Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit žárovku u předního světla u C4

Od: soupalm* odpovědí: 7 změna:

V servisu je to za pár minut, tak tam musí být nějaká finta a na tu jsem nepřišel.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tr
hodnocení

0x

Uživatelský manuál napoví, zkuste se podívat. jinak pokud nemáte, tak jse ke stažení u výrobce.

gumidek*
hodnocení

0x

Myslím, že se musí dokonce sundat kolo. Bylo to i v Top Gearu. Pak nějak přez podběh (nějaký deklík).

citroen-bartunek.cz/...

stany*

verte mi, sundávat kolo se nemusí

karelben
hodnocení

0x

Ta finta je v tom ,že ten mechanik to děla často a je v tom zběhlý,je tyhle věci řeším za pár korun v servise.KB

erikch*

zas inženýři automobilek nejsou takový "amatéři" ,aby se muselo sundavat kvůli žárovce přední kolo...Nevím tedy jak u C4,ale třeba u novýho Mercedesu Éčka to je taky porod-je to na milimetr,ale jde to-nicméně věřím kvůli tomu někdo sundavá sací box atd...Prostě místa pod kapotou není nazbyt...

stany*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, ze jsem již 6. rok majitelem C4, vím, že na výměnu žárovky není žádná finta. Chce to jen cvik a úzkou ruku popřípadě kombinačky. Z pohledu na světla na leve straně je nejprve nutno sundat kryt nádrzky ostrikovace, pak je postup u obou svetel stejny. Sundá se gumová krytka zadní části světla, vsune se ruka do úzkého otvoru, nahmatá se patice a ta se vsi silou sejme ze žárovky. Pal se nahmatá pružinka držící žárovku u světla, která se mírně zatlačí, vysune malinko do boku a odklopí se dozadu. Pak se vyjme žárovka a vymění za novou. Vrátí se zpátky pružinka a nasadí patice. Pak už jen vrátit gumové víčko a je hotovo. Je to naprosto jednoduché, jen napoprvé jsem se u toho asi hodinu trápil, pak jak čkověk dostane ten cvik, už to jde.

burcalexej
hodnocení

0x

Citroen C3 picasso : changer ampoule de phare avant - YouTube

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]