Nejste přihlášen/a.
Ahoj,dneska se mi bohužel nějak rozbil zámek u Seatu Cordoba - r.v. 1999,ale je to už ten novejší model,zamykání mám jenom klíčem.Centrální zámek funguje jenom od spolujezdece,jde zamknout i odemknout,ale od řidiče jde jen zamknout a to ještě ne pokaždé,ale kdyby jsem chtěl od řidiče odemknout tak to jde jakoby na prázdno,dřív to šlo taky hůř,ale pomohlo,když jsem tam trochu stříknul olej..Zevnitř vozu na dvěřích je odemykání i zamykání a to funguje normálne,nevíte prosím co by to mohlo být,nebo jestli jde zkusit něco doma než to dám do servisu?Ty dveře spolujezdce šli předtím než se to rozbilo ještě hůř než u řidiče,tak mám strach aby jsem se potom vůbec dostal do auta,ikdyž teď fungují dobře..Děkuji za vaší pomoc..
Dobrý den, problém budou zdřejmě táhla ovládaní zámku. Někde drhnou sundat tapecirunk a prohlédnout mechanizmus a promazat
doplněno 21.10.11 23:06:Po letech může být i pružinka v samotném zámku zrezlá.
1jara-ona pružinka v zámku(zezadu vložky zámku)je ve vazelíně a hlavně zapouzdřená-takže ta přežije auto...Jinak ale problém bude někde "uvnitř"-takže dokud je ještě teplo-odšroubovat a odcvakat tapecírunk,bude-li krycí folie,opatrně odtrhnout,baterčičkou posvítit dovnitř(moc tam toho normálně není vidět)a pokud si troufnete,tak demontáž celé kliky se zámkem samotným a celého mechanismu-není to nic složitého-ale opatrně na ukončení táhýlek,jsou zaaretovaná v takové plastové pacce-žluté,červené-aby byly dobře vidět(odcvkanout proti pacce)-rády praskají...To celé pak promazat,ideálně grafitovou vazelínou, a šupky hupky smontovat zpět-a máte minimálně rok dva po problému...
Tak jsem to celé rozmontoval a problém bude asi v tomhle autodily.prodilnu.cz/... budu muset koupit nový tenhle díl,protože když jsem to celé rozdělal tak byli ulámané ty kraje,které pravděpodobně umožňují to otevírání,protože když jsem se to pokoušel složit,tak jsem to napřed dával na špatné místo a pak ke všemu to ještě ztratil,ale teď vidím,že to má být úplně jinde..Asi to koupím a zkusím složit,to zase není tolik 70 korun,ale rozmontovat ty dveře a složtit do sebe ten zámek,to je teda o nervy..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.