Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem poprvé seděl a řídil motorku(Simson
) Trochu mě zarazilo, že nemůžu startovat se zařazenou rychlostí a zmáčknutou spojkou, může mi to někdo vysvětlit? Jinak, nyní dělám B, někde jsem slyšel, že bych mohl u jiné autoškoly dělat A(stejná autoškola toto nenabízí), a testy dělat jenom jedny, ne dvoje za každý kurz, je to možné?
2x
Je to logické-když se vypne spojka,přeruší se spojení s klikovkou.Stačí se podívat na princip motoru.
Podle tveho by se nedalo nastartovat ani auto se zarazenou rychlosti - viz "princip motoru".
2x
U motorky, která se startuje "našlápnutím" je startovací mechanismus součástí převodovky. Ta je při zmáčknutí spojky od klikovky odpojená, takže startovat nelze (je to stejné, jako když motorku roztlačujete). U auta (ale i motorky se startérem) točí startér přímo motorem, takže nezáleží na tom, jestli je spojka spojená, či nikoliv.
0x
Nevím jak dnešní motorky, ale staré, dobré Jawy lze našlapnout se zařazenou rychlostí a zmáčklou spojkou. Ale snad to platí pořád, že zmáčknutím spojky, odpojíte motor. Jinak byste nezastavil. ![]()
Si to spletl, U jawy se dalo řadit bez spojky, tudiž stačilo jen zařadit spojka byla automatická. Ale nedoporučuji pokud to není seřizené.
A dopověď na otazku je z bezpečnosti pustiš omylem spojku a motorka ti ujede
. A po tech. strance se to taky nedoporučuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.