Nejste přihlášen/a.
Zdravím prosím potřeboval bych od vás poradit případně i pomoct
Začnu takto..21.12.2009 mi došla vízva k zaplacení příspěvku do garančního fondu 5.1.2010 jsem jim poslal vysvětlení že vozidlo stojí na soukromém pozemku a opravuje se...tudíž není provozováno, od té doby se nic nedělo...považoval jsem věc za vyřízenou ...a teď dne 27.9.2011 mě přišel dopis od inkasní agentury...předtím od společnosti čkp nedocházely žádné upomínky, námitky prostě nic...a najednou se to ocitlo u TRANSCOM...nevím co mám teď dělat...prosím poraďte mi
doplněno 02.01.12 13:33:tak a dnes jsem zjistil u advokatni kancelare onoho transcomm ze na me podali zalobu a ze to budu muset zaplatit vse tzn naklady na rizeni 12000 plus 7400 tu pokutu tak fakt nevim, prej ze vsecky auta pokud nejezdi a nejsou v depositu tak porusuji zakon tecka vic se semnou nebavila a pak mi rekla ze kdyz dnes zaplatim tak nemusim plati tech 12000
sedmice,
ČKP se domnívá, že je v právu, vy se domníváte že jste v právu. Takže to musí rozhodnout jedině soud.
Zkute se kochat a číst...
Pojištění versus ČKP.Dobrý den, pane Berane, jako pravidelný čtenář Vašich rad a příspěvků bych chtěl informaci. Domnívám se, že uzavřít pojištění se musí jen podle zákona 168/1999 §1. ods.2. Když rozeberu větu, dojdu k názoru, že může na: "dálnici1a), silnici2), místní komunikaci3) a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná4) (dále jen "pozemní komunikace"), "... domnívám se tedy, že pokud na vyjmenovaných místech vozidlo není, nemusí být uzavřeno pojištění. Měl by ale dát "značky do depozita"Pokud to neudělá, může být sankce jen od pověřené obce, nikoliv od ČKP. Můžete se mnou (ne)souhlasit? Děkuji Milan
Rozumím Vaší argumentaci a neříkám, že se ní (vnitřně) nesouhlasím, ale ČKP má jiný výklad. Kdo má pravdu, bude muset v konkrétním případě rozhodnout soud.Pak se rozhodněte...
doplněno 24.10.11 14:27:Jak správně píše Buss, musíte se rozhodnou sám, Nehledejte nikde rozsudek podobný, páč ještě nikdy nebyl.
Většinou radím, aby se každý přesvědčil sám, kde je pravda, třeba tím, že si zjistíte podle jakého právního předpisu musíte mít vozidlo pojištěno, přesněji kdy musí být pojištěno...
(168/1999 §1 ods.2)
Rozhodnout se musíte VY! Buď zacvaknout, nebo bojovat! Nemůžete se ohánět tím, že ... ten mi řekl, že...
Nebo projeďte rozhodnutí NS, zda to už neřešil.
zdravim, tohle mám připravené pro Transcom i ČKP
Dobrý den.
Na základě mnou obdrženého dopisu z vaší strany, vám (Transcom) a společnosti Česká kancelář pojistitelů odpovídám na tuhle výzvu k neprodlenému uhrazení dluhu jakého? Vůči vám? Asi těžko jelikož jsem nic neprovedl...auto bylo na soukromém pozemku..opakovat to víckrát nebudu, jelikož auto nebylo provozováno tudíž nebudu platit...neznalost zákona neomlouvá to by jste měli znát...vinit mě vy nemůžete, ani společnost čkp...o tom jestli něco budu platit rozhoduje soud...děkuji za pochopení a nashledanou
S pozdravem: Vaňátko
kdyžtak opravte
sedmice,
pravopisně nebudu opravovat, stylově... na moje přesvědčení dosti výhružně a tvrdě...
třeba vůbec nechápu věty:
.neznalost zákona neomlouvá to by jste měli znát...
vinit mě vy nemůžete, ani společnost čkp
psal jsem to rychle, chtěl bych se konkrétně vás zeptat v jakém znění jim to podat...děkuji mnohokrát...mám na vás i icq už jsme se o tom i bavili okrajově...
