Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náklady na provoz auta

Od: petr® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.

Zajímalo by mě, kolik stojí provoz automobilu např. na 100km se vším všudy? Kolik si auto vezme benzínu se dá lehce spočítat, ale auto není jen benzín(nafta). Je např. olej, brzdová kapalina, rozvody, ojetí pneumatik atd. Prostě mě zajímají celkové náklady na provoz auta.

Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Organizace účtují při pracovní cestě vlastním autem 3.80 Kč x spotřeba,udaná v tech.průkazu vozidla x počet ujetých km.V těch 3.80 Kč je skryta amortizace vozidla.

JABRAKA

Jardo, to je nepřesné, kde je cena na PHM?

hodnocení

0x

To v životě takhle jednoduše nespočítáš:

1) jiné náklady má staré a nové auto
2) náklady můžeš spočítat na různý počet kilometrů za určitou dobu a s tim souvisí opotřebení věcí- pneumatik, výměna oleje, filtrů atd
3) u každého auta se ti podělají jiné věci (nebo podělají když budeš mít štěstí), jak to započteš
4) mě teď nic nenapadá :)

hodnocení

0x
Souhlasim s Maverickem. Je toho moc.
Secti si pocatecni cenu vozu, spotrebu paliva, spotrebu maziva, doplnovani dalsich kapalin, pravidelne vymeny opotrebynych dilu, pneumatik, nahradni dily, prace mechanika, technicke prohlidky a emise, povinne ruceni a treba nejake to pripojisteni, havarijo a pod., parkovne, pokuty, dalnicni znamky, mytne,... To vsechno treba v horizontu 100000km. Od toho vseho si odecist aktualni realnou prodejni cenu vozidla a pak si to vztahni na tech tvych 100km.
Ty hodnoty se ve vysledku u osobniho vozu pohybuji plus minus mezi 4 az 8 korunami za ujety kilometr.

davidhavel*
hodnocení

0x

Souhlasím s kolegy, dopředu to prakticky spočítat nejde... ale až si nějaký vůz vybereš, tak tady na svých stránkách jsem psal o programu, který to dost dobře dokáže sledovat...

davidhavel.pise.cz/...

8976*
hodnocení

0x

vem to jako náhradu za provoz svého vozidla při služební cestě 4,30 km + spotřeba paliva za ujeté km podle velkého TP a seš tam...

hodnocení

0x

Petře, přeně se to opravdu nedá spočítat. Zhruba samozřejmě ano, ale to se liší od kvality auta, jeho stáří, součástkou mezi plynovým pedálem a opěradlem, schopností si servisovat vozidlo sám, zkrátka šikovné ručičky. Třeba výměna oleje za 500Kč, nebo za Na jiném webu založili diskuzi a tam to každý psal. Ale jen nájem za garáž, nebo poplatek za parkování Vám silně zkreslí náklady.

Dovolím se zeptat, proč to potřebujete vědět?

hodnocení

No prostě mě to jen zajímá a taky štve,že člověk jezdí a vlastně neví přesně zakolik. Nemůžu si pak spočítat, zda se např. třem lidem vyplatí cestovat autem, nebo jet vlakem či autobusem.

Petře vlastní auto spočítáte, ale stejné auto někoho jiného bude jinak

V dnešní době počítačů je to jednoduché. Zapisuji si do poče tankování, výmenu olejů a opravy. pak jen sečíst dělit.

"např. třem lidem vyplatí cestovat autem, nebo jet vlakem či autobusem"******to spočítáte

jarmik*
hodnocení

0x

Před časem jsem si to počítal a vyšlo mi 7 Kč na kilometr.

byl by podrobnější výpočet?

jarmik*

tak jsem koukal, to jsou jen odhady?

jarmik*

Myslim, že to tam píšu jasně u jednotlivých položek. Výdaje si nepíšu, ale zhruba si pamatuju, co jsem platil za opravy a kolik platim pojistku. A kolik stálo auto, to si pamatuju docela přesně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]