Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vjezd do garáže

Od: mariehanakova odpovědí: 23 změna:

Zdravím,

dnes se mi stala velmi nepříjemná věc - přijedu ke vjezdu do vlastní garáže a v něm stojí auto. Sice nechal asi 30% prostoru vjezdu volného, zkoušela jsem projet, avšak neúspěšně, protože se do vjezdu odbočuje z ulice doprava a po obou stranách ulice parkovala kolem auta, tudíž se tam nešlo vytočit (mám Felicii kombi, bez posilovače a ještě dlouhou). Zavolala jsem tedy policii, ta mi řekla, že mu tam dají lísteček, což mi bylo v tu chvíli k ničemu. Náhodou jsem uviděla souseda a ten věděl, kdo to je, zavolal mu a auto přeparkoval, já policii odvolala. Nicméně jsem dostala od majitele auta slovní lekci, že se tam dalo projet a já stále argumentovala tím, že stál ve vjezdu a já tam projet nedokázala. Můj dotaz tedy zní, zda je nějaká vyhláška, která stanovuje kolik prostoru musí ostatní auta pro vjezd ponechat nebo jakou částí smí či vůbec nesmí do vjezdu zasahovat. (Bohužel vjezd není označen žlutými čarami.) Osobně si myslí, že když někdo stojí z 60% ve vjezdu je chyba na jeho straně a ne aby vám ještě vynadal. Díky

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Marie, není v zákoně ani v prováděcích předpisech uveden potřebný rozměr. Stručne by se dalo sdělit, že nesmí bránit ve vjezdu. Pokud pojedete na kole, skutru asi byste projela, pokud jedeet autem tudíž neprojedete. Hulvát nemůže vědět čím tam přijedete, proto musí nebránit vjezdu.

OK?

olaf71*

a logicky, když je to garáž, tak nejméně autem

buss
hodnocení

0x

Vážená Marie Hanáková, proč hledáte radu o nějaké vyhlášce (která je k ničemu...), když jako řidička by jste měla ovládat zákon 361/2000, kde je o tom speciální §. Zda se dá projet je subjektivní názor..., to je třeba zjistit.

olaf71*
hodnocení

0x

pán byl zřejmě na jedné straně "mistr" silnic a na druhé straně hulvát, který si otevřel pusu na ženskou. já bych to řešil po svém, pár takových řešení je vidět na Youtube apod.

olafe, pokud paní píše pravdu, asi bych na pána použil Menzlův proutek a napráskal bych mu. Takto se k ženě opravdu nechová.

olaf71*

mě takhle zastavil týpek před vraty a šel k sousedovi na pokec. počkal jsem si na něj a když přišel k autu, zasypal jsem ho nadávkami, že je ani nestačil počítat. odjel a šel si stěžovat na obecní úřad, kam si mě později pozvali. takovou drzost jsem ještě neviděl.

medwed*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu ze jsem tu situaci zazil tak vim ze auto muzou i odtahnout otazka je na ochote policie ktera musi pak vypisovat papiry a to se jim nechce proto neudelali nic musite pouzit akorat sirsi lokty a nebyt takova meka pro priste...

hodnocení

0x

Tak to jste narazila na divné policajty. Pokud Vás zablokuje na veřejném parkovišti tak máte smůlu, málokterý by ho nechal odtáhnout, ale jakmile někdo zablokuje soukromý majetek, tedy vjezd do dvora, garáže tak to je na odtah.

Mimochodem, mě felicie nepřijde jako auto tak obrovské aby to stálo za zdůraznění :) Nicméně 30% pokud počítáte šířku vjezdu do garáže tak to opravdu neprojedete, to byl nějaký šoumen

buss

... nejlépe by to chtělo foto... s metrem...

1jara*

S arogantními lidmi se nelze dohadovat, policii neodvolávat. Příště zavolejte rovnou odtahovku.

Járo, kdo zaplatí odtahovku?

buss

objednatel, né?

bussi, správně, takže paní bude ještě platit za arogantního pána...

tr

Zdaravím, využiji toho, že jsem zákon č. 361/2000Sb. četl asi 30x celý, tak ihned můžu odkázat na § 25 tohoto zákona odst.1 písmeno d, který zakazuje zastavit a stát tam, kde je vjezd z místa ležícího mimo pozemní komunikaci, čili pán porušil zákon a policie měla právo udělit pokutu či nařídit odtah.;)

buss

Tož to už bych to musel umět nazpaměť, stačí se podívat, kde se nesmí zastavit a stát, ten speciální § .. a tam se i říká, kdo rozhodne o odstranění voizidla.
Dívám se na § 25 ... a?

wheeler*
Je to 27/n
cyril*

Jak vidno i 30x je málo! ;)

1jara*
Asi jako první každého napadne zavolat na policii. Určitě neuděláte chybu, je dokonce jedno, zda zvolíte rovnou státní či městskou. Policista pak konkrétní situaci posoudí, a pokud se vozidlo nachází na pozemní komunikaci, kde platí pravidla silničního provozu, může nařídit jeho odtažení. Přitom nezáleží na tom, jestli je pozemní komunikace součástí veřejného nebo soukromého pozemku.

doplněno 21.10.11 13:02:

Milane, odtahová služba nesmí bez asistence policie odtáhnout auto. Nevím tedy proč řešíte kdo to zaplatí.

Járo, tlačíme debatu jinam, vy jste poradil zavolat odtahovku, proto jsem se ptal kdo to zaplatí, takže já to neřeším.

a to že nesmí odtáhnout auto bez policie je nesmysl...

to ale jdeme již opravdu jinam, páč uklid obce je odtah bez policie...moje auto nebo taky odtáhnou bez policie...

Přeji Vám úspěšný víkend

1jara*

Milane i já Vám přeji nejen úspěšný ale i hezký víkend.

21.10.11 13:58

Děkuji.

solenza*
hodnocení

0x

Jednou se stalo něco podobného kamarádovi. Zaparkoval kouskem auta před vjezdem do pneuservisu a co myslíte, že udělali. Vyšroubovali mu ventilky a vypustili kola. Pak se ho ještě zeptali, jestli nepotřebuje vzduch. Za 100ku mu prodali vzduch do kol.

tr

To je správný*smich*, ale ventilky nutno vystavit viditelně či nepsat lístek, on je někdo schopný vyjet a zničit auto, pak až by to sranda nebyla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]