Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bouračka se zraněním - bude se soudit?

Od: overclocker* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
v červnu jsem měl autonehodu (střet s jiným vozidlem), na místo byla zavolána policie, ale nedokázali na místě jednoznačně určit viníka (i když měli podežření, že na vině jsem já). Nehoda byla také zkomplikována tím, že u řidiče druhého vozidla bylo zjištěno zranění (pohmoždění krční páteře) a byl odvezen do nemocnice. Dostali jsme tedy protokoly a záležitost byla předána magistrátu, s tím,
že se nám prý ozvou. Je to ale už 4 měsíce a pořád žádné vyrozumnění. Nedávno mě kontaktoval řidič druhého vozidla a na následně jsme se sešli. Řekl, že na magistrátu budou ten případ neustále odkládat a pokud ne,
stejně budu nejspíš uznán jako viník. Řekl také, že ještě krk nemá v pořádku a nabídl mi, že když vinu stáhnu na sebe, škoda na mém autě (mimochodem služebním) bude zaplaceno z havarijka a jeho auto z mého povinného ručení, a pokud to neudělám,bude to po mě vymáhat soudně. Chci se zeptat, jestli ten pán má vůbec nárok se se mnou soudit, a kdybych náhodou byl nakonec uznán jako viník, může se po mě vozit, hlavně s tím jeho zraněním, nebo mi dělat jiné nepříjemnosti? Nebo si to všechno vyřeší pojišťovna?
Prosím o radu. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

medwed*
hodnocení

0x

Podle me je to jeho takticky tah protoze si je vedom svoji viny a chce se z toho dostat...

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Zopakovat schůzku s pánem a nahrát si to na diktafon. Když se bude chtít soudit, vytáhla bych nahrávku.l

paaja*
hodnocení

0x

Nepříjemnosti vám dělá už teď a ještě může dělat *smich* Ale i když jste viník nehody a havárii zranění jste nezpůsobil úmyslně, nebo v opilosti, měl zaplacené ručení, auto mělo platnou STK, atd. ... pak veškeré škody na autě a na zdraví druhého řidiče budou hrazeny z povinného ručení do výše sjednaného limitu.

hankauk*
hodnocení

0x

Souhlasím s paajou. Ovšem... Co si myslíte vy? Jste vinen? Pokud to nedokázala určit ani policie, nemíchala bych se do toho. Jen ať si to magistrát vyřeší. Může se zjistit, že viníkem nehody je druhý řidič. Ev. budete na vině oba. Pojišťovny ať si pak srovnají.

jarda3*
hodnocení

0x

Na to bych nepristoupil, jednou priznate vinu a stahne vas i z trenyrek, na bolest patere se da marodit desetileti...

stirecek*
hodnocení

0x

Ten pán má samozřejmě právo se soudit, každý se může soudit a zbytek rozhodne soud, takže to nechte na soudu a uvidíte. Samozřejmě nevíme, jak se nehoda stala, takže víc se poradit nedá. Škoda vašeho auta může být zaplacená z jeho pojistky stejně jako z pojistky vašeho služebního auta, stejně jako následky...takže nejprv musí být jasný viník a z toho se bude vycházet dál. Jestli ho policie dodnes nemá, nemá ani soud jak rozhodnout a bude muset dokazovat, zkoumat a vyšetřovat. Akorát teda čekat tak dlouhou dobu na opravu auta z důvodu toho, že policie je nečinná by se mi opravdu nechtělo.

buss
hodnocení

0x

Nějaké divné, nesmrdí to, na co čekají? A to nebyl ani výslech? Jak magistrát bude odkládat, to bylo postoupeno, žádné rozhodnutí? Já to vidím na běžnou nehodu, kterých jsou tisíce. Na rozsah zranění a délku léčení si mohli vyžádat vyjádření, vzít znalce. To v tom nespatřili trestný čin? Ale i na to je už sakra dlouhá doba. Šel bych se na tu policii poptat, popř. i písemně, nahlédnout do spisu. Na vyřešení mají lhůty. Poslal bych toho řidiče do řiti, oznámil to. Soudit se může kdekdo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]