Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká kancelář pojistitelů - tentokrát jinak

Od: kubba odpovědí: 48 změna:

Zdravím všechny motoristy, chtěl bych se podělit o nestandardní případ Čkp a zeptat se na možnosti dalšího postupu.

Zhruba před dvěma lety jsem měl zájem koupit auto. Majitel neměl pov. ručení, takže jsem si jej předem sjednal na své jméno a vyrazil pro auto. Na místě se ukázalo, že tech. stav se silně odlišuje od toho, co majitel uváděl. K prodeji nedošlo, vrátil jsem se domů a další den ručení zrušil. Tehdejší podmínky ČSOB umožňovali zrušit do 30ti dnů bez udání důvodu, takže vše proběhlo korektně.

Na začátku týdne mi přišla výzva na zaplacení příspěvku na ono vozidlo za dobu cca 1 rok. Jelikož se v legislativě trochu vyznám, nic jsem nezaplatil a hned šel na dop. inspektorát. K mému překvapení mi ale oznámili, že mi nemohou udělat výpis registrovaných vozidel na mou osobu za rok 2009, ale pouze k aktuálnímu datu => k ničemu. Napsal jsem proto čestné prohlášení doplněné o podání vysvětlení k případu... a už se vezu. Operátoři na jejich "help" lince si mě pár dní na můj účet přehazovali jako horkou bramboru - chtěli po mě přinejmenším dva doklady, které nikdo nevystavuje. Výpis k vozidlu které není v mém vlastnictví mi nikdo nedá a nacionále vlastníka nemám (ten šejdíř by se šel udat asi těžko).

Z toho co jsem pochytil z ostatních diskuzí nečekám, že by se Čkp zachovala nějak korektně a uznala neoprávněnost svého požadavku. Jelikož jde o částku 8900 korun, rozhodně ji nehodlám hradit. Pokud si budu stát za svým, budou mi muset prokázat u soudu svůj nárok oni, nebo jsem povinen předložit důkaz (asi skalp majitele), že jsem vozidlo nevlastnil ani neprovozoval?

Chtěl bych se proto zeptat, jaké kroky nyní pravděpodobně podnikne Čkp, pokud se mým vysvětlením nebude zabívat? A jak byste se dále bránili? Díky za nápady

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

likva1*
hodnocení

2x

Nevím čemu se divíte? To je u ČKP naprosto normální...

Dojďěte ještě jednou na úřad, nechte si zavolat vedoucího a žádejte o výdej dat z registru vozidel.

To jediný Vám možná pomůže, jinak očekávejte za cca 8 měsíců další pozdrav.

Já teď řeším případ jednoho pána, ketrý vozidlo nikdy nevlastnil nepojistil ani nebyl v registru a stejně po něm chtějí peníze...

kubba
hodnocení

Toto už jsem zkoušel.. bohužel mi nemohli vyhovět.

kdokoliv*

Zdravím, když si přečtu příspěvky ohledně čkp, tak docházím k dojmu, že se před ničím nezastaví. Kde berou informace ohledně majitele, když majitelem není. Tento příběh od "kubby" mě opravdu zaujal už proto, že vysvětlil a popsal skutečnost, není majitelem,nikdy jím nebyl a vlastně jen za to, že jím chtěl být, tak by měl platit příspěvek do GF? NEVÍDANÉ! Ovšem na této poradně je řada různých příběhů ohledně placení do GF. Jen se divím, že tyto praktiky jsou stále ještě možné, s ohledem na dobu, které věnujeme naši pozornost, že se nenašla nějaká cesta jak toto zmedializovat, např. noviny by tímto získaly neobvyklé množství nových čtenářů! Najde se nějaký redaktor, který by se nebál a šlápl na kuří očko tomuto nešvaru v této ČR?

nu*
hodnocení

1x

Je důležité uvědomit si v této situaci postavení a možnosti dopravního úřadu / ne dopravního inspektoráru VB/

1.) Místně příslušný úřad je schopen vytisknou ze svého systému, tedy ze svého registru požadované údaje například po zadání rodného čísla žadatele. V žádném případě se nejedná o potvrzení vlastnictví či ne-vlastnictví. Jedná se jen o to, zda se někdo přišel přihlásit k nějakému autu jako provozovatel či majitel, nebo zda někdo nějaké auto na někoho odhlásil. Tento seznam a tyto údaje odpovídfají realite natolik, nakolik jsou lidé odpovědní a požadované údaje hlásí.

