Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta - platit na místě či nikoli?

Od: hanzik odpovědí: 11 změna:

Zdravím, můžete mi poradit? Je lepší pokutu zaplatit na místě, nebo jít do správního řízení? Platí se něco z správní řízení? Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hanzíku, záleží co je to za pokutu,

svým známým radím: pokud je to něco drobného, zaplaťte na místě, pokud si nejste něčím jisti ihned volejte, nějak to vyřešíme.

Do správního řízení: pokud ho prohrajete, zaplatíte i náklady na správní řízení, minimálně 1000Kč. Klidně to můžou být i desetitisíce.

Pokuta je vždy vyšší nežli na místě. viz bodový systém a sankce: bodovysystem.cz/...

OK?

hanzik
hodnocení

Ok, ještě mi řekněte. Včera jsem píchl, nasail jsem rezervu, kolo odvezl do servisu, kde mi řekli, že oprava bude trvt cca 3 dny, že se ozvou. Jak se mám tedy ubránit případné pokuže za to, že nemám rezervu v kufru? pomohlo by, kdybych do kufru hodil ještě jednu rezervu? Díky

nu*

v dobrém servisu zalepí kolo na pčkání, pokut se vyhnete když nebuete jezdit nebo když budete jezdit autem, u ketrého výrobce souhlasí s tím aby jste měl nějaký prostředek na opravu pneu místo rezervy

hanzik
hodnocení

No u favorita předpokládám že defektní spray či jiný krám povolen není, že?

blackflamesiczi*

vetsi diru k boku kterou platuji na pockani nikde neudelaj ale osobne bych takovou gumu radsi vyhodil

cože?

za tři dny? kde to žijete? normální servis dělá defekty na počkání!

Jsou vozidla, které nemusí mít rezervu, ale musí splnit jiné kriteria.

Dejte jinou rezervu do kufru! vyměňte pneuservis...

doplněno 13.10.11 18:36:

Hanzíku, zákon nečtěte, páč to se musí umět číst. Dejte si sprej do auta...

hanzik
hodnocení

Dobře, díky. V servisu měli celkem fofr, najednou chtějí všichni přezouvat. promňte, že se ptám a jsem líný íct zákoník, ale je možné u favoritu vozik defektní spray, nebo musí být rezerva? Díky

nu*

mdcr.cz/...

doplněno 13.10.11 19:31:

u řady Favorit výrobce vyjmutí kola NEDOPORUČUJE, nejedná se však o nesouhlas, proto lze rezervu nahjradit soupravou pro opravu pneu...stačí pozorně číst, je to v prohlášení škodovky někde nakonci

audinos*

Někde na netu se psává, že platit na místě se nemá. Ale to je pro případ, že jistě víte, že ve správním řízení (pokud vůbec nějaké proběhne) se to smázne, nedokáže atd.

Jenže PČR většinou důkazy má, vlastní kamery v autě, mohou jet za vámi ve voze bez označení apod.

Je velký rozdíl platit za projetí křižovatky na červenou 500 nebo 2500, mimochodem. Ale pět bodů je opravdu hodně, někdy to může být jen o půl vteřiny, co tam ta červená skočila.

nu*
hodnocení

0x

Pokuta ve správním řízení je často mnohonásobně vyšší než bloková na místě, pokud jde o přestupek který lze řešit blokovou pokutou na místě a prokazatelně jste přestupek spáchal, budete se cghovat slušně, nebudete opolisistům kazit náladu tím že se budete hádat atd, a se všáím souhlasíte, můžete pokutu zaplati na místě...Policista je takéjen člověk a děá svou práci a dkyž vidí že jste slušný člověk, že neděláte problémy atd, často Vám vyjde vstříc a pokuta je minimální možná, také může některé věci řešit domluvou a nechat Vás odjet...

Do správního řízení můžete jít v podstatě pokaždé když s pokutou a definicí přestuku nebudete souhlasit, pak doporučuji jasně a srozumitelně se písemně vyjádřit na záznam o přestupku který by měl policista sepsat , hodně lidí sice s ničím nesouhlasí ale na záznsm se jen podepíší...Pokud tedy chcete jít do sporu, napiště tam že nesouhlasíte a proč nesouhlasíte a až pak podepiště...Největší lumpové typu Trpišovský a spol to tak dělají a dotahují vše až před soud, ten pro různá formální pochybení nebo neprokázání vuíny mlže vše smést ze stolu...Ale to se často děje už při odvolání ke krajským úřadům...Vše se vleče a často se nestihne zákonná lhůta k vydání konečného rozhodnutí...

Rozhodovat se tedy musíte podle situace, především stávajího množství bodů na vašem kontě atd...Pokdu by jste jich mel 10 nebo 11 a hrozil by zákaz řízení, pak se často vyplatí vše oddalovat a prodlužovat

buss
hodnocení

0x

Za n let mi nikdo rezervu nekontroloval... a mohu si zavolat servis. Takže zákon tady je jaksi ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]