Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpovídá tato průměrná spotřeba?

Od: marty* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.

Měl bych otázku. Před nedávnem jsem si pořídil Škodu Fabii I Combi 1,9 TDI 74 kw - má nestočených ( ověřováno ) cca 155 tis. km. S autem jezdím teprve pár týdnu, ale příjde mi, že má docela vysokou průměrnou spotřebu. Dlouhodobou spotřebu mám za těch pár týdnů nějakých 6,5 L nafty / 100 km. Když si měřím jednotlivé dny / trasy, tak se pohybuji vždycky nad 6 L / 100 km. A pozor - to se snažím jezdit s lehkou nohou, motor příliš netočím a ani nevyužívám maximální ,,potenciál" vozidla / motoru. Zkrátka tuto spotřebu +- 6,5L / 100 km dosáhnu při jízdě ,,na spotřebu", jinak by ta spotřeba byla ještě vyšší. Ptám se, je tato spotřeba v pořádku? Myslel jsem si, že tyto motorizace ve Fábiích žerou tak 5L = 5,5L / 100 km v průměru... Co by mohlo být špatně? Předem uvádím, že řidičem to není a palubní PC ukazuje hodnoty cca správně ( měřil jsem si to také klasickou metodou - plná nádrž nafty versus ujeté km ).

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

s PD-čkem se musíte naučit jezdit, má to velký krouťák a v pohodě to jede při 1600-1700 otáčkách, přes 2000 jsem se dostával jen na dálnici, s Pasatem s tímto motorem, který jsem kdysi měl jsem se dostal na 5.9 litru kombinované spotřeby při cestě na dovolenou...PD-čko má věčší setrvačnost než normální TDI-čko nebo SD-íčko, proto musíte předvídat a včas dát nohu z plynu, ze všeho nejdůležitější je dostat motor na provozní teplotu...a to někdy v zimě trvá i 10-15 km

Chce to praxi, předvídat, nebrzdit, využívat setrvačnosti a krouťáku a půjde to i pod 5,5 litru...Pokud chcete jezdit na spotřebu, kupte si Oktávku TDi 66 kW...Dnes jsem jel z Weidenu do Plzně, po německé dálnici cca 160-170km/h, po české 140, v Plzni mi to ukázalo spotřebu 5,6 litru...

hodnocení

0x

spotřebu si vyhledejte sám na ceskybenzin.cz. Je to trošku víc.a záleží na trasách? krátké po městě? nebo dlouhé mimo město, tam dosáhnu s fábiíí i 4.7 - 4.9L.

marty*
hodnocení

Právě že krátké popojížďky a města minimálně. Většinou okrsky, průjezd vesnicemi, dálnice... Mne to také přijdě právě docela hodně...

marty*
hodnocení

V práci máme právě služební vozy: Š. Fabia I Combi 1,4 TDI 59 kw - průměrná spotřeba okolo 5ti litrů / 100 km a Š. Octavia II 2,0 TDI 103 kw - průměrná spotřeba 5,3 litrů / 100 km. S oběma vozy jezdím a trasu do práce zvládnout do max. 5,5 L / 100 km při normální jízdě ,,bez ohldu na spotřebu". No a když jedu do práci s tou svojí fábií, tak se mohu snažit jakkoliv, ale průměrem jsem někde okolo těch 6,5l/100 km. Příjde mi to divné, ale nevím, kde by mohla být chyba...

nu*

Tak vypínejte klimatizaci a snažte se změnit způsob jízdy, jak jsem již uvedl, pokud spotřeba neklesne chyba bude někde jinde...motor PD je citlivý na servis, údržbu a zacházení a pokud s autem před Váma někdo jezdil každé ráno 350 metrů do školky a do sámošky pro rohlíky,na motoru se to musí odrazit...nechal bych to napíchnout na diagnostuku, akle ne u Honzuy ve stodole, ale ěnkde, kde mají diagnostiku dobrou...a úpředevším, odborníka, který umí výsledky vyhodnotit...Pokud nic nebo něco zjistí, auta se zbavte a pořiďte si jedničkovu Oktávku

marty*
hodnocení

Děkuji za rady. Jinak klima nepoužívám, takže je vyplá... Jinak předtím jsem jezdil s benzínovým motorem + LPG, sice to ,,tolik" nejelo, ale úspora byla oproti tomuto výborná...Asi to taky vidím, že se toho zbavím...

stirecek*

marty - s tím dieslem se musíš umět naučit. Pokud jsi předtím měl benzín, máš úplně jiné návyky, jinak řadíš, jinak prostě využíváš/nevyužíváš efektivní pásmo otáček. Je ale fakt, že PD motory jsou žravé. Vyzkoušej commonrailovou 1,6 a pět litrů pro tebe nebude žádný problém.

doplněno 29.10.11 12:14:

100koňová fábia 1,9tdi - ze 190 vozů průměrná spotřeba 5,04.

Min 3,72, max 6,91

spritmonitor.de/...

1jara*

Motor točit okolo 2 500 až 3 000 t/otáček za min. Při jízdě když dosáhnete cestovní rychlost, lehce uberete plyn, vozidlo nespomalí udrží rychlost a spotřeba malinko klesne.

doplněno 30.10.11 11:40:

Nějak jsem se překlikl.:-P

stirecek*

Jara: tady s tebou opět nemůžu souhlasit...nač točit motor tak vysoko, když max krouťák má v nějakých 1800ot?

1,9 podle mě nejlépe do 2 000 ot/min.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]