2.) Pokud na sebe občan nikdy neměl registrováno nějaké auto, nelze nic potvrdit. Doufám že chápete že pkud po zadání rodného čísla systém nenalezl žádný záznam, není co vytisknout a potvrdit. registračnímu místu nenáeží ze zákona potvrzovat cokoliv jiného, sdělovat své domněnky nebo řešit vlastnicjké vztahy. Úkolem registračního místa je provést nebo neprovést příslušný záznam v registru.

3.) V případě ža by se ČKP hluboce mýlila,něco popletla a vyzvala někoho aby zaplatil 5000,- Kč za auto s registrační značkou AB 1234, která dotyčný na sebe neměl nikdy přihlášené ani odhlášené, poté co se dotyčný dostaví na své místně přislušné registrační místo a požádá o výpis údajů z registru v souvislsoti s vozidlem RZ ( SPZ) AB 12-34, po předložení dokladu totožnosti a načtení záznamu uvedeného vozidla, pokud úředník zjistí že je auto registrováno nebo odhlášeno na někoho jiného a žadatel o výdej dat z registru nefiguruje ani v historii záznamů, nevydá žadateli žádná data z registru protože žadatel neprokázal právní zájem, který by musel být uveden v zákoně a osobní data jsou chráněna zvláštním zákonem. nelze tedy vydat osobní data jiného občana bez prokázání právního zájmu.

4.) Centrální registr vozidel spravuje ministerstvo vnitra, údaje z CRV pro ČKP zajišťuje ministerstvo dopravy, jednotlivá registrační místa mají vlastní elektronické systémy, tedy místní registr vozidel o který se starají, který vedou a údaje z místního registru vozidel předávají do centrálního registru vozidel. Z uvedeného vyplývá, že v místě trvalého bydliště může občan požádat o výdej dat z místního registru vozidel, ale ne z CRV, nemůže však žádat o data vztahující se k jiným osobám.

5.) je jasné že si ČKP v mnoha případech o čemž svědčí tato diskuse často údaje z CRV od MDCR nevyžádá ale obesílá lidi kteří měli kdysi kdesi jakousi pojstku a najednou jí nemají. A povinnost prokazovat se snaží házet na obeslané, kdyby totiž poctivě konfrontovala údaje v registru s realitou, nebyl by v celé věco takový bordel jaký je...prostě to časově ani personálně nezvládá a šetří náklady,proto volí formu a taktiku jaou volí, obeslat NASLEPO čekat co se stane...Bohužel většina lidí zaplatí...A to je chyba. Lidé cjdou na úřad, kde stojí frontu, platí zbytečné polatky a jsou nasraní. A lidé co jdou přihlašovat auta jsou nasraní kvůli o to delším frontám také. ČKP je v klidu a řeší vše rozeslíním předtištěných šablon. Bohužel pojišťovnictví je jedním z nejlepších byznysů a lidé lobbujíc za pojišťivny jsou schopni "získat" dostatečné množství poslanců k tomy aby prosazovali v parlamentu jejich zájmy. Pojišťovny jsou schopny nechat napsat celý zákon o povinném ručení a prosadit aby to nějaká skupina poslanců podala, svým jménem jak vlastní návrh.

Když to projde, může loajální poslanec po skončení funkčního období nastopit do dozprčí nebo správní rady pojišťovny, a jeho celá rodina do dalších funkcí. A to se vyplatí.

6.) Dokud se lidé budou chovat jako tupé stádo, bude se dařit i firmám typu ČKP. Nic podobného by se nikdy nemohlo stát v žádné průmyslově vyspělé zemi s demokracií s dlouhou tradicí. jen u nás, ale to je jasný pozůstak totalitního myšlení.

kubba

"Pokud na sebe občan nikdy neměl registrováno nějaké auto, nelze nic potvrdit " .. doslova po mě chtěli, abych odeslal výpis s registru onoho vozidla, čímž se má prokázat, že jsem jej nevlastnil. Přitom bylo marné vysvětlovat, že majitele osobně neznám a že je to člověk, který mi takový výpis neposkytne. A operátorky meldovaly pořád to samé do kolečka.

kubba

..z registru přirozeně *hi*

nevimnic*

Je nějaká promlčecí doba do kdy mne může kontaktovat ČKP . Nikde jsem to nenašel

nevím, 3 roky!

doplněno 17.01.12 18:35:

autoweb.cz/...

