Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volba navigace podle čitelnosti

Od: zelenac* odpovědí: 5 změna:

Na stará kolena si ji asi koupím... ale. Nosím brýle s kterýma vidím do dálky ,ovšem na počítač nosím zase jiné(podobnost s koukáním na navigaci) atd. Čili musí být pro mne dobře čitelná v autě, jelikož brýle pochopitelně na blízko přehazovat nebudu. Uvítal bych než šaškovat v prodejně, kdyby někde na vebu byla simulace abych přesně viděl jak to bude pro mne čitelné v autě. Doufám že mi rozumíte co chci. Pak budu řešit další. odkaz? dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

2x

Ja mam tiež dvoje brýle a robim to takto .V klude v obyváku,alebo na parkovisku si naprogramujem cestu aj viac verzii a uložím do pamate Gps.To robim silnejšími brýlemi .Pred jazdou si túto nachystanu trasu iba aktivujem a už IBA počúvam ,vpravo ,zjezd z dálnice,otočte se když to bude možné a ste v ciely vypnete motor. Počas jazdy nepotrebujem vediet čo píše Gps -rýchlost ,čas aktuálny,čas do ciela ,počet družic,ktore vidím a či pojdem rovno 100km ,lebo zvukovo ma 800 m pred zmenou upozorní a zopakuje to znovu 2x .Na úspešnú cestu aj 1000km stačí iba počúvat a okuliare stačia iba tie na jazdu .

moto*
hodnocení

2x

O navigace se dost zajimám, ovšem že bych někde viděl simulaci si nemohu vybavit.

Moje celkem dlouhodobá zkušenost je, že hodně záleží kde je navigace umístěná. Já jsem zjistil, že mi nevyhovuje na držáku ve výhledu z okna, ale položená v přístrojovce vedle tachometru. Mám tam před budíky plochu a na ni mám položenou nějakou pěnovku co se prodává pod mobily aby neklouzaly když jsou v autě položené. Bez ni mi navigace ujížděla. V jiném autě kde to nebylo možné jsem si navigaci dal na držák a ejhle, byla méně čitelná než ve stínu přístrojů. Tak jsem si udělal z drátu držáček a dal zase na podobné místo před volant.

Moj skromný názor je, že nejlepší je v případě nerozhodnosti si navigaci půjčit a odzkoušet. Myslím, že ani simulace nemůže nahradit praktickou zkoušku. Navíc se u navigací dají nastavovat i různé režimy zobrazení včetně jasu obrazovky, takže si to každý může přizpůsobovat.

zelenac*
hodnocení

diky a nyní jakou...hlavně kolik palců a typ. Moc toho nenajezdím víceméně v česku a nebo okolní Evropa. Abnych nemusel 2x ročně pořád aktualizovat, prostě něco pro důchodce, možná by nebylo špatný aby to bylo přenosný i na event. pěší výlet a lehce zapojený- asi do zapalovače. dík

moto*

Osobně bych koupil nějakou nejlevnější někde v akci, hlavně aby v ni byly aktuální mapy. Já sám mám několik let o velikosti 3,5"a bohatě mi stačí. Chci podotknout, že automobilové navigace nejsou vhodné pro pěší turistiku díky slabé výdrži baterie a ty turistické které se dají používat i do auta jsou zase zrůdně drahé. V tom případě bych volil raději mít levnou navigaci do auta a chytrý mobil s gps a mapami.
Navigace je v podstatě hloupá krabička u různých výrobců velmi podobná a její funkci dělají hlavně mapy. Osobně bych dbal na to, aby se u navigace daly zadávat i souřadnice cíle. Moje navigace to původně neuměla.

Rozhodně bych raději doporučil na sběr rozumů toto fórum:
forum.navigovat.mobilmani/...
Jen chci upozornit, že některé navigační fanatiky nelze brat vážně. Je to jejich koniček a tak doporučují to co je momentálně nejvíce in.

kamill*
hodnocení

0x

rozmer displeja 3,5 alebo 4,3 " nie je doležitý ,ja sa na Gps za jazdy nepozerám-počúvam.Doležita je velkost pamate pre 5 ,15,43 štatou europy ,východný blok ,západný blok ,alebo iba ČR .Značku Tomtom kúpite aj za 3000 aj 6000 podla velkosti pamate -počtu štátov. A každu Gps možete cca 2hod použit na výlete v hustom cudzom meste v režime :Pešia chodza

doplněno 22.10.11 20:42:

Aktualizacia mapy sa robí 4x ročne ,niekto ju dáva zadarmo.Tomtom sa platí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]