Já bych nevolil tak ofenzivní styl psaní, protže zákon Vám ukládá neprovozované auto dočasně vyřadit z registru, osobně bych poděkoval ČKP za upozornění , uvedl bych že jste si sice vědom skautečnosati, že jste měl auto dočasně vyřadit z registru,ale vzhledem k to,mu že jste auto neprovotoval a stálo na soukromím pozemku, nemáte povinnost cokoliv platit...za to že jste auto dočasně nevyřadil jste ochoten nést odpovědnost, pokud bude příslušnýn úřadem zahájeno správní řítzení v títo věci, budete to s uřadem řešit ( pište si že ČKP to úřadu oznámí a bude požadovat aby to bylo projednáno jako přestupek, ale dostanete jen pár stokorun pokuty)
Vymyslete si nějakou story, jak se oprava auta neustále komplikovala, jak jste ráno myslel, že odpoledne už bude auto pojízdné a pojistíte jej a začnete provozovat, bohužel se objevovala neustále nějaká další a další závada atd...a celá věc se táhla a táhla...
Otazka je na kolik vyjde spravni poplatek, z toho co jsem cetl, muze byt jeho vyse az 20000 Kc.
V mem pripade jsem mel auto skutecne na zahrade a to od roku 1999, nicmene znacky skutecne nebyly v depozitu, vozidlo jsem jeste v roce 2009 odhlasil. Pozadovana castka aktualne cinni cca 5000 Kc. CKP vsak jiz pohledavku prevedla na Transcom a ten vyhrozuje, ze pokud neposlu do pondeli penize budou mi za kazdy den uctovat nehorazne uroky. Mam tedy dotazy:
1, je opravdu mozne aby mi CKP po predani pohledavky nauctovala penize za vymahani, presto ze jsem na jejich prvni vyzvu reagoval a druhou mi nikdy nedorucili (byt v jejich systemu maji ze ji poslali, ale ne doporucene)
2, vztahuje se vyhlaska i na vozidla neprovozovane od roku 1999
3, neni mozne, ze nasledna pokuta ze strany uradu pak bude, misto 5000Kc od CKP, 20000Kc
4, je mozne aby bezely uroky na strane vymahaci firmy i v prippade, kdy na jejich vyzvu (opet nedoporucenym dopisem) reaguji a resim s nimi
5, mam v ruce castne prohlaseni na jehoz zaklade jsem vozidlo vyradil z registru s tim ze je na zahrade, ale to odporuje zakonu 168/1999 §1 odst.2 podle ktereho mi vznika povinnost platit, jde pouzita tato obrana?
Predem moc diky za reakci
Imane,
pokud jeden tvrdí, že má na sankci právo, a druhý trvdí že nemá právo...
tak musí rozhodnout jedině soud...
OK?
Milane, rád se zeptám na názor- zda čkp může předávat nějaké vymahačské firmě pohledávky bez pravomocného rozhodnutí? Na co si to hrají?
Nejsem sice Milan, ale dovolím si Vám odpovědět na Váš dotaz. Čkp může vymahačské firmě pohledávky předat k vymáhání na základě plné moci, kterou jim Čkp musí udělit.
Díky, ale s tou televizí to není ten správný příklad. Koncesionářské poplatky je něco úplně jiného než podezření, že by něco mohlo být tak či onak! čkp předává někomu něco o čem lze pochybovat! Nemají důkaz nemají nic a přesto bez jakéhokoliv vztahu si nárokují a vymáhají cosi (PŘÍSPĚVEK.) Mě to připadá protiprávní! Jako bych já dal nějaké vymahačské fa podnět k tomu, aby z někoho vymohli peníze jen tak!
Protiprávní to bohužel není. Najali si firmu na vymožení pohledávky, která ovšem nemusí být vůbec úspěšná. Když pohledávku nevymůžou,obrátí se zřejmě na soud. Záleží, Ovšem tam budou muset prokázat svá tvrzení a též to nemusí dopadnout v jejich prospěch.
Kapkanaděje: Docela by mě zajímalo, píšete: "...když pohledávku nevymůžou,obrátí se zřejmě na soud...". A k tomu míří má otázka. Nevíte jakými způsoby se mohou pokusit vymáhat pohledávku? Co člověka čeká, než se dostane na soud? Jaké mají zákonné prostředky k vymáhání? Nevíte to někdo?
kdokoliv
je to Váš názor, " vymáhají cosi (PŘÍSPĚVEK.)" přesně podle zákona...proč tedy proti ústavní?
koncesionářské poplatky je přesně to samé.. taky to klidně předali vymahačům a zjistilo se, že dotyčný má zaplaceno,...