poslední věta.

nevimnic*

Děkuji pane Milane právě že jsem toto nikde nenašel.

lui*

To by mohla vědět kapkanaděje, z jejích odpovědí soudím, že má nějaké právnické vzdělání. Já si myslím, že se na to vztahuje standardní lhůta pro finanční nároky a to 3roky od způsobení škody a do 6ti měsíců od okamžiku, kdy se poškozený o nároku dozvěděl. Ale: Už nevím z ktyerého zákona jsem to vyčetl, a nevím, jestli ty lhůty nebyly upraveny.

lui*

NU: jen doplním, že Váš odstavec 3 plně platí i pro libovolnou pojišťovnu. Bez právního nároku nevydají žádné potvrzení. Mám to osobně za sebou.

pep*

zdravim vsechny krom CKPmam procteny snad vsechny fora ale presto opet do placu, klasicka vyzva na cca 10.000 od CKP, tem sem striktne ale slusne napsal, ze vuz NEPROVOZOVAN(opravdu byl) a ZAPARKOVAN MIMO PROSTORY (uvedene v zakone), znacky do depozitu NESLY ODEVZDAT kvuli poloprevodu(neslo dokoncit prehlaseni kvuli tech stavu-proto sem to auto koupil, bylo za par slupek ale v hroznym stavu), na to mne odpovedela CKP, ze mnou potvrzene skutecnosti se NEPOVEDLY POTVRDIT(ale asi ani vyvratit) a proste at zaplati, zajima me co ted dal? zkratka ja vuz neprovozoval takze neuvidej ani floka, na adresu dotazy@bezpojisteni.cz (kerou sem nasel celkem nahodou) jsem jim znova napsal situaci a to ze to predam pripadne soudu nebo mediim, ombudsman se tim zacal uz i dokonce zabyvat, samozrejme z CKP nikdo nereaguje, chtel bych radu od nekoho kdo je v podobne situaci co bude delat dal, vite nekdo jeste nejakou mailovou adresu?

lui*

Pokud se chcete hádat o svoje peníze, tak Vás čeká zřejmě soud. Proto je potřeba, aby jste měl veškerou komunikaci s ČKP písemně a na dodejku, nebo doručenku(jak píše NU v jinde: pod kontrolou). Tak aby jste mohl u soudu prokázat to, že jste reagoval včas a tak, jak bylo ČKP požadováno. Budete mít zároveň jistotu, že ČKP vaši odpověď převzala, že se nikde neztratila. Vezmete jim jeden z argumentů, že jste nereagoval.

Na případnou výzvu vymáhací společnosti bych reagoval jen dopisem, ve kterém bych sdělil, že vše podstatné jsem již sdělil ČKP, a že se s nimi nemám o čem bavit. Ať uplatní svůj nárok u soudu.

No a pak budete už jen čekat na platební rozkaz.. Na ten je potřeba reagovat... Ale to tu dohledáte. O tom tu bylo napsáno mnohé.

Bude Vás to stát spoustu nervů, protože až do rozhodnutí soudu, nebudete vědět jak na tom jste.

doplněno 14.02.12 10:12:

No a pokud si za své peníze chcete "užít", tak udělejte to co já. Podejte stížnost na ČKP u orgánu dozoru, kterým je ČNB. Opět písemně a na doručenku. Tady si můžete vzít "mustr". Ať vědí, jak ČKP (ne)funguje.

pep,

bacha na nereagování,.. jeden tazatel dělal "machra" až došlo naexekuci jeho platu. Když mě pak vyprávěl příběh, tak jsem mu to trošku i přál... Zkrátka nereagoval na ni, ani obsílku od soudu...

Vy se braňte, ale vše zasílat doporučeně, s dodejkou, osobní převzetí oproti podpisu...

jen ne emaile, to nic neřeší a neprůkazné..

To že se nepovedly potvrdit mají pravdu, páč to nikdo nešetřil...

hodnocení

0x

a poradili vám, jak se dá prokázat nevlastnictví něčeho?

já bych se tímto, od samého počátku, nezabýval vůbec a počkal bych si na soud...

kubba
hodnocení

jsem zaneprázdněný člověk, který často jezdí do zahraničí.. vyhlídka předvolávání před soud mě moc netěší :(

jarda3*
hodnocení

0x

No to uz je moc, snad staci napsat jak to je a pokud tomu neveri at to prosetri policie nebo vyresi soud, je to sakra soukroma firma ktera nema zadne extra pravomoce jen strasi lidi. Uz vidim ty hromady zainteresovanych operatoru, kteri berou plat jen podle toho co z ovecek vytriskaji a tak se snazi. Pochybuju, ze do toho soudni cestou pujdou, to uz je na vyssim levelu. Proste N.A.S.R.A.T!

kubba
hodnocení

Tím si nejsem úplně jistý. Čkp má nejspíš garantována nějaká nadstandardní práva zákonem.

