Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dnes věc stala se mi nemilá. Přivezu si z bazaru felicii a ruční brzda tam stačila zatáhnout jen lehce na pár zubů. Já zvyklý z minulého auta jsem za ni pořádně škubnul, bylo slyšet jakoby rupnutí lanka. A teď můžu celou páku volně zvědat a dávat dolů bez vůle. Prostě už žádné lanko nedrží. Podíval jsem se pod ten plast a vedou tam vlastně dvě lanka, které jsou zakončeny destičkou s matkama..a ta destička se má asi zaháknout za tu páku a tam jsem zjistil, že se ulomil zobáček, který to měl víc uchytit k té páce. Zkoušel jsem s tím jet a vypadá to, že to nebrzdí, nicméně jsem v tom autě najel jen 5 kilometrů, takže nevím jak teď poznám, jestli to třeba malinko nebrzdí.
Dále bych se chtěl zeptat, jaká je náročnost opravy? V autech se vyznám jen laicky a jediné co jsem zatím s autem dělal byla výměna řemenů a lepení výfuku ) Zvládnu to sám nebo si mám na to někoho zavolat?
Díky. Roman.
Brzdit by to nemělo, protože pružina v kole to vrací zpět. Ta výměna lanka není nijak složitá, ale znamená to zvednout auto, sundat kolo s bubnem a lanko vyměnit. Znova nastavit ruční brzdu, pomocí matky na lanku. obě kola by měla brzdit přibližně stejně.
Tak nevím, ale jestli tomu dobře rozumím, tak žádné lanko se nepřetrhlo. Felici neznám ale podle popisu se utrhlo "vahadlo" do kterého vedou lanka pravého a levého zadního kola od mechanismu páky ruční brzdy:
doplněno 19.10.11 18:33:Podle obrázku je to "vahadlo" zaháknuté přímo na zobáček na páce ruční brzdy. Takže to bude asi na výměnu té páky...
Jak tam vede ta tyčinka s pružinkou a koncovkou, to co se mačká při povolování brzdy, tak to vyskočilo a můžu tu tyčinku z toho vytáhnout. Takže je možné, že to nebude v lanku, ale že se tam něco stalo s tím mechanismem.
To je takový problém auto rozjet a zatáhnout za brzdu? Pokud jsou lanka v pořádku a je rozbitá jen aretace tak to musí brzdit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.