Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva svíčky-zbělá?

Od: motomo odpovědí: 11 změna:

Chci se zeptat,může svíčka zbělat když je chudá směs?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

e250td*
hodnocení

1x

Správná barva...cihla až suchý beton tak mne to učili staří motoráři .Bílá bývá problémová.

janmega*
hodnocení

1x

Ten dnešní benzin je dělaný do nových motorů, tam by měla být svíčka bílá. Problém je u starých motorů - veteránů. Docílit tu správnou cihlovou barvu, jak se vždy uvádělo, je zázrak. I po kompletním přeladění karburátorů jsou svíčky černé. Usadí se na nich jakýsi uhlík a po natlakování na 6 Atm. na zkoušečce je vidět jak jiskra prská po celém isolátoru. Po čase, v závislosti na provozu, začne vynechávat. Vyčistit se mi to nepodařilo ani chemií. Trochu pomůže dát svíčku o něco teplejší.

moto*

Nj, správná tepelná hodnota svíčky je také velmi důležitá, to jsem pozapomenul nahoře napsat. A je pravdou, že u starších motorů klesá vinou opotřebení kompresní poměr a díky tomu se palivo hůře spaluje a svíčka je zasazovaná. Tedy jako od sazí a ne sázení jako zeleniny :D
Teplejší svíčka, jak správně píšete to pomáhá vyřešit.

motomo
hodnocení

Motor je novým, mám najeto 100Km.Svíčka je pěkně hnědá,ale jen když jde na volnoběh a svíčku vytáhnu.Po jízdě už tak hnědá není.Takže je to vpořádku?

moto*

Co je to za motor? U dvoutaktu bych byl na bílou svíčku opatrnější, u čtyřtaktu by mělo být v pohodě.

motomo
hodnocení

Je to čtyřtakt,125 objem,motorka..

des*
hodnocení

0x

Původní barva je bílá,zůstane tedy bílá,jak jinak?Cihlové zabarvení je správné.

motomo
hodnocení

No jestli třeba nemůže z černé zbělat,ale to je asi blbost co.

A ještě problémek,mám utaženej šroub bohatosti na karbecu na doraz a barva je taková trochu šedší,nepřisává to někde vzduch?

moto*

Ten šroubek bohatosti má vliv jen na starty a otáčky a přechody při volnoběhu a začátku zvedání šoupátka. Zhruba od třetiny otevření již má naprosto nepatrný vliv a na plný výkon žádný.

Barva svíčky se odvijí nejen od bohatosti směsi ale má na to vliv i spousty dalších faktorů, jako je seřízení a funkce zapalování, kompresní poměr, tvar spalovacího prostoru, použité oleje a jejich poměr u dvoutaktů a i mechanický stav motoru. Správná barva je lehce do hněda, ovšem u dobrého čtyřtaktu může být i poměrně dlouho skoro bílá nebo lehce našedlá.

Svíčka může být v určitém případě i černá a přitom je třeba motor na plný výkon chudý a u výkonného dvoutaktu hrozí zadření a v extrémním případě i propálení pístu. Na správnou směs má obrovský vliv i stav jehly a komínku, jehla s kominkem reguluje bohatost směsi cca od 1/3 otevření šoupátka až skoro do plného otevření šoupátka. Teprve při plném otevření přebere funkci hlavní tryska.

Je to trochu alchymie na dlouhé psaní a ne krátký příspěvek

motomo
hodnocení

Přesně jak říká @moto

mám ji skoro bílou,jen opravdu lízlou šedí a okolo saze.

des*

Je tam spíš velká tryska chce to koupit pár velikostí a laborovat.Pokud je svíce černá ,je bohatá směs.

doplněno 28.10.11 15:42:

Myslel jsem samozřejmě trysku pod jehlou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]