.. tak se uvidí. Pokud nebudou do 14 dnů reagovat, napíšu ještě jeden dopis - tentorkát doporučeně - přímo na adresu ředitele toho ústavu. Dám jim najevo, že v případě soudu to budu medializovat. Snad se leknou a uznají chybu. Protože v ČR se takový soud může táhnout léta.

jarda3*

Myslim, ze zadna zvlastni prava nema, aspon podle zakona, pokud chce prachy, musi se soudit...

ahasver4*

Doporučený dopis?Dovolte abych se zasmál...Ti nekomunikují a nereagují na nic.Taky čekám jestli přijdou se soudem.Já se dokonce těším!Jinak,bojím se,že s nimi to jinak,než soudně,nepůjde.Bohužel...

pannelson*
hodnocení

0x

Zdravím,

řeším podobný problém s vozíkem, který jsem si půjčil od známého, který povinné ručení neměl sjednané. Ručení jsem podobně jako Vy uzavřel na sebe a následně po vrácení vozíku ho zrušil. Dnes jsem byl na úřadu, kde jsem vyplnil formulář na zjištění vztahu mé osoby k uvedenému vozíku, stálo to sice 50kč a trochu času a písemné vyjádření dostanu poštou až za 14 dní, ale dle slov madam za přpážkou jsem čistý. Uvidíme co na to borci z ČKP. Pokud budete chtít, hodím sem link s formulářem v pdf.

Hodně zdaru!

lui*
hodnocení

0x

No teď jsem tohle dopsal do jiného dotazu: Ze zákona se nemůžete dostat do právního vztahu s ČKP nejste-li majitel nebo provozovatel vozidla. Domnívám se že jako na pojistníku(bývalém) Vám můžou...Takže jeden dopis, čistě ze slušnosti, stačí. Jsem na tom stejně jako vy.

ricardo*
hodnocení

0x

§ 24c
(1) Je-li provozováno tuzemské vozidlo bez pojištění odpovědnosti v rozporu s tímto zákonem, je vlastník vozidla povinen uhradit Kanceláři příspěvek za dobu, po kterou bylo vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem. Za úhradu příspěvku podle věty první odpovídá společně a nerozdílně s vlastníkem vozidla jeho provozovatel, není-li současně jeho vlastníkem. Povinnost podle věty první a druhé vzniká tomu vlastníkovi a provozovateli vozidla, který byl nebo měl být zapsán v registru silničních vozidel27a) v době, kdy bylo vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem. To neplatí v případě, kdy pojištění odpovědnosti zaniklo podle § 12 odst. 1 písm. d).

ricardo, co s tím?

ricardo*

Nerozumím tomu co jsem označil tučně.

mik128*

no já nevim, ale podle tohoto znění zákona vyplývá, že vlastník je ten, kdo je uveden v registru nebo ten, který tam uvedený měl být, tedy skutečný vlastník, který vozidlo zakoupil a registru uveden není.

doplněno 14.01.12 13:19:

jo a kdo jiný by měl být vlastník než ten, kdo vozidlo zakoupil, toť k tomu pojmu zákona ... který uveden měl být ...

kubbawwwvasedareckycz
hodnocení

0x

tak k dnešnímu dni je případ u ČKP konečně uzavřen. Naprosto musím souhlasit s tvrzením, že ČKP nereaguje. Neměl jsem přes dva měsíce žádnou zpětnou vazbu, tak jsem se naštval a napsal dva dopisy. V prvním jsem si stěžoval na postup v řešení mého případu (bez reakce). V druhém jsem již na férovku vysvětlil, že mi dochází trpělivost, že se necítím povinen příspěvek zaplatit a že se obrátím na právní podporu své pojišťovny, případně předám veškeré podklady k případu redakci iDnesu, aby se na jejich základě mohli pustit do článku.. za tři dny náhle případ uzavřen. Omluva sice nepřišla, alespoň mi OBYČEJNÝm dopisem přišlo vyrozumění, že po mě nebude příspěvek vyžadován... nicméně pokud někdo bude chtít pustit se do článku pustit, neváhejte mě kontaktovat.

