ahoj, potřeboval bych poradit ohledně situace s přihlašováním automobilu. Před cca 2 lety jsem koupil ojeté auto z autobazaru, po dobu používání jsem ho měl pouze v odhlášce. Před půl rokem jsem ho prodal dalšímu majiteli. Nicméně při uzavření kupní smlouvy jsem si nepohlídal, že si to dohlásí na sebe a ve své neprozřetelnosti jsem ho i nechal odjet s všemi papíry od auta. Zbyla mi jen kupní smlouva. Teď se tomu člověku nedá dovolat a podle výpisu dat z magistrátu je stále odhlášeno na mě. Jak ideálně a co nejjednodušeji postupovat? Nerad bych měl problémy např. s kanceláří pojistitelů kvůli povinnému ručení nebo s jeho přestupky s tímto vozidlem či třeba abych někdy za 10let dostal výzvu k odstranění vraku. Nebo mi stačí kupní smlouva, když něco z tohohle přijde? Na pojišťovnu jsem jí odnesl a na základě toho zrušili povinné ručení, ale nechci aby se ozvali třeba za několik let že tam mám nedoplatek, přece jen můžou tvrdit že smlouvu jsem si napsal sám a podle registru vozidel se ve vlastnictví nic nezměnilo... Díky za info
nevím co chcete řešit s odhláškou, měl jste na sebe auto přihlásit a pak odhlásit na kupce...ted je pozdě cokoliv řešit, máte kupní smlouvu
laybor*
Samozřejmě uschovat několik let kupní smlouvu - registr neřeší majetkoprávní vztahy ale na druhou stranu z registru vychází ČKP, takže vždy budete jakékoliv obsílky (ČKP + POLICIE + MAGISTRÁT) dementovat kupní smlouvou - prodal jste a UŽ NEJSTE MAJITEL VOZU .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.