Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Mám pov. ruč + all risk u generalli, standartní smlouva, čtvrtletní platba a chtěl bych změnit pojišťovnu (výhodnější podmínky). Vzhledem k tomu že se nemohu nyní dostat ke smlouvě chci se Vás zeptat, těch, co vědí jak to bývá psáno.
Jak vypovědět smlouvu, lze ji vypovědět ke kterémukoliv termínu či je nějaká výpovědní lhůta? Co je potřeba dalšího zařídit (krom přihlášení k onomu datu druhou pojišťovnou)
Děkuji
kdykoliv. stačí k tomu pojišťovně předložit kupní smlouvu. záleží ovšem na podmínkách pojišťovny. některé totiž akceptují až odhlášku.
100% kdykoliv = dát RZ do depozitu. ráno odevzdat, stojí to 100,-Kč. běžet zrušit pojistku, uzavřít jinde novou a odpoledne si RZ z depozitu vyzvednout. to už je zdarma...
depozit je dobrý,akorát to stojí kačky,mimoto trávení času na úřadě...,je jednodušší řešit pojistku kupní smlouvou-jednak to nic nestojí,nemusíte na úřad(pouze pobočka pojištovny) a vše zákonným postupem,čili neexistuje možnost neakceptovatelnosti takové(kupní) smlouvy-tim by pijištovna porušila zákon...
hm, pokud vím, a asi to tak mají nastavené všechny pojišťovny, musí být důvod k výpovědi smlouvy-tzn.např. zrušení,prodej atd, bez vážného důvodu nelze hned zrušit, až vyprší smlouva, takže jestli mám PR od 1.1.- musím to zrušit až k tomu datu, mám-li důvod-např. značky do depozitu, tak hned. Teď jsem to řešila u ČP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.