V nedávné reportáži se ředitel ČKP oháněl tím, že se jedná o ojedinělé případy.. v autoklubu pod který spadám se jedná bez nadstázky o každý čtvrtý případ, který je neoprávněný a nedostatečně ověřený. Jinak jakýkoliv pokus o vysvětlení situace byť ze strany ředitele oboru dopravy, kde mám registrována všechna vozidla, byla těžce ignorována.. takřka bych řekl, že zastrašování řešením na právním oddělení a následným předáním k vymáhání. K vysvětlení, proč nemohu poslat dokumenty doporučeně a proč mi nemohou poskytnout časový odhad (alespoň řádově v měsících), kdy bude můj případ vyřešen, mi bylo pouze sděleno, že jim to zkrátka zákon nenařizuje. Je až podezřelé, že se druhý obyčený dopis ve kterém kolegům sdělovali, že jejich argumenty byly zamítnuty často ztratil a až po několika měsících jim na dveře zazvonil vymahač s tím, že na druhý dopis nereagovali. Navíc v online systému je totální b*rdel. Zapsány mají dokumenty, které jsem neposlal.. naproti tomu původní čestné prohlášení s připojeným vysvětlením situace byl zanesen až se zpožděním, poté co jsem začal žhavit telefon a zjišťovat, proč tam zapsán není.

Zkrátka nepříjemné.. ale těm kdo ví, že auto měli pojištěné nebo jej vůbec neměli radím neplatit a okamžitě poslat dopis s vysvětlením+čestné prohlášení. Když nebude do měsíce reakce, tak poslat decentní stížnost a když se nebude nic dít, tak hned vyhrožovat. Když se stále nebude nic dít, kontaktujte mé bývalé kolegy z redakce auto.idnes.cz.. rádi se pustí do článku. Neb pravda a láska stále ještě vítězí, ale musí se tomu pomoct.

lui*

Já jsem stoprocentně přesvědčen, že nezkoumají vůbec nic. Ulehčili si práci tím, že "plácli" přes sebe dvě databáze, na adresy kde jim to vyplivlo neshodu, poslali automaticky generovaný dopis, a ručně řeší teď až ty co nezaplatili, z nějakého důvodu. Ono to v podstatě při tom množství upomínek ani nemůže být jinak. Ušetřili si práci, a hodili ji na každého z nás. Dobrej kšeft ne? Já bych takovej chtěl taky.

kubba

Podle mě nemají ani ty dvě databáze. Z toho jak se chovali bych usoudil, že mají zkrátka centrální databázi pojistitelů a algoritmus, který dohledává jednotlivé pojistné smlouvy na konkrétní VIN. V momentě, kdy narazí na konec jedné smlouvy, pro který se delší čas nedaří najít navazující smlouva (pojišťovna nenahlásila zrušení z důvodu trvalého vyřazení vozidla z evidence), tak se automaticky vytiskne výzva k zaplacení napočítaného poplatku a už vyhrožují.

Kdyby měli přístup do registru, tak by po nás přece nechtěli ty výpisy. Spoustě lidí pak vznikají náklady na cestování po úřadech, zameškání v práci a podobně.. .. nehledě na to, že původní obyčejný dopis vůbec nemusí dorazit a "dlužník" se tak nic nedozví. Zákon jim to bohužel umožňuje, ale myslím si, že by mohli narazit s uváděním kontaktních údajů (to zákon totiž taky upravuje). To mě hodně vytočilo - ČKP mi zkrátka neumožnila jednat s někým kompetnentím, kdo by měl IQ větší než počet zubů a alespoň věděl, jaké podklady po mě požaduje.

