Nejste přihlášen/a.
Na můj styl jízdy mi auto nesedí v zatáčkách, jezdím teď na pneu 165/70 R14, ráfek 5,5. Podle techničáku jsou přípustné pneu185/60, ale patří k nim ráfek 6,0. Popravdě s tímhle autem na dlouho nepočítám, takže nové ráfky určitě nekoupím.
Lze namontovat širší pneu na ráfky určené pro pneu o 2cm užší? Jde mi to, zda je to technicky možné, prošlo by to STK a není to jak pěst na oko.
Díky
doplněno 15.10.11 13:33:zapomněl jsem dodat, že jde o letní pneu... teď jsem je sundal a zjistil, že už je zpátky nedám.
Namontovat lze prakticky cokoliv na cokoliv. Je otázka, co to provede s jízními vlastnostmi. Na první pohled to nemusí být nápadné, ale TK to určitě neprojde. Nebylo by lepší přizpůsobit jízdu vlastnostem konkrétního auta? Pokud si díky takovému bastlu rozbijete hu bu sám, je to Vaše věc. Jenže na silnici nejste sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.