Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v červnu jsem měl autonehodu (střet s jiným vozidlem), na místo byla zavolána policie, ale nedokázali na místě jednoznačně určit viníka (i když měli podežření, že na vině jsem já). Nehoda byla také zkomplikována tím, že u řidiče druhého vozidla bylo zjištěno zranění (pohmoždění krční páteře) a byl odvezen do nemocnice. Dostali jsme tedy protokoly a záležitost byla předána magistrátu, s tím,
že se nám prý ozvou. Je to ale už 4 měsíce a pořád žádné vyrozumnění. Nedávno mě kontaktoval řidič druhého vozidla a na následně jsme se sešli. Řekl, že na magistrátu budou ten případ neustále odkládat a pokud ne,
stejně budu nejspíš uznán jako viník. Řekl také, že ještě krk nemá v pořádku a nabídl mi, že když vinu stáhnu na sebe, škoda na mém autě (mimochodem služebním) bude zaplaceno z havarijka a jeho auto z mého povinného ručení, a pokud to neudělám,bude to po mě vymáhat soudně. Chci se zeptat, jestli ten pán má vůbec nárok se se mnou soudit, a kdybych náhodou byl nakonec uznán jako viník, může se po mě vozit, hlavně s tím jeho zraněním, nebo mi dělat jiné nepříjemnosti? Nebo si to všechno vyřeší pojišťovna?
Prosím o radu. Děkuji
Nepříjemnosti vám dělá už teď a ještě může dělat Ale i když jste viník nehody a havárii zranění jste nezpůsobil úmyslně, nebo v opilosti, měl zaplacené ručení, auto mělo platnou STK, atd. ... pak veškeré škody na autě a na zdraví druhého řidiče budou hrazeny z povinného ručení do výše sjednaného limitu.
Ten pán má samozřejmě právo se soudit, každý se může soudit a zbytek rozhodne soud, takže to nechte na soudu a uvidíte. Samozřejmě nevíme, jak se nehoda stala, takže víc se poradit nedá. Škoda vašeho auta může být zaplacená z jeho pojistky stejně jako z pojistky vašeho služebního auta, stejně jako následky...takže nejprv musí být jasný viník a z toho se bude vycházet dál. Jestli ho policie dodnes nemá, nemá ani soud jak rozhodnout a bude muset dokazovat, zkoumat a vyšetřovat. Akorát teda čekat tak dlouhou dobu na opravu auta z důvodu toho, že policie je nečinná by se mi opravdu nechtělo.
Nějaké divné, nesmrdí to, na co čekají? A to nebyl ani výslech? Jak magistrát bude odkládat, to bylo postoupeno, žádné rozhodnutí? Já to vidím na běžnou nehodu, kterých jsou tisíce. Na rozsah zranění a délku léčení si mohli vyžádat vyjádření, vzít znalce. To v tom nespatřili trestný čin? Ale i na to je už sakra dlouhá doba. Šel bych se na tu policii poptat, popř. i písemně, nahlédnout do spisu. Na vyřešení mají lhůty. Poslal bych toho řidiče do řiti, oznámil to. Soudit se může kdekdo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.