Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technická kontrola vozu

Od: drak* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, chystam se na svou první TK a zajímalo by mě, co kromě technického stavu je kontrolováno. Auto mam staré 4roky a má najeto 33tis., takže tam snad problém nebude. Ale nerad bych se nechal zaskočit něčím jiným. Předpokládám, že bude kontrolována povinná výbava.. a co dál?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

krom tech.stavu samotného,včetně pov.výbavy i shoda identifikátorů(VIN+štítky atd.),dále třeba rozměry pneu zda korespondují se zápisem v TP,registru+cokoli třeba přidaného(ne seriového)zda má homologaci,atest atd...Ale nemá vás co zaskočit,není třeba se obávat-pokud je auto udržované a servisované...

hodnocení

0x

draku, jak správně říká Erikch, nemá Vás co zaskočit, snad jen cena a špatné počasí...

karelben
hodnocení

0x

Musiš mit mimo jiné kontrolu emisí,asi 500kč.KB

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

oblibeny vyhazov je za nefunkcni naklapeni svetel ja ho mel na tranzitu po 4 letech v haji a to jem ho v zivote nepouzil

standa1*

pokud jde o to naklápění tak mi před týdnem na stk řekl technik že se na něj mám vyprdnout,konkrétně u Felicií a Favoritů to tolerují pokud se ještě dají světla seřídit šrouby,ale je to jen o benevolenci technika,oficiálně jak říká předchozí příspěvek je to častý důvod vyhazovu *nevi*

nu*
hodnocení

0x

snad technická prohlídka, tehcnická kontrola je něco jiného

solenza*

Rozdíl mezi prohlídkou a kontrolou by měl být podle mých informací následující: Prohlídka se provádí na stanici STK, na žádost provozovatele/majitele vozidla. Tato prohlídka slouží k ověření technického stavu auta, nebo když si necháte třeba udělat někde v servisu nějaký úkon a nejste s ním spokojeni, nebo si myslíte, že se auto chová, jak nemá, můžete požádat o technickou prohlídku. Nejčastěji kvůli brzdám. Prohlídka se také často využívá třeba před dlouhou cestou o dovolených, aby řidič věděl, zda se na auto může spolehnout. V případě zjištění závažných nedostatků (BC) při prohlídce se platnost řádné technické kontroly nezkracuje. Kontrola se pravidělně opakuje v termínech, stanovených pro danou kategorii vozidla a též podle způsobu využití auta. Osobní auta tedy mají stanoven termín technických kontrol každé 2 roky, poprvé po 4 letech. Pokud nemáte na autě nějaké tuningové doplňky, nebo jiné nechválené díly, tak si myslím, že by Vás nemělo nic zaskočit. 33 tis je nové auto, tam by se nic najít nemělo. Kdyb mělo najeto tak 60tis, tak bych jako možnost komplikací viděl přední čepy, které na našich silnicích trpí, to je také častý vyhazov. Jinak si myslím že se nemáte s těmito km čeho bát.

doplněno 25.10.11 18:19:

Vzhledem k příspěvkům níže také doplním, že vloni jsem byl v Pardubicích a povinnou výbavu kontrolovali.

stirecek*
hodnocení

0x

S tak mladým autem můžeš být v klidu. Kontroluje se stav a vůle čepů, těsnost výfuku, těsnost motoru, převodovky. Brzdný účinek - souměrnost, osvětlení, klakson, geometrie, vin číslo, číslo motoru - jestli ho najde, číslo karoserie, rozměr pneu. Povinnou výbavu nepotřebuješ, to je věc policie.

des*

Povinná výbava-trojůhelník,rezerva ,lékárnička,žárovky se při kotrole na STK vyžadují a kotrolují.

doplněno 25.10.11 13:17:

Tak jsem si to vymyslel abych byl zajímavý.*zed*

doplněno 25.10.11 13:18:

Byl jsem tam v pátek.Musel jsem všechno vyndat do kufru.

stirecek*

Nevím jak u vás, ale já byl na STK o prázdninách a bylo mi řečeno, že to vidět nepotřebuje a ani prý nemají oprávnění tohle kontrolovat. Povinnou výbavu kontroluje jen policie a s technickým stavem to nemá co dělat. Já osobně nikdy výbavu neukazoval, ani rezervu., takže myslím, že kdyby to měli v popisu práce, důkladně by na to dbali, zvláště v dnešní době, kdy už nějakou nedůslednou stk uzavřeli.

doplněno 25.10.11 13:51:

des: jestli jsi zajímavý nebo ne nech posoudí jiní. Já ti jen tlumočím to, co mi řekli na STK v Hodoníně. Kufr jsem neotvíral a žárovky popravdě mám náhradní jen dvě.

Pred 2. tydny jsem byl na STK a tam maji primo u vchodu napsano, at si kazdy povynou vybavu nachysta ke kontrole a divali se na ni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]