Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Může mi někdo potvrdit můj názor.Stál jsem autem u násv obci v jednosměrné ulici která končí křižovatkou tvaru T a dostal jsem za stěrač oznámení o přestupku ale podle vyhlášky 361/2000 zákaz stání odstavec 27 se tak stát smí.Stál jsem kousek před hranicí křižovatky .Tak kdo má pravdu já nebo oni.Dík
(1)Řidič nesmí zastavit a stát...
d) na křižovatce a ve vzdálenosti kratší než 5 m před hranicí křižovatky a 5 m za ní; tento zákaz neplatí v obci na křižovatce tvaru "T" na protější straně vyúsťující pozemní komunikace,
k té hranici křižovatky paragraf 2 zákona říká v písm. x
x) hranice křižovatky je místo vyznačené vodorovnou dopravní značkou "Příčná čára souvislá", "Příčná čára souvislá se symbolem Dej přednost v jízdě!" nebo "Příčná čára souvislá s nápisem STOP"; kde taková dopravní značka není, tvoří hranici křižovatky kolmice k ose vozovky v místě, kde pro křižovatku začíná zakřivení okraje vozovky,
v T křižovatce mohu stát na protější straně vyúsťující komunikace, teda na té straně těch 5 m před a zahranicí křižovatky zákaz platí jako u každé křižovatky, ale vkřižovatce na povolené straně měřit 5 m by bylo proti logice...
když je to T tak jak mužeš stát na protější straně komunikace.A v jednosměrce se obvykle parkuje vlevo.
takhle těžko posuzovat-nikdo jsme neviděli jaký "kousek" atd.-ale pokud myslíš,že lze o něčem diskutovat-nebál bych se jít do správního řízení...Kouklám ale,že jsi dostal lístek-tudíž tradá napiš "přátelům a pomocníkům",že jsi v tu dobu auto půjčil-podrobněji viz.třeba www.straznici.com tam najdeš přesně znění co jim coby vyjádření zaslat...A příště raději "kousek" dál...
Vyhláška 361/2000 neexistuje, takže na jejím základě nelze udělovat pokuty. Jiná situace by byla v případě, že by se jednalo o vyhlášku "obecní"
tak ta vyhláška existuje najdi si na portálu ministerstva dopravy.Je to sbírka zákonů o silničnim provozu.
Krakene, Cyril má pravdu. Vyhláška č. 361/2000 Sb. neexistuje. Existuje zákon č. 361/2000 Sb. a ten je o silničním provozu.
Lidi nevím, proč se tady hádáte kvůli nějakou vyhlášku. Viděl někdo z vás ten lístek za stěračem? Taky už jsem jich pár měl, ale nikdy jsem žádný nenašel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.