení a až uchodím scan (někde jsem založil CD) tak to jsem nahodím.
No tak pak se už nebude o čem dohadovat Je fakt, že je to již více jak 11 let, co jsem to viděl naposledy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.