Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Zajímalo by mě, kolik stojí provoz automobilu např. na 100km se vším všudy? Kolik si auto vezme benzínu se dá lehce spočítat, ale auto není jen benzín(nafta). Je např. olej, brzdová kapalina, rozvody, ojetí pneumatik atd. Prostě mě zajímají celkové náklady na provoz auta.
Díky.
To v životě takhle jednoduše nespočítáš:
1) jiné náklady má staré a nové auto
2) náklady můžeš spočítat na různý počet kilometrů za určitou dobu a s tim souvisí opotřebení věcí- pneumatik, výměna oleje, filtrů atd
3) u každého auta se ti podělají jiné věci (nebo podělají když budeš mít štěstí), jak to započteš
4) mě teď nic nenapadá
Petře, přeně se to opravdu nedá spočítat. Zhruba samozřejmě ano, ale to se liší od kvality auta, jeho stáří, součástkou mezi plynovým pedálem a opěradlem, schopností si servisovat vozidlo sám, zkrátka šikovné ručičky. Třeba výměna oleje za 500Kč, nebo za Na jiném webu založili diskuzi a tam to každý psal. Ale jen nájem za garáž, nebo poplatek za parkování Vám silně zkreslí náklady.
Dovolím se zeptat, proč to potřebujete vědět?
No prostě mě to jen zajímá a taky štve,že člověk jezdí a vlastně neví přesně zakolik. Nemůžu si pak spočítat, zda se např. třem lidem vyplatí cestovat autem, nebo jet vlakem či autobusem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.