Česká kancelář pojistitelů - tentokrát jinak
chosepepino

Jsem taky strašně vytočenej ze zneužívání pozice ČKP. Dnes mám od nich výzvu na 3160Kč. Reagujou za pouhých 5 měsíců (v mém případě to není důležité) od údajného nepojištění dodávky VW, kterou jsem koupil 8.8.2011 a ihned řádně pojistil a do týdne přihlásil. Podle nich jsem si měl auto pojistit už 3 týdny předem, před nákupem auta *bzum*, neboť za toto období nemám auto pojištěné *zed*. Pokud auto v tuto dobu nebylo pojištěné, tak proč neoslovili původního majitele? Celé mne to nenechá klidným a tak po dlouhém procházení tohoto a jiných fór docházím k závěru, že ČKP z Centrálního registru vůbec nedostává údaj o dni pořízení vozidla a tak si ho pořizuje touto nátlakovou formou, na kterou většina lidí raději reaguje a dodá to co jim chybí za cenu ztráty času a nervů. Mrkněte na § 15 Evidence pojištění odpovědnosti odst.12 tohoto zákona na www.mpojisteni.cz/... Datum první registrace pod bodem i) je jediným zmiňovaným datem, ale to není datum pořízení vozidla postupně u dalších majitelů! Jestli je můj postřech správný, tak PROČ S TÍM KURVA UŽ NĚKDO NĚCO NEUDĚLÁ! Chce to asi masově posílat stížnosti na ty úřady, pod který ČKP spadá, aby to už začal někdo řešit! Ale který to jsou? Někde jsem četl, že jednají z pověření Ministerstva financí. *cert*

blackflamesiczi*

min financi na to kasle pod ne nespadaji kontroluje je CNB a ta na to kasle 2x tolik takze vitejte v ceske republice (chtel jsem napsat v Debílkově ale to je sprosté)

chosepepino,

je to zbytečné se vytáčet, kvůli chybám jiných. Musíte opatrně, aby Vám neprdla cévka...

A teď vážně, ČKP má problémy s příjmem peněz. Jen si uvědomte, o kolik peněz díky místním poradcům přichází. Letos hlavně začali s přívěsným vozíkem a motocyklem. Denně se někdo ozve co s tím.

Vždyť Vám dali v dopise dotazník, kde jim můžete slušně, tvrdě, nekompromisně (doplňte si co chcete) ..napsat že se mýlí, neboť pravda je na Vaší straně. Pokud se ale domnívájí že to tak není, prosím podejte na mě žalobu, firemní právník již čeká.

chosepepino

To si pište, že jsem se jim do dotazníku řádně vyjádřil, ale dle mého je jim to úplně fuk. Čekají buď na peníze nebo na vyvrácení jejich tvrzení a kdoví jestli poznámky vůbec čtou. Každopádně i neoprávněné platby jim dělají na účtu úroky.

Podnikám s manželkou na malé vesnici a máme se co otáčet, aby jsme se uživili. Každá povinnost navíc nás okrádá o drahocenný volný čas-čas pro rodinu a to mi nedává spát. Zbytečnosti mě prostě vytáčí a moje cévky skutečně dostávají zabrat *ee*. Nejsem z těch, co to dokážou hodit za hlavu a mám taky obavy z toho, aby na mě třeba neušil boudu původní majitel-autobazar, i když je to málo pravděpodobné. Proto raději konám a okrádám se o čas kvůli neschopné ČKP a debilním zákonům v našem státě.

Pořád se mele o zmírnění byrokracie a je to přitom čím dál horší. Bylo by vhodné, aby někdo kdo tomu hoví, založil extra stránky, kam by se mohli přihlašovat neoprávněně vyzvaní pojištěnci, aby bylo na jednom místě vidět kolika lidí se to týká. Je pravda, že by se těžko zjišťovalo, kdo dostal výzvu oprávněně a kdo ne, ale určitě by tam byla vidět masovost jednání ČKP. Snad by si pak toho Ti naši slavní poslanci všimli!

Vždy jsem si říkal, jak může tolik lidí jezdit bez pojištění, ale teď už vím, že v těch 250 tisících nepojištěných nebo kolik že to ČKP tvrdí, jsme započítaný i my, co to máme v naprostém pořádku.

Čechy krásné, Čechy mé?! *hej*

600 tisíc nepojištěných tuším bylo naposledy...

ael pozor asi do toho započítávají i vozilda, které nemusí mít pojištění přestože jsou provozována!

blackflamesiczi*

presne tak kdyz vezmu kolik jsem najezdil ja kolegove znamy a pribuzny pocet bouracek tak je statisticky nemozne aby me nekdo z nich(nepojistenych) nenaboural*smich*

kubba
hodnocení

*palec*Souhlasím, mělo by se s tím něco dělat. Až bude trochu čas (výhledově tak do 14ti dnů), tak vytvořím nějaké stránky s forem, kde budeme moci zveřejňovat naše případy způsob jednání ČKP. Pokud jde o mě, nehodlám to tak nechat. Spousta mých známých z Opel clubu je na tom podobně.. bohužel, spousta z nich si spočítala, že je výhodnější zaplatit než to řešit, byť šlo o prodaná vozidla a povinost jim nevznikala (částky řádově do 4tisíc Kč). To jsou peníze, které v ČKP zmizely a už je nikdo neuvidí.

