Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď pojištění vozidla

Od: ss8 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Mám pov. ruč + all risk u generalli, standartní smlouva, čtvrtletní platba a chtěl bych změnit pojišťovnu (výhodnější podmínky). Vzhledem k tomu že se nemohu nyní dostat ke smlouvě chci se Vás zeptat, těch, co vědí jak to bývá psáno.

Jak vypovědět smlouvu, lze ji vypovědět ke kterémukoliv termínu či je nějaká výpovědní lhůta? Co je potřeba dalšího zařídit (krom přihlášení k onomu datu druhou pojišťovnou)

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

No zákon říká, že lze změnit pojišťovnu 1x za rok, je to nakonec v pojišťovacícjh podmnínkách, ty by měl pojištěný znát, tam by mělo být nejpozději 6? týdnů před termínem.

hodnocení

2x

kdykoliv. stačí k tomu pojišťovně předložit kupní smlouvu. záleží ovšem na podmínkách pojišťovny. některé totiž akceptují až odhlášku.

100% kdykoliv = dát RZ do depozitu. ráno odevzdat, stojí to 100,-Kč. běžet zrušit pojistku, uzavřít jinde novou a odpoledne si RZ z depozitu vyzvednout. to už je zdarma...

ještě vylepším masoniho vynikající příklad, jakmile vyřadíte dočastně značku, požádáte paní u přepážky, zdali by nezkopírovala techničák, a pak hned vyzvednete značky.

Pojiš´tovně předložíte kopii techničáku, která jim bude stačit.

ss8
hodnocení

Díky oběma pánové!

Ta rada s depozitem se mi líbí obzvláště, tedy dvojnásobné díky!

erikch*

depozit je dobrý,akorát to stojí kačky,mimoto trávení času na úřadě...,je jednodušší řešit pojistku kupní smlouvou-jednak to nic nestojí,nemusíte na úřad(pouze pobočka pojištovny) a vše zákonným postupem,čili neexistuje možnost neakceptovatelnosti takové(kupní) smlouvy-tim by pijištovna porušila zákon...

erikchu, máte naprostou pravdu, ale obávám se, že neznalý člověk neví, že to MUSÍ pojištˇovně stačit...

někteří chtějí (ale nesmí) zápis v techničáku...

jarkaklein*
hodnocení

0x

hm, pokud vím, a asi to tak mají nastavené všechny pojišťovny, musí být důvod k výpovědi smlouvy-tzn.např. zrušení,prodej atd, bez vážného důvodu nelze hned zrušit, až vyprší smlouva, takže jestli mám PR od 1.1.- musím to zrušit až k tomu datu, mám-li důvod-např. značky do depozitu, tak hned. Teď jsem to řešila u ČP.

erikch*

ano -prodej je (stejně jako depozit) vážným důvodem a ukončení je taktéž hned...mimoto pojistné(a jakékoli jiné obchodní podmínky) pojištovny nemohou být nad zákon,proto je-li zákonným důvodem ukončení smlouvy prodej,tak to prostě musí pojištovna akceptovat...

ss8
hodnocení

bezva, velké díky všem!

kupní smlouvou to řešit nebudu (zbytečně bych musel psát na někoho jiného a tak nebo tak si to vystát aby to bylo košér) takže depozit a vystání na úřadě to bude jistit :)

nu*
hodnocení

0x

pojišťovna může smlouvu zrušit po vzájemné dohodě, ale proč by se měla dohodnout, když vás tam může držet až do konce výpovědní lhůty...o peníze klientů jde v první řadě...Je to dobrý kšeft

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]