Nejste přihlášen/a.
zdravim,predchvilkou sem byl s oplem calibrou na technickej a nedali mi to protoze mam ve velkym technicaku patnactky a nejakej rozmer a na aute ctrnactky,neda se to nejak jinak vyresit nez kupovat nové pneu,pac mam 14tky jak letni nové tak zimní a nejsou korunky na dalsi gumy a disky,napisou mi to na urade jentak s tim ze tam prijdu atd atd...?
Na úřadě Vám do TP nic "jen tak" nenapíší. Vždy to musí být na základě:
- nějakého dokladu (atestu, schvalovacího protokolu, typového listu ap.), který říká, že daný výrobek je homologován a schválen pro použití na uvedeném vozidle - k samotným pneumatikám nic takového neexistuje
- vyjádření výrobce (dovozce) auta - pochybuju, že by Vám Opel posvětil nějaký nestandartní rozměr pneu
tak to je v prdeli,ja tam mam proste 195/60 R14 a na aute 185/60 R14 tech deset jim na technickej dela strasny problemy...
A co pak Vás vedlo k nákupu dvou sad pneu (letní + zimní), které na Vaše auto nepatří?
Pro rychlé a levné vyřešení kvůli STK zkusit ty už zmíněné vrakáče nebo pneuservisy - ať už formou zápůjčky, či rovnou koupě (protože pro další bezproblémový provoz Vás to stejně nemine - už bylo výše taky zmíněno, že i hlídka na silnici si dokáže ověřit údaje z TP). Stejná kola (ráfky i pneu) bylo možno použít i na Astře F a Vectře A, takže by snad nemusel být problém je sehnat.
Následně můžete stávající "špatné" kola prodat (pokud jsou nové, tak až tak moc neproděláte a 185/60 R14 je běžný rozměr, takže se prodají určitě rychle) a dle potřeby a financí koupit nové "správné".
No taky obcas jezdim na nezapsanych pneu, treba kdyz s nima auto koupim - pokud to neni nejaky extrem ktery bije do oci ale jen centimetr, tak to myslim policie zkoumat nebude... Jeste je moznost sehnat nekoho, kdo STK zaridi bez problemu (servis, znamy s kontaktem na STK...)
copak o to,ctrnactky na calibre mit muzu ale prave o asi ten centak sirsi,taky u nich chci zustat prozatim,celkem mi na aute sednou...
copak o to,ctrnactky na calibre mit muzu ale prave o asi ten centak sirsi
A proto jsem se ptal, proč jste pořídil o cenťák užší.
šířku jsem právě neřešil,vedel sem ze 14tky tam muzou bejt tak sem sel do nich,navic mi nikdy nekontrolovaly pneu na aute a ani ne treba na motorce kdyz sem byl na stk
Kola si prostě na tu opakovanou technickou,pujč třeba od známého za flašku ,spousta lidí už dneska má třeba 1sadu letní a 1 sadu zimní a půjči ti třeba tu co zrovna nemá namontovanou. Pak jsi tam hod ty svoje a klidně jezdí ,to že by tě fízlové zastavily a něco poznaly bych se vůbec nebál ,čumí hlavně na vzorek ,pokud vůbec.
Vyřešit se to samozřejmě dá, zapůjčením správných pneu pouze na prohlídku ve STK.Ovšem po opětovném namontování neschválených pneu hrozí na silnici stejně pokutička..
velkej technicak u sebe nevozim v aute takze nemaji jak zjistit zda to auto je muze mit nebo ne,v pneuservise asi tezko budou pujcovat co?kdyz tam nemam zadnyho znamiho...
jeste ted koukam do technicaku do kolonky kola a pneumatiky v technickym popisu a mam tam 195/60 R14,existujou takovy gumy? nema tam misto 195 byt 185? jeste sem totiz nikdy nevidel takovy pneu
lukiiis-velký omyl-oni zjistí na místě cokoli z registru,potažmo téhož zapsaného v TP-a to velmi jednoduše radiovým spojením se "strejdou" sedícím na služebně a mající on line přístup k databázi(nejen aut,ale i osob,ztracených věcí apod.)...Jinak pneu 195/60 ,co jakože potřebuješ k TK,by neměl být problém-zkus někde na vrakáči domluvit zápůjčku,případně pneuservis jestli tam nemají nějaké Opelácký disky s pneu atd.-nějak to vymyslíš,neboj...
Vozidlo se dodává alternativně s pneumatikami dle tabulky :
(zális od 42 do 49 mm, ráfky mohou být i z lehké slitiny)
pneumatika ráfek
175/70 R14 84 Q M+S 5.5 J x 14
195/60 R14 85 Q M+S 5.5 J x 14
195/60 R15 97 V 6 J x 15
195/60 R15 87 Q M+S 6 J x 15
205/50 R16 86 V 7 J x 16
T 125/85 R15 95 F 4.00 B x 15 (rezerv.pneumatika pro rychlost
max.80 km/h),
T 125/85 R15 97 M 4.00 B x 15 (rezerv.pneumatika pro rychlost
max.80 km/h)
Jde jen o to, jaké "čtrnáctky" a na jakém ráfku tam máte...lze montovat jen to co dovoluje výrobce, do TO lze jiné pneu i ráfky zapsat, pokud doložíte že je tam zapsat lze, k tomu by miohlo stačit potvrzení STK...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.