Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda 105 - volnoběh

Od: mikihans® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, jsem tu zase já a zase prosba o pomoc se škodověnkou. Zničeho nic teď přestala držet volnoběh a chcípá. Ještě minulý týden stačilo i po ránu jet 100 metrů se sytičem, pak vypnout sytič a držela volnoběh bez problému. Teď ho odmítá držet i na zahřátém motoru. Za studena zdechá dokonce i se sytičem, za tepla už se sytičem drží, ale jak ho vypnu tak otáčky klesají, motor začne "lapat" až nakonec zhasne úplně. Filtr paliva je v pořádku, vzduchem to taky není. Zkoušel jsem i co nejvíc povolit šrouby řídící vzduch volnoběhu a bohatost směsi, taky bez úspěchu. Napadlo mě jestli něco nemůže být s volnoběžnou tryskou, jenže nevím přesně kde ji najít. Poradí někdo? díky moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Pokud je to novější typ karburátoru, je už vybaven elekromagnetickým ventilem (uzavírá přísun paliva po vypnutí zapalování - zamezuje samozápalům). Zkuste tento ventil vyšroubovat a zjistěte, jestli při přivedeném napájení otvírá (připojte ho na po vyšroubování zpět na konektor a při zapnutém zapalování ho přitlačte na kostru (třeba karburátor), měl by cvaknout a jehla mírně zalézt do ventilu). Pokud funguje, tak tu volnoběžnou trysku bych hledal v otvoru, odkud byl ventil vyndán (ovšem to už si nepamatuji na 100%).

hodnocení

elektromagnetický ventil "má", jenže zrovna ten je upadený, na bloku motoru je servaný závit a vůbec tam nedrží, ale doteď to fungovalo i když tam byl jen tak navolno nasazený a necvakal.

petula00*
hodnocení

0x

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Pod těma šroubama jsou O kroužky - zkontrolovat a popř vyměnit. Vzpomínám, že tento problém to způsoboval.

hodnocení

Jabadabadůůůů, sice jsem rozdělal celej karbec a vyčistil trysky, ale problém byl opravdu v tom odpojovači trysky. Nasadil jsem ji zpátky a otvor co tam byl (kvůli špatnému závitu) utěsnil, a rozdíl je velmi dobře poznat i za jízdy, kdy jde krásně už od nízkých otáček, ale hlavně drží ten volnoběh :) díky!

mysak1*
hodnocení

0x

odešla ti el.mag.cívka volnoběžné trysky..

hodnocení

kdybys četl tak vidíš že už je problém vyřešen :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]