Taky podnikám, u toho studuji. V době kdy mě ČKP vyzvala k předložení podkladů k případu jsem měl možnost vycestovat studijně do zahraničí.. nejel jsem, protože mi ČKP nedokázala říci, jak dlouho může trvat potvrzení/zamítnutí relevance dodaných podkladů. Jsem věčně mimo trv. bydliště, takže mě to zařizování stálo čtyři cesty přes celou republiku. Při počtu aut, které jsem za svůj život koupil/prodal/měl pojištěno si myslím, že se to bude opakovat.

kdokoliv*

Kubo souhlasím s Tebou a určitě ne jen já! čkp svým postavením vzbuzuje velké obavy, strach, děs,nervy,hrůzu ( strach jako z gestapa = takto se možná třásli lidé i za války ze strachu co bude ) a na koho oni ukáží ten ať PROKAZUJE a je jim jedno, že lidé musí obětovat svůj volný čas a prostředky. Oni vědí, že strach je tou největší silou v souvilosti s exekutorskýma praktikama. Oni se jen smějí naší beznaději a můžou zaplatit i vstupy v médiích aby udrželi ten děs a strach tam, kde oni potřebují! Bohužel žijeme/ nežijeme v právním státě! Zde ještě uvádím vystoupení výkonnýho ředitele Hradce ve snídani s Novou dne 17.1.2012! To hovoří samo za sebe! pčk = vůbec nejdou po těch co jim přikazuje zákon ale ten samý zákon zneužívají ke svému obohacování!

voyo.nova.cz/...

doplněno 19.01.12 21:39:

Chci věřit tomu, že se jednou nejde někdo, kdo je dokáže zažalovat čkp - za újmu na zdraví ve smyslu nervového poškození, zhroucení = někdo kdo nevydrží toto jednání a bude je žalovat za trvalé následky = DEPRESE!

chosepepino

Tak jsem si pustil ten odkaz na Novu a jenom zírám. Pro ředitýlka je to jejich obtěžování nicotnou záležitostí. Nevím jak ostatní, ale to, že to jde vyřešit po internetu jsem zjistil až po vyplnění dotazníku, neboť se mě týkala zadní strana tiskopisu, kde o tom nebyla zmínka a ve výzvě už vůbec ne. Já vůl to nakonec zkusil na jejich stránkách vyplnit a když jsem chtěl vložit přílohu, tak to nešlo , protože to mají omezený Mb. Moje příloha měla o 10víc a kdybych ji zmenšil, tak by byla nečitelná. Podotýkám, že nejsem žádnej kybernet. Takže jsem to nakonec poslal doporučeně s dodejkou a zítra mi pošťačka řekne zda to musím doplatit.

Pro jistotu se hned v pondělí zastavím na registru vozidel a ujistím se, zda tam mají chybu. To by potom byla jediná omluva pro ČKP, ale nevěřím tomu. Vždyť např.na mojí výzvě mají uvedené navíc úplně cizí pojištění, ještě před údajným nezaplaceným období, kdy jsem ještě ani nevěděl, že budu nějaký auto kupovat! Jak to se mnou mohli spárovat! Auto jsem koupil k určitému datu a k tomu ho i pojistil a do několika dní přihlásil, vše OK, jen ČKP má problém. Celou tuhle společnost bych úplně zrušil, policajti by je zastoupili v ceně běžné služby dopraváka a řešilo by se to, tak jako dříve v silničním provozu, kde to má opodstatnění a neobtěžovalo by to slušný lidi! Teď mě napadá, že bych je nerušil. Mohli by pak třeba vymáhat pojistný plnění od těch co by zavinili nehodu s nepojištěným autem. Těm by pak mohli s klidným srdcem vyhrožovat exekutorama. Odměnou by jim byly procentíčka z vymožené částky a na režii by jim přispívali pojišťovny. Museli by si ty prachy zasloužit :D

Teď mě napadá je vůbec někde zveřejněno jejich financování, kolik jim z toho příspěvku vlastně zůstává za nechtama a kolik jde státu nebo pojišťovnám? Není to jen další tunel?...Hned se mi přitom vybavuje Kraus a pořad Uvolněte se... Dát dohromady partičku lidí a dostat se tam...nebo kdyby se o tozačala zajímat ta jeho nadace nebo co to maj za spolek.

