Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, chci se zeptat na jízdní pruh pro pomalá vozidla. Zajímalo by mě zda je možno po vjetí do pruhu pro pomalá vozidla opět vyjet a předjet vozidlo jedoucí také v tomto pruhu. Např.: vjel jsem do pruhu pro pomalá vozidla a přede mnou se vleče pomalý osobák (náklaďák), chci ho předjet (je tam přerušovaná čára), předjedu ho normálně zleva v průběžném pruhu a znova se zařadím do toho pruhu pro pomalé. Je to takhle možné?
Já si myslím že tam záleží na středové čáře (pokud je plná nemohu, ale pokud je přerušovaná ano), je to tak, nebo se pro pruh pro pomalá vozidla vztahuje nějaký jiný předpis?
Vím že bych tohle jako řidič měl vědět, ale bohužel tomu tak není.
Děkuji všem za názor.
Jízdní pruh po pomalá vozidla, lidově též zvaný stoupací pruh, je přídavný pruh, který slouží pro vozidla, která nejsou schopna v daném úseku jet rychleji než 60 km/h. Tento pruh bývá ohraničen plnou čárou kombinovanou s přerušovanou z levé strany. Tj. do tohoto pruhu můžete kdykoliv vjet, ale nemůžete z něj vyjet. To lze až na konci. Plná čára ovšem není zeď, že ano...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.