Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vím, že se to tu už párkrát řešilo, ale i přesto ...
Mám v chladiči čistou vodu. Koupil jsem 3 litry fridexu. Můj dotaz zní, jaký je asi obsah chladiče (C. Berlingo 99 - 1,4i) ajestli mi takové množství bude stačit. Dále zdamám výměnu provézt tak, že hadičkou odsaju 3 litry do PET a doliju fridex. Projedu auto aby se směs promíchala.
Budu to tak dělat správně? Už to dost spěchá - v noci tu máme pod nulou. Díky
lehni pod auto pod tam máš kryt sundej a bud na chladici mas vypušták nebo sundej jakoukoliv vodní hadici a nech to vytéct ... pak tam tu hadici dej z5 nalij co nejvíc jak ty říkáš "FRIDEXU" a dolij vodou pokud vypustíš vsechno ...celkem tam vleze stejne neco kolem 5litru ... a ikdyby jsito ředil pul na pul tak 25minus ti to zvladne a popřípadě jak to promícháš jízdou tak_: otevři nadobku odsaj malinko dej to do plastove malinke flašky a hod to do mrazaku a uvidíš esi to to zmrzne nebo ne ... ale mé zkušensoti a i na školení mi řikali že ikdyž to namícháš třeba na -25 tak při 25 ti to stejne nezmrzne jenom to zhoustne a tím pádem to hůř chladí ale toho bych se nebál ...
Myslím,že u každého auta chladicí kapalina pomalu ubývá.Netěsnostmi a odparem vody.Toho můžeme využít a dolít fridex,nebo jinou koncentrovanou náplň.Než bude hrozit totální zamrznutí,ještě nějaká doba uplyne.Bez problému po doplnění,jak jsi sám uvedl postup,pak změř hustotu a postup můžeš zopakovat.Zředěnou kapalinu uschováš na dolití.
JABRAKA
Děkuji vám, nakonec jsem na to sehnal kamaráda co tomu rozumí (automechanik). Vodu jsme vypustili kohoutem co byl na chladiči. Pak jsem tam nalil fridex a doléval vodou. Kamarád mi dosti pomohl s odvzdušňováním - otevíral a zavíral tam nějaké ventily dokud netekla jen kapalina. Docela mě překvapila velikost objemu chladiče. Nalil jsem tam ty 3litry fridexu a cca 3 litry vody. Takže to mám zředěnono na 1:1.
teoreticky 3 litry staci ale musi bejt do -40 ne redeny sracky co lidi kupujou protoze stoji poloinu nez nenaredena verze to je bezna zabava v zime u setrilku kteri nechtely fridex ode mne do -40 za 60 ale radsi koupily za 30korun do -20 a naredily ho jeste vic a pak oxidovaly na dilne nez rozmrzly za 1000,- parkovneho
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.