Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace+vrácení peněz

Od: ptak666 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
Koupil jsem si nový motocykl. Po převzetí mi prodávající zdělil, že klepavý zvuk co jde slyšet z motoru přestane. Motocykl jsem si odvezl domů a jezdil na něm. Klepavé zvuky se mi nezdály, tak jsem motocykl odvezl hned na reklamaci. Důvodem byly ucpané olejové kanálky v hlavě motoru. Hlavu mi vyměnily za novou. Motocykl jsem si opět dovezl domů a zjistil jsem, že vydává zase klepavé zvuky a motorka nejede tak jak by měla. Opět jsem motorku odvezl na reklamaci. Vyměnily mi celý nový motor. A motorku jsem si odvezl opět domů. Po převezení domů motorka jela ale po čase se objevily znovu klepavé zvuky v motoru.
Nyní bych se Vás chtěl zeptat, jestli mám po třetí reklamaci nárok na vrácení peněz?! A popřípadě jak by měla vypadat žádost o odstoupení od smlouvy. Děkuji
S pozdravem Lukáš Horáček

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radarbrdy*
hodnocení

0x

Určitě záleží jak jste věc koupil. Zda z bazaru, v obchodě nebo přes internet. aj. Odstoupení od kup. smluvy je jednostranný akt, takže vlastně nejde o žádost. Podle mne by tam měly být údaje, prodejce, kupující, datum uzavření kupní smlouvy, popis zboží a závady a věta, že odstupujete (např.) dle Občanského zákoníku dle paragraf 597

ptak666
hodnocení

Dobrý den,

Motocykl jsem si koupi nový. Jde mi hlavně o to, jestli má vůbec cenu odstupovat od smlouvy, když třeba nebudu mít nárok na vrácení peněz.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Solidní prodejce by vám měl vrátit peníze. Předně se zkuste s ním dohodnout, zda přistoupí na vrácení peněz. Ohledně dalšího postupu se obraťte např. na sdružení spotřebitelů (SOS), kteří takové případy řeší. Viz. jejich web stránky.

ptak666
hodnocení

Dobrý den,

Domluvit jsem se snažil. Ale bohužel bez uspěchu. Nabízely mi jiný model motocyklu ale já jsem v jejih značce ztratil důvěru. Tak že jsem na jejich varinatu nepřistoupil. Mluvil jsem s majitelem firmy, že se musí dohodnou se svým společníkem a že mi zavolá. Bohužel se tak nestalo a ani nereagoval, když jsem mu nechával vzkazy u jeho kolegyně.

Mimochodem se mi žádné stránky na sdružení spotřebitelů neukázalo. Ale zkusí to dohledat na googlu. Jinak díky moc za rady a přesnější nasměrování mého problému . Děkuji

S pozdravem Lukáš Horáček

pteris*
hodnocení

0x

Ze zákona je to tak,že po třetí reklamaci nárok na vrácení peněz máš!Prostě je to nedůvěra k motocyklu:Mohou ti také nabídnout stejný výrobek,ale to je na Vaší dohodě!Prostě uspěješ!

nu*
hodnocení

0x

stačí si přečíst občanský zákoník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]