Nejste přihlášen/a.
mám octavku a nechci moc velký zasah do auta ani radia(protože mám origo radio s cs changrem)
nešlo by to udělat tak: pouze zdroj natahnu od baterky ... a hudebni vstup zapojit ze zadních(origo)repráků...
jde to tak udelat? popřípadě jaky zesilovač? chci neco kolem 1000W do předních dveří až posléze ...
prosím klidne i odkazy zesaku a subwooferu ... nikjdy jsem to nezapojoval tak detailne popis pls :D ... diky
Zesilovačů jsem postavil před časem několik,a mohu říci,že když pustím v autě 40W zesilovač na plné pecky,tak vypadnou skla.
Ovšem u novodobých konzumentů "hudby"jde spíš o děsný rachot,ne o dobrý pocit při poslechu dobré hudby.
K věci.Pokud se použije jakýkoliv zesilovač,schopný napájení z auto akumulátoru,jako zdroj signálu nejde použít vystup repro.
JABRAKA
zesilovač musí být připojen přímo na baterii přes svojí pojistku na přívodním kabelu, která musí být co nejblíže baterky. spínané plus, které má být spínané od rádia by šlo proklamovat s přívodem od baterie,ale to je právě ten problém. do zesilovače by šel proud pořád a po pár hodinách by byla baterie totálně vybitá. pro připojení repro je potřeba zjistit, zda je na rádiu nějaký signální audio výstup,bývá i samotný kanál pro SW. Jinak si myslím, že zesilovač pro přední repro je zbytečný. dveře to po příslušné úpravě tlumení nepoberou.
1 - LINE INPUT - zde připojte kabel cinch od autorádia. 1 cinch je 1 kanál
2 - LINE OUTPUT - zde můžete připojit kabel cinch se signálem pro další zesilovač
3 - GND, REM, +12V - zde zapojte napájecí kabely. GND - kostra, REM - spínané plus od autorádia, +12V - napájecí kabel od baterie
4 - Výstup pro reproduktory - L levá strana + a -, R pravá strana + a -, pro připojení subwooferu lze spojit výkon obou kanálů - bridge - můstek
dá od stálého plus propojit,ale zesík půjde pořád, musel by se tam dát vypínač a když ho zapomeneš vypnout, tak je po baterce za pár hodin
to jsem zkoušel. Mám na zesíku dvě kontrolky, jednu zelenou a druhou červenou. Podle mě by se měla rozsvítit ta zelená (power) ale svítila ta červená (je u ní napsáno PROT). Nevíš k čemu je?
Jaký výstupní výkon má tvoje rádio, jaké si chceš koupit reproduktory? Rozhodně jako vstup nepoužij to co jde k zadním reprákům! To je už zesílené. Nemá rádio třeba Cinche s nezesíleným výstupem (pro externí zesilovač nebo aktivní subwoofer)? Dneska to většina už má.
Jinak 1000W je velmi nereálný výkon, vemte si že při tomto výkonu by vám do zesilovače teklo až kolem 80A, a to s obyčejným třeba 60A alternátorem těžko zvládnete (navíc připočítejte spotřebu světel a všech spotřebičů, které ten alternátor musí taky živit).
Sháněl bych reproduktory s co nejvyšší citlivostí a ne zas nějakým přehnaným výkonem. Zesilovač potom podle nich.
ale necha se, ja mel dost 2 silne zesilovace a subwofry od JBL a kdyz jsem to nastartoval pustil na 50% tak uz nebyla stava na nahozeni xenonu a nikdy jsem to nepustil vic jak na 80% to jsem poustel kdyz bylo auto zamrzle a ja chtel sundat led ale casto me upadlo zpetne zrcatko. Mely nim 1000w jeden
tak hodte mi tady nejakou slušnou sestavu skladajici se ze zesilovače+subwoofer ... kolik kanalu a kabelaž atak .. jsem vtom upe marny :D nikdy sem se oto nezajimal tak to bude semnou težke ... radio mám original škoda laurin a klement ... takže vykon žadna slava počitam 4x25?nebo kolik se to dělává ... je potřeba mit na radiu vystup na subwoofer nebo proste zeberu jednu kabeláž na reprák rozvedu to do kufru a zapojim do zesiku a ze zesiku do sub..?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.