Respektuji Váš názor.
Milane, vnímám Vás, jako člověka, který dokáže v nepřehledných situacích věcně poradit a pomoci. Ovšem v tuto chvíli bych rád mírně nesouhlasil ohledně výkladu onoho zákona, který hovoří o tom, že PŘÍSPĚVEK DO GARANČNÍHO FONDU JE POVINNEN UHRADIT TEN, KDO PROVOZUJE VOZIDLO NA POZ. KOMUNIKACÍCH v podstatě v rozporu se zákonem.(ve zkratce) - a tedy, ten kdo neprovozuje není dlužník, tím pádem nemůže být povinen cokoliv platit a v tento okamžik je vymáhání příspěvku z mého pohledu protiprávní. To je to, co jsem se snažil v předešlém příspěvku zachytit nic víc a nic míň. Proto reaguji na Váš příspěvek ohledně ( PŘESNĚ PODLE ZÁKONA) - to není pravda!
Dobrý den,
Zasílám vám vysvětlení o tvrzení České kanceláře pojistitelů o nároku na vymožení sankčního příspěvku do GF. České kanceláři pojistitelů jsem v odpovědním dopise vysvětlil proč jsem auto neměl pojištěné. Od té doby komunikace s Čkp zanikla i když jsem se za rok co došel dopis od vás dověděl přes jejich web že mi posílaly nějaké námitky, upomínky, ale mě nic fyzicky nedorazilo.
Pro vás přikládám dopis co jsem psal čkp. A zároveň vysvětluji že jsem si vědom skutečnosti že jsem měl automobil dočasně vyřadit z registru vozidel, ale k vzhledem k tomu že jsem vozidlo neprovozoval a stálo na soukromém pozemku, nemám povinnost cokoliv platit vůči vám či čkp.
Za to že jsem vozidlo včas nevyřadil z registru, jsem ochoten nést zodpovědnost, pokud bude příslušným úřadem zahájeno správní řízení v této věci. Budu ochoten to s úřadem řešit.
Co říkáte na tohle?
No joo, ale napřed by se to chtělo podívat do zákona a ono to tam je, že lze dluh převzít. A dělá se to často, nepotřebují se tím věřitelé zatěžovat. Můžete si také někoho najít, kdo ho převezme.
Pak sem hoďte odpověď...
Jasné je jen to, že DLUH může převzít společnost zabývající se vymáháním pohledávek, ovšem mluví se o dluhu a dluh nevyplývá z podezření čkp. Dluh potažmo dlužník musí něco dlužit aby jím mohl být takto nazýván - a to není pravda!
Dluh prosim, ale v techto pripadech se jedna pouze o podezreni z nezakonneho jednani ze strany soukrome firmy a pokud se k tomu podezrely neprizna a vysi sankce neuzna, neda se snad o dluhu mluvit dokud jej nevycisli spravni organ...
jednani ze strany soukrome firmy
zákon o té soukromé firmě schválil parlament, vznikla ze zákona!
No, i já to nakonec zaplatím.
Protože prostě nemám prachy na to, abych platil pár dalších let právníka a sám si to neumím napsat.
Doufal jsem, že to za ty roky, než na mě přijde řada, pošlou nějakému studentu práva a ten si to vyzkouší vybojovat.
Rozhodně je ale jisté, že obě firmy vědomě a schválně protahují lhůty a nekomumnikují. Já s nimi komunikoval velmi čile... no, několikrát ročně) a nedozvěděl jsem se nikd ynic, než že se mi brzy ozvou "a v pondělí to dořešíme".
Takže co s tím, jak se dá takovejm parchantům zatopit pod židlí?
...bejt chudej je děsně drahej životní styl...
Pane " santafr..."proč se takhle rychle vzdávat? Jak víte, že spor prohrajete, když uvádíte, že nemáte peníze na právníka a že být chudý je drahý životní styl. Myslíte si, že oni mají důkazy pro soud, s kterými uspějí u případného žaloby u soudu? Já o tom přesvědčen nejsem.
doplněno 29.11.11 11:46:...a ještě, nemusíte být právník jen reagovat a bránit se. Klidně i jen jednou větou. Např. ( Žádný zákon této země jsem neporušil ) a jestli-že je to pravda tak Vás ten kdo tvrdí opak - někdo kdo Vás z porušení obviňuje musí to nějakým způsobem dokázat a věřte, že to nebude snadný úkol ani pro ně!
doplněno 29.11.11 11:49:Jsem na tom stejně jako Vy a celá řada dalších - MÁM JE NA KRKU TAKÉ.