Nápadů by bylo, chce to jen správně konat, vždyť některý bankovní poplatky už taky díky medializaci padly.

chosepepino

S těma stránkama by to bylo super a chválihodné. Je ale potřeba, aby na nich byl viditelněný počet neoprávněných případů, aby z toho nebyla pouze diskuze. Dej sem potom prosím Tě odkaz. Na to si čas udělám a svůj případ tam popíšu. Díky předem!

kubba
hodnocení

ok, pustím se do toho ale až koncem příštího týdne, protože teď jsem zavalený prací. Když se to udělá na existujících free řešeních, tak to bude práce max. na pár hodin. Asi by bylo ideální dát hosting někam do zahraničí, aby nám to případně pod tlakem nezrušili. Kromě počtu bych taky viditelně prezentoval, jak dlouho ten který případ ČKP řešila.

blackflamesiczi*

na to staci i wordpress, az to budes chtit popohnat nahoru , mam volne odkazy na hodne strankach co mam pro sve shopy tak dej vedet. Jinak bych to v klidu hodil na ceskej hosting nemaji paku to zrusit

kubba
hodnocení

Fajn. Pokud to mají lidi najít, tak to nějaké zpětné odkazy bude chtít.. Nedělám si iluze, že ČKP nemá zaplacená klíčová slova ve vyhledávačích a dobře zpracované SEO. Taky jich pár můžu přidat ze svého shopu a spřátelených webů + by se daly nejspíš domluvit odkazy z klubových fór od Škodovky, Oplu a Mitsubishi. Snad by se přidaly i další motoristické weby.

Asi by se na stránkách měl objevit také nějaký vzorový příklad a jeho řešení, aby lidi hned tupě nezaplatili a měli možnost rychle adekvátně reagovat.

blackflamesiczi*

to sice jo ale ja valcuji velke firmy na silna klicova slova bez problemu, jinak offroad kluby bych domluvil bez problemu.

Jinak z tema slovama to zase nijak slozite nebude kdyz tam na prvni strane vyskakuje i tahle poradna (pro admima nic ve zlem)

chosepepino

Taky jsem zavalenej prací (účetnictví, DPH, papírování nad hlavu a do toho ten jejich dotazník), nemůžu to dostat z hlavy, tak občas juknu sem do fóra a už v tom zase lítám. Už jdu ale makat a po neděli se ozvu, jak jsem dopadl na dopravce, jestli tam mají tu chybu v evidenci. Na úřady strašně rád chodím, ale fakt strašně! *stop*

kubba
hodnocení

Jasně, tak ať to dobře dopadne. Pořádek musí být, ale jak jde o dobrou věc, tak jsem pro každou špatnost ;)

blackflamesiczi*

me to ucetni vyslovene zakazala chodit na urady pote co jsem urednici z financaku rekl pravdu do oci (slusne jsem ji odkazal na anglicky parlament kvuly dph z anglie)

chosepepino

Tak na dopravce vůbec nemají údaj o tom, kdy jsem auto koupil. Nebyl jsem si tím jistý, ale je to tak, při přihlašování vozidla není vyžadována smlouva o koupi, takže na dopravce-celostátním registru mají pouze datum přihlášení vozidla a datum odhlášení vozidla původním majitelem. Systém je tedy úplně debilní! Nevím proč ředitel ČKP tvrdí, že se stávají chyby v evidenci vozidel, že nikoho zbytečně neobtěžujou, když v mém případě (a 100% nejsem sám) dostane ČKP tento údaj pouze ode mne! Přitom by stačilo, aby si to s dopravkou v zákonech sladili a nemuseli by většinu z nás otravovat! Jasně, jednodušší je zneužít občana, než složitě žádat vládu nebo ministerstvo o úpravy zákona o evidenci vozidel, či co je k tomu potřeba. Je to BORDEL by CZ!

blackflamesiczi*

oni ty udeje berou kde mohou, treba jste jako pojistnik u pojistovny a hned vam napisou ze jste auto vlastnil, priste muzou zkusit zlate stranky (snad jeste existuji) a nahodny generator ktery bude odesilat lidi, zacne od A a muze mu priradit kazde vozidlo co je v cr registrovane a to bude vejvar*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]