Taky bych se priklanel k tomu, odpovidat co nejjednoduseji, bez nejakeho vysvetlovani - to lze i bez pravnika. Cim min informaci se protistrane poskytne, tim lepe.
je to podobné jako jakékoli jiné "vysvětlování"-prostě :"...v danou dobu auto nebylo provozováno,stálo v garáži..."tečka. Nebo auto jsem neřídil já,ale mne blízká osoba...tečka. Čím víc kdo mluví tím hůře případně pro něj...Je to klasické kdo s koho,kdo déle vydrží "mlít si to svoje" Pokud vím,že auto v uvedenou dobu nebylo nikde na STK,lustrováno PČR nedejbože někde nebouralo-těžko mi dokážou,že někde jezdilo...
a to jako myslíte že autem nevyjedete nemusíte mít zaplacený pov ručení?dneska je taková doba jak budete dokazovat že ste nejezdil,stk ,není,takovejch jezdí bez,jako dopadnete jako soused,zaplati a byl rád,jednoznačně mu bylo řečeno že auto které není vyřazeno z registru a je evidované,musí mít zaplacené pov ručení,jediná možnost dočasné vyřazení auta z registru na dobu danou a ukončení pov ručení od uložení spzetek, nevidím to pro vás optimálně,to je jedna povídala
Tento příspěvek od pajars je přesně o tom JEDNA PANÍ POVÍDALA! Kam na ty bláboly chodíte? Jaký zákon o tomto hovoří? V uvedené vazbě není v žádném zákoně ani zmínky!
myslel jsem to tak že soused měl kprsolet pionýra ,neodhlášen na čísle a vesele jezdil x let jen po rybách a tak,na pojistku za par korun kašlal,ted se divil že mu přišel dopis s pěknou čáskou k zaplacení.pincek je evidovanej na něj v registru vozidel
pajars, asi nevíte o této problematice mnoho. Doporučuji zjistit, kdy je třeba mít uzavřené pojištění na vozidlo
(168/1999 §1.odst.2)
tak ještě třeba takhle: registrované auto neznamená provozované auto...!Těch důvodů může být víc,např.tzv.polopřevod(ještě mi třeba neposlali TP s odhláškou z bazaru,kde jsem auto koupil) a řekněme časově náročnější oprava,co uděláte?! Nic,poněvadž v(legálním)polopřevodu auto nemůžete dát(resp.značky)do depozitu a přesto ho(třeba kvůli opravě převodovky) neprovozujete a jste tam...,přesněji v situaci,která bohužel není legislativně dořešená,přesto není protiprávní-ale je na žalující straně prokázat porušení zákona-čili,že jste provozoval a nikoli na vás(žalovaném),abyste prokazoval,že jste neprovozoval-je to jasné...?!
tak ted to nechápu,tak vy máte auto ,a to teda máte přihlášené nebo ne?pokud není přihlášeno na vás je jesné že nemáte ještě pov ručení,tak pak bych to neřešil.,jinak jsem žil v domění že pokud auto přihlásím musím mít povku jinak to neudělaj,a pokud to je polopřevod tak to vlastně není k provozu,
Zase špatně! Doporučuji pročíst příspěvky ohledně provozu vozidla, pojištění kdy a proč, otázky mezipřevodu a prostě vše okolo této problematiky dříve, než začnete zde uvádět nesmysly!
dobry den,prosim o radu ohledne vyzvy od CKP za neuhrazene pojisteni na privesny vozik,ktere jsem nemela sjednane na pul roku,z duvodu nakladnejsi opravy .Vozik jsem nepouzivala a stal me celou dobu na me zahrade.Ted mam CKP za tuto dobu zaplatit.Jak mam postupovat?Dekuji za odpoved .
Miluše,
Musíte jim prokázat, že jste vozidlo v uvedenou dobu neprovozovala, tak jak je Vám kladeno za vinu v obdrženém dopise...
ICQ 55180641
jinak registr vozidel ma stejnou vahu jako toaletni papir na vesem zachode ale jeste mensi uzitek
Proc bych mel dokazovat ze jsem nejezdil? Snad by zalujici musel prokazat, ze jsem ja porusil zakon a presne jaky zakon, tak daleko jeste v Orwelovskem systemu (snad) nejsme...
Nemám v ruce jediný papírový důkaz o tom, že jsem se o celou věc zajímal. Nezjistím už ani datum, kdy jsem jim volal. Oni si odsvědčej, kolik nedoporučených zásilek mi poslali. Hele, nejsem na světě tejden.
Když si budu pár stání platit právníka, po pár letech se dostaneme k nejvyššímu soudu, tam mi daj zapravdu a je někde psáno, že přikážou náhradu mých nákladů? Není - může to dopadnou tjakkoliv.
Tomu se řiká ANOMIE a je to už po staletí spolehlivou oporou pro diktaturu.
Bude hůř.
za tohle zakon a zakon o exekucich nevdecime jen pravici. Mozna jsem vas prispevek pochopil spatne
Je to stále dokola! Jaké stání? Jaké placení právníka? Oni dají žalobu k soudu a výsledek se dozvíte a na něj zareagujete vlastním dopisem vyjádřením. Na to nepotřebujete právníka přeci. Do té doby třeba někdo tento postup popíše ale jak je vidět nikdo zatím nebyl u soudu, ten kdo nic neporušil a ve stanovené lhůtě reagoval.
Jo, jenomže než mě daj regulerně k soudu, napřed mi pošlou o jednu nulu dešé složenku.
Tu pak prodaj nějakýmu exekutorovi.
Ten mi pak zazvoní u dveří.
No a až se budu bránit, že před lety ten první nárok byl neoprávněnej, kdo mi řekne, jaký obligatorní náležitosti má mít podanej odpor?
Zkrátka a dobře - moje dosavadní zkušenosti s pa-právem v týhle republice nejsou moc dobrý.
Jesně, děsně rád bych to zkusil a pokud bych narazil na rozumnýho soudce, musel bych to vyhrát, ale já znám spíš takový soudce, co si řeknou před rozsudkem od obžalovanýho naférovku o milion za rok natvrdo. A dostanou ho.
Ale to už je jiná pohádka: nechci bejt tím průkopníkem, kterej si na svoje triko vyzkouší, jeslti na to ČSSR soudy mají stejný náhled jako měl zákonodárce.
Myslím, že tak jako Vy přemýšlí více lidí ( NECHCI BÝT PRŮKOPNÍKEM) tohle si říká každý ale proč? Jak už jsem uvedl bude to nejspíš proto, že oni nemají právní oporu pro toto vymáhání a proto to zkouší! Vždyť v tuto chvíly by muselo projít soudním rozhodnutím stovky né-li tísíce lidí! A s tím exekutorem bez pravomocného rozhodnutí nemůže! A když rozhodne soud o tom, že mají pravdu jde se dál odvolat až třeba k NS nebo ještě dál ale to zacházím v tuto chvíly moc daleko. O tom průkopníkovi si to říkám i já!
tak snad pokud s autem nejezdím a nemám to v umyslu a vím že ho budu ještě provozovat je problém donést značky na depozit,radši zaplatím tu stovku nebo kolik to je ted a mam klid,jinak se nedivte že to berou jako nechut zaplatit jak se bude dokazovat že to nejezdilo po komunikaci,
doplněno 29.11.11 12:38:jakej problém nechápu ,auto je moje,mam velkej TP,a značky sundáte za 5 min,víc není potřeba,na registru napíšou uložení do TP a to dáte na pojištovnu a tím to končí,pokud to není je to bráno jako neplacení pov ruč.
kdyz me tohle dokazete udelat z autem pred renovaci v odhlasce ve strakonicich tak jste borec ale myslim si ze vas poslo nekam at prijdete a autem s platnou stk a evidenckou
presne tak, system registraci je velmi nedotazeny a dela z lidi primo potencialni obeti CKP. Pokud auto neprojde STK a EK neni sance s nim cokoli uredne udelat a to je prave ten problem. U bezne provozovanych aut s depozitem nemam problem, zrovna vcera jsem tam jedno auto daval na zimu.
ja treba na svem exikovy stravil rok prace auto na dilne porad(kompletni stavba ) a celou bodu jsem platil povinne protoze predtim stk nehrozila a neslo to dat do depozitu. Nebyla to takova palka za povinne jen 1000 rocne, ale dojizdim na resty z doby kdy jsem nemel pojistku